1241
6x Multiplex in de kinderkamer
Gepubliceerd: 02-08-2021 Laatste update: 11-06-2023

Multiplex wordt voor steeds meer doeleinden ingezet, zo ook binnen het interieur. Dit veelzijdige bouwmateriaal is gemaakt van dunne lagen aan elkaar gelijmd houtfineer. Hoe dikker de multiplex, hoe meer gewicht het kan dragen. Daarnaast is het ook een betaalbaar middel om zelf mee ‘te knutselen’. Wij vertellen je hieronder graag wat je er zoal van kunt maken en dan specifiek gericht op de kinderkamer.

Wieg

Iedere pasgeborene heeft behoefte aan warme en geboren slaapplek. Je kunt kiezen voor een ledikant (hier kunnen ze tot ongeveer 2 á 2,5 jaar in), maar ook is er een mogelijkheid om zelf een wieg (of co-sleeper) van multiplex te maken. Een wieg is een stuk minder groot dan een ledikant en daarom ook zeer geschikt om naast je eigen bed te zetten.

(Half)Hoogslaper

Als je kind wat groter is, dan is het tijd om te kijken naar een ander bed dan een ledikant. Tegenwoordig zijn bed-huisjes en (half)hoogslapers helemaal ‘in’. Vaak kun je onder een hoogslaper ook een bureau maken, of neerzetten, wat het kind de mogelijkheid geeft om lekker aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan gezellig tekenen of knutselen. Onder een half-hoogslaper is vaak ruimte om wat speelgoed op te slaan. Dit kan in een (zelfgemaakte lage kast) of bijvoorbeeld in speciale (plastic) bakken, welke je gemakkelijk eronder kunt neerzetten.

inspiratiebrochures1.png

Bureau

We hadden het hierboven al eventjes over een bureau. Eigenlijk is dat iets waar alle kinderen heel veel plezier van hebben. Of je nou een laag bureautje voor je peuter maakt, of eentje met lades voor de middelbare scholier. Een bureau heeft vele functies en kan lang mee!

Twijfelaar of eenpersoonsbed

Als je intussen alweer een aantal jaar verder bent, dan is het tijd voor een eenpersoonsbed of een twijfelaar. Ook deze maak je gemakkelijk zelf van multiplex. Tip voor alle pubers met verzameldrang; zorg dat ze hun spullen kwijt kunnen, bijvoorbeeld onder het bed, met speciaal hiervoor gemaakte bakken. Scheelt jou als ouder een hoop irritaties!

Wandmeubel

Een wandmeubel kun je natuurlijk voor allerlei doeleinden inzetten. Het bakje met de hamster kan er gemakkelijk in worden gezet, maar ook boeken, of souvenirtjes passen er natuurlijk goed in. Je maakt het zo klein of groot als je zelf wilt, En wil je een andere kleur, dan is dat ook mogelijk. Multiplex is er namelijk ook in verschillende kleuren. En kun je de juiste kleur niet vinden, dan is er altijd nog de optie om het geheel in een kleur naar keuze te verven.

Poppenhuis

Voor de poppenmoeders- en vaders, is het natuurlijk fantastisch om te kunnen spelen in een zelfgemaakt poppenhuis. Als je deze in de winkel moet kopen ben je vaak een vermogen kwijt en zit je dus vast aan een bepaalde indeling. Maak je er zelf eentje, dan heb je daar een vrije keuze in. Wil je twee voordeuren? Dan maak je twee voordeuren. Wil je een Amsterdams grachtenpand? Dan maak je een Amsterdam grachtenpand. Ook de meubeltjes maak je natuurlijk zelf! Leuk project om aan te beginnen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide