IKEA lanceert in samenwerking met LEGO® de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbrengt. IKEA en LEGO® zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar rondslingerend speelgoed brengt ook frustraties met zich mee.

Tijdens de zomervakantie is het voor veel ouders een populaire klus om de kamer van hun tienerzoon of -dochter in te richten. Kinderen in de tienerleeftijd brengen veel tijd door in hun eigen kamer. Om te slapen, te chillen én te studeren. Vanwege alle tijd die ze er doorbrengen, is het belangrijk dat ze zich hier helemaal thuis voelen. Daarnaast moet de ruimte zo goed mogelijk worden benut of de slaapkamer nu klein of groot is. Is het bij jou thuis een en al ‘back to school’ wat de klok slaat en staat het tienerkamer-karwei ook op jouw to-do-list? Wij zetten ter inspiratie een aantal handige tips op een rij, om het maximale uit de kamer te halen. Want ook jouw opgroeiende mini-me heeft ongetwijfeld een uitgesproken smaak en mening.

Het is één van de leukste, maar misschien ook één van de meest lastige klussen in huis: het inrichten van de babykamer. Jij wilt natuurlijk dat het kamertje van je (toekomstige) kleintje mooi, rustig en veilig is. Daarom zetten wij zeven toffe tips voor het inrichten van de babykamer voor je op een rijtje. 

Iets waar je misschien al vrij vroeg in de zwangerschap over na gaat denken; het inrichten van de babykamer. Waar moet je aan denken? Wat heb je allemaal nodig? Het oog wil natuurlijk ook wat, maar in een babykamer is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Maar het moet tegelijkertijd ook praktisch zijn. Dus hoe doe je dat? Daarom deze tips waar je rekening mee kunt houden bij het veilig inrichten van de babykamer.

Een kinderkamer inrichten, en zeker een babykamer, vraagt flink wat tijd en aandacht. Zo moet je de kamer visueel aantrekkelijk maken met leuk behang en goede gordijnen. En natuurlijk koop je ook een goed en lekker liggend kinderbed of een stijlvolle wieg.

Geef jij de kamer van jouw kind binnenkort een compleet nieuwe look met een steigerhouten  kinderbed? In iedere kinderkamer creëer je een fijne sfeer met een kinderbed van steigerhout. Bij VanLonden.com vind je gegarandeerd het ultieme droomkinderbed passend bij iedere woonstijl. Zo wordt naar bed gaan iedere avond absoluut een feestje.

De meubels voor de kinderkamer maken of kraken de ruimte. Ben je op zoek naar de mooiste kinderkamermeubelen? Of je kleintje nou nog op komst is, je jouw zwangere beste vriendin wilt verrassen met een mooi kraamcadeau of als je gewoon zin hebt om het domein van je kind een make-over te geven: we delen graag deze kinderkamermeubelen inspiratie met je!

Een kinderkamer kun je op allerhande manieren inrichten, maar de basis van een kinderkamer bestaat toch altijd uit een wiegje of ledikant en later een bed, een commode en een kledingkast. Je kunt vaak complete sets voor de baby- of kinderkamer kopen die uit deze drie delen bestaat. Verder hangt het van de beschikbare ruimte af of je deze basisbenodigdheden aanvult met andere zaken.