2634
De slaapkamer inrichten: zo combineer je praktisch & decoratief
Gepubliceerd: 29-07-2019 Laatste update: 20-03-2022

Het is één van de grootste woonergernissen: een slaapkamer waarin je niet lekker slaapt. Omdat het licht je te vroeg wakker maakt. Omdat je onrustig wordt van de rommel en kleren. Omdat de slaapkamer stijl en sfeer mist. Tijd voor een metamorfose! Met deze tips creëer je een praktische én mooie slaapkamer waarin je echt tot rust komt.

Essentieel: de juiste raamdecoratie
Prioriteit nummer één in de slaapkamer is waarschijnlijk een comfortabel bed; maar raamdecoratie is een goede tweede. Met plissés, vouwgordijnen of shutters kun je namelijk de inval van het licht reguleren. Ben je een lichte slaper? Kies dan voor verduisterende gordijnen, en let ook op dat lichtkieren goed kunnen worden afgesloten: daar bestaan speciale systemen voor.

Privacy in de slaapkamer is ook niet onbelangrijk. Als de kledingkast in deze ruimte staat is het fijn om een extra gordijn van voile op te hangen, of kies voor raamdecoratie die het daglicht doorlaat maar geen inkijk geeft.

inspiratiebrochures1.png

Tot slot zijn gordijnen echte sfeermakers én kun je er een woonstijl (industrieel, modern, klassiek) mee benadrukken!

Voor alles een vaste plek
Is jouw slaapkamer vaak een rommeltje? Zorg er dan voor dat je investeert in opbergruimte. Als al je kleren, nachtcrèmes en tijdschriften een vaste plek in de slaapkamer hebben is de kans groter dat je ze ook daadwerkelijk (daar) opruimt!

Maar het is vaak even passen en meten om in de slaapkamer een bed te combineren met een kledingkast. Kasten op maat bieden dan uitkomst. Of je nu kiest voor een inloopkast of een draaideurkast; je maakt hoe dan ook efficiënter gebruik van de ruimte dan met een standaard kledingkast! Ook kun je zelf bepalen hoeveel planken, roedes en lades jij handig vindt.

Een slaap bevorderend kleurenpalet!
Als jij moeite hebt om in slaap te vallen na een drukke dag vol prikkels en informatie, loont het de moeite extra aandacht te besteden aan de kleuren in je slaapkamer. Kleuren kunnen je namelijk actief en wakker maken, maar ook rustig en ontspannen. Bekende rustgevende kleuren voor in de slaapkamer zijn groen en bruin. Maar volg ook vooral je gevoel: bij welke kleur voel jij je kalm en geborgen?

Zorg vervolgens voor harmonie in het kleurenpalet door maximaal 2 kleuren te combineren. Van die twee kleuren kun je verschillende tinten gebruiken, maar sla ook daarin niet door: hoe natuurlijker en rustiger je slaapkamer oogt, hoe beter je nachtrust!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide