Een kinderkamer kun je op allerhande manieren inrichten, maar de basis van een kinderkamer bestaat toch altijd uit een wiegje of ledikant en later een bed, een commode en een kledingkast. Je kunt vaak complete sets voor de baby- of kinderkamer kopen die uit deze drie delen bestaat. Verder hangt het van de beschikbare ruimte af of je deze basisbenodigdheden aanvult met andere zaken.

Een stoer, speels en mooi kinderbed maak je van steigerhout. Al jarenlang is steigerhout een veel gebruikt en populair houtsoort voor het maken van kinderbedden. Het hout is erg geschikt voor het maken van bijzondere bedden op maat. Zo heeft jouw kind een kinderbed die niemand anders heeft. Ga voor een een kasteel, een huisjesbed, een landroverbed of een tentbed en je kind is erg trots op zijn of haar bed, die maar al te graag aan vriendjes en vriendinnetjes zal worden getoond. Deze kinderbedden sluiten aan bij de eigen wereld van kinderen. De bijzondere kinderbedden maken van hun slaapkamer een levendige slaap- en speelplek. Met een bijzonder kinderbed wordt alles leuker: spelen, slapen en ook  huiswerk maken!

In juni lanceert IKEA een bijzondere collectie rondom stripfiguur ‘Darcel Dissapoints’. Darcel is het alterego van kunstenaar Craig Redman en staat bekend om zijn cynische en grappige kijk op het dagelijkse leven in New York.

Bij de inrichting van de babykamer komt natuurlijk van alles kijken, maar verven is wel een van de eerste zaken waar je jezelf mee bezig zult houden. Maar welke kleuren kies je, hoe kun je duurzaam verven, en hoe zorg je ervoor dat alles soepeltjes verloopt? Met deze tips wordt het verven van de babykamer een eitje!

Als je kind groter wordt, verandert er veel. Zo moet het kinderbed vroeg of laat vervangen worden door een groter en stoerder bed. Hetzelfde geldt voor het bureau, waaraan je  kind steeds vaker huiswerk zal moeten maken. Wil je dit leuk en economisch aanpakken, dan kies je voor een steigerhouten bed met bureau. Hiermee bespaar je veel ruimte en geef je je kind de ruimte om op te groeien in een prettige, stijlvolle kamer. Hiervoor zijn de vele verschillende bedden met bureaus van VanLonden.com gemaakt.

Stop waar je mee bezig bent: het is vakantietijd! Ook dit seizoen heeft COVERS & CO alles op alles gezet om iedereen in de vakantiemodus te krijgen. Voor KIDS betekent dat: ijsjes eten onder palmbomen of walvissen spotten in de grote oceaan. Maar je kunt natuurlijk ook speuren naar kleinere ANIMALS als schildpadden, krabben en vissen. Of trommel je besties op en houd je eigen FESTIVAL: organiseer een dagje naar het strand of ga voor zomerzo(e)theid als ijsjes of snoepjes. URBAN boys en girls gaan voor een actieve break en pakken hun surfplank om maximaal te zweten – en daarna te chillen.  

Tegenwoordig zijn er zoveel leuke kinderbedden verkrijgbaar dat het nog niet zo eenvoudig is om een leuk bed voor je kind te kiezen. Behalve leuk moet het bed ook van goede kwaliteit zijn. Je wilt immers dat het bed zo lang mogelijk mee gaat. Als je op zoek bent naar een kinderbed kun je kiezen uit een peuterbed, een meegroeibed, éénpersoonsbed of een stapelbed. Eénpersoonsbeddden zijn er niet alleen in een ledikant-uitvoering, ook bestaan er hoogslapers en halfhoogslapers. De keuze is afhankelijk van de levensfase van je kind en van welke functie het bed moet hebben. Welke mogelijkheden zijn er als je op zoek bent naar een kinderbed?

Een goede nachtrust voor je kind is erg belangrijk: zowel voor de (mentale en fysieke) gezondheid van je kind, als voor het welzijn van jullie als ouders! Veel factoren spelen een rol bij goed slapen: van slaaprituelen tot lichaamsbeweging en voeding. Maar ook met een bewuste inrichting van de kinderkamer kun je bijdragen aan een goede nachtrust voor je kind. Hier vind je een paar tips.

Slaapt je kind niet goed? Dan is dit erg vervelend. Niet alleen voor je zoon of dochter, maar ook voor jou en eventueel je partner. Wil je de nachtrust van je kind verbeteren? Dan geven wij je graag enkel tips. Raadpleeg je de tips in dit artikel, dan krijgt ook jouw zoon of dochter een optimale nachtrust.