Een kinderkamer inrichten, en zeker een babykamer, vraagt flink wat tijd en aandacht. Zo moet je de kamer visueel aantrekkelijk maken met leuk behang en goede gordijnen. En natuurlijk koop je ook een goed en lekker liggend kinderbed of een stijlvolle wieg.

Geef jij de kamer van jouw kind binnenkort een compleet nieuwe look met een steigerhouten  kinderbed? In iedere kinderkamer creëer je een fijne sfeer met een kinderbed van steigerhout. Bij VanLonden.com vind je gegarandeerd het ultieme droomkinderbed passend bij iedere woonstijl. Zo wordt naar bed gaan iedere avond absoluut een feestje.

De meubels voor de kinderkamer maken of kraken de ruimte. Ben je op zoek naar de mooiste kinderkamermeubelen? Of je kleintje nou nog op komst is, je jouw zwangere beste vriendin wilt verrassen met een mooi kraamcadeau of als je gewoon zin hebt om het domein van je kind een make-over te geven: we delen graag deze kinderkamermeubelen inspiratie met je!

Een kinderkamer kun je op allerhande manieren inrichten, maar de basis van een kinderkamer bestaat toch altijd uit een wiegje of ledikant en later een bed, een commode en een kledingkast. Je kunt vaak complete sets voor de baby- of kinderkamer kopen die uit deze drie delen bestaat. Verder hangt het van de beschikbare ruimte af of je deze basisbenodigdheden aanvult met andere zaken.

Een stoer, speels en mooi kinderbed maak je van steigerhout. Al jarenlang is steigerhout een veel gebruikt en populair houtsoort voor het maken van kinderbedden. Het hout is erg geschikt voor het maken van bijzondere bedden op maat. Zo heeft jouw kind een kinderbed die niemand anders heeft. Ga voor een een kasteel, een huisjesbed, een landroverbed of een tentbed en je kind is erg trots op zijn of haar bed, die maar al te graag aan vriendjes en vriendinnetjes zal worden getoond. Deze kinderbedden sluiten aan bij de eigen wereld van kinderen. De bijzondere kinderbedden maken van hun slaapkamer een levendige slaap- en speelplek. Met een bijzonder kinderbed wordt alles leuker: spelen, slapen en ook  huiswerk maken!

In juni lanceert IKEA een bijzondere collectie rondom stripfiguur ‘Darcel Dissapoints’. Darcel is het alterego van kunstenaar Craig Redman en staat bekend om zijn cynische en grappige kijk op het dagelijkse leven in New York.

Bij de inrichting van de babykamer komt natuurlijk van alles kijken, maar verven is wel een van de eerste zaken waar je jezelf mee bezig zult houden. Maar welke kleuren kies je, hoe kun je duurzaam verven, en hoe zorg je ervoor dat alles soepeltjes verloopt? Met deze tips wordt het verven van de babykamer een eitje!

Als je kind groter wordt, verandert er veel. Zo moet het kinderbed vroeg of laat vervangen worden door een groter en stoerder bed. Hetzelfde geldt voor het bureau, waaraan je  kind steeds vaker huiswerk zal moeten maken. Wil je dit leuk en economisch aanpakken, dan kies je voor een steigerhouten bed met bureau. Hiermee bespaar je veel ruimte en geef je je kind de ruimte om op te groeien in een prettige, stijlvolle kamer. Hiervoor zijn de vele verschillende bedden met bureaus van VanLonden.com gemaakt.