1930
Aan tafel met de kids

Voor veel gezinnen is het steeds normaler om de avondmaaltijd te nuttigen voor de televisie. Samen een tv-programma kijken kan natuurlijk heel leuk en gezellig zijn, maar is dit nu wel zo verstandig op de lange termijn? Bruce Feiler zet in zijn boek The Secrets of Happy Families uiteen dat samen eten een belangrijke factor is in het geluk van een gezin. Gezinnen die samen aan tafel eten, praten meer met elkaar. Samen aan de eettafel zitten aan het einde van de dag is echt een moment om nader tot elkaar te komen. Bovendien komen jonge kinderen tijdens de gesprekken aan tafel ook in aanraking met tal van nieuwe woorden, waardoor hun woordenschat ook sterk verbetert. Een goede reden dus om een mooie kinderstoel aan te schaffen voor in de eetkamer. Kinderstoelen heb je tegenwoordig in alle soorten en matenEen mooie kinderstoel


Bij het kiezen van een kinderstoel is het belangrijk om te letten op wat in je eigen interieur past en hoeveel ruimte je hebt. Je hebt heel handige compacte stoeltjes die je aan de tafel kunt bevestigen, maar ook stoelen die je niet zo in elkaar kunt klappen en waarvoor je dus wat meer ruimte nodig hebt. Een heel populair model is het zogenaamde Tripp Trapp-model van het merk Stokke. Deze zogenaamde meegroeistoel werd in 1972 voor het eerst geïntroduceerd op de markt, maar ziet er ook voor hedendaagse begrippen heel modern uit. Het klassieke ontwerp zorgt ervoor dat deze stoel in ieder interieur past. De stoel heeft een verstelbare zitplank en voetenplank en kan zelfs zo worden ingesteld dat ook volwassenen er op kunnen zitten als je kind groter groeit. Bovendien bevat de stoel geen schadelijke stoffen; de lak is op waterbasis en de stoel is vrij van bisfenol en flatalten.Een fijne stoel voor jezelf


Ook voor jezelf is het overigens prettig als je mooie en comfortabele stoelen aan de eettafel hebt staan. Daar mag je best wat in investeren! Een tijdje terug lichtten we op deze site bijvoorbeeld de Easy Urban eetkamerstoel uit. De frisse en no-nonsense-uitstraling van deze stoel zal in menig kamer niet misstaan.

Meer over Feiler’s bevindingen kun je overigens lezen in dit artikel.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners