05
wo, aug

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor onze gezondheid. Na een goede nacht heb je voldoende energie om de volgende dag het maximale uit de dag te halen. Maar een goede nachtrust betekend meer dan alleen het hebben van voldoende slaap. De inrichting van de slaapkamer speelt hier namelijk een grote rol in. Dit heeft misschien wel meer invloed dan je zou denken. Met deze tips kom je er zo achter of ook jij een gezonde slaapkamer hebt, en hoe je de slaapkamer gezond kan maken.

 

  1. Een goed bed
    Logisch natuurlijk, een goed bed is het begin van een gezonde slaapkamer. Niet alleen het matras is hierbij van belang, maar ook het bed frame en beddengoed zelf spelen een grote rol. De soort matras hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen voelen zich het fijnste op een zacht, meebewegend matras. Anderen voelen zich weer een stuk beter wanneer ze een nachtje geslapen hebben op een harder matras. Je kan je hier het beste professioneel in laten adviseren. Zo komt Aldenhuijsen bij je thuis langs voor een adviesgesprek en kun je op basis hiervan het ideale bed samenstellen.

  2. De slaapkamer inrichting
    Een rustig, vast slaappatroon betekend ook dat je onbezorgd in je slaapkamer moet kunnen zijn. Het is dan ook belangrijk dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk stress ervaart voor het slapengaan. Zorg dat je leeslamp bijvoorbeeld binnen handbereik is, zodat je deze direct uit kan zetten wanneer je gaat slapen. Ook andere items als schoon beddengoed, boeken of oordopjes moeten binnen handbereik zijn. Behalve een bed, kun je bij de Aldenhuijsen Slaapkamerspecialisten ook hele slaapkamers samen laten stellen. Kun je al je behoeften duidelijk in kaart brengen en je hele slaapkamer hierop aanpassen.

  3. Lucht en verlichting
    Misschien wel een van de belangrijkste zaken voor een gezonde slaapkamer zijn de juiste lucht en verlichting. Door voldoende planten in je slaapkamer te houden zorg je dat de lucht altijd zuiver is. Probeer ook ramen en deuren overdag zoveel mogelijk open te zetten. Op die manier zal je altijd frisse lucht in de slaapkamer hebben voordat je naar bed gaat. Maar buiten de lucht is ook het licht van belang. Zo dragen verduisterende gordijnen een rol bij een vast slaappatroon, en zorgt het binnenvallen van daglicht weer voor het wakker worden. Probeer ook kunstmatig licht zoveel mogelijk te vermijden.

Ook leuk om te lezen