Kan jouw slaapkamer wel een beetje van de frisse energie gebruiken die de lente brengt? Een paar kleine aanpassingen doen wonderen. Misschien heb jij een stoere, industriële slaapkamer of juist een romantisch landelijk nestje: voor de lente is altijd plaats. In dit artikel vind je inspiratietips per interieurstijl!

De lente is begonnen! Voor veel mensen het teken om het voorjaar in huis te halen. Toch beperken veel mensen zich hierbij tot de woonkamer. Maar er zijn meer plekken in het huis, die je voorjaarsproof. Wat dacht je bijvoorbeeld van je slaapkamer? Met vrolijke kleuren in je slaapkamer kom je beter tot rust en ga je beter slapen. In dit artikel lees je hoe je jouw slaapkamer voorjaarproof kunt maken.

Na een heerlijke dag loop je vol lentekriebels de slaapkamer in. Je kruipt je bed in en het zweet breekt je meteen uit. Je ligt nog altijd onder het dikke winterdekbed en de donkere winterkleuren staan nog overal om je heen. Het fijne lentegevoel is direct verdwenen. De volgende ochtend ben je vastbesloten om de winterse sferen uit je slaapkamer te bannen en te vervangen door vrolijke lentekleuren.

Allereest maakt het winterdekbed plaats voor een heerlijk luchtig dekbed en een lekker fris hoofdkussen.De nachten worden weer warmer, dus een luchtige dekbed heb je geen last meer te veel hoge temperaturen en gezweet tussen de lakens. Om het helemaal compleet te maken doe je er een vrolijk dekbedovertrek omheen met lichte kleuren. Deze vrolijke kleuren kun je laten terugkeren in de rest van je slaapkamer. Geef je muren eens een nieuw likje verf of voeg leuke lenteachtige decoraties toe. Een geliefde kleur voor muren en decoratie is mosgroen. Deze kleur heeft meerdere voordelen. Zo geeft het een lentegevoel, maar bovenal werkt de kleur rustgevend, wat je slaapkwaliteit weer ten goede komt.

Natuurlijk werken ook vrolijke decoraties mee bij het ontwikkelen van een vrolijke, lenteachtige sfeer in je slaapkamer. Leuke voorbeelden hiervan zijn vrolijke sierkussens, die ideaal matchen bij je dekbedovertrek of andere onderdelen van het interieur van je slaapkamer. Ook plantjes dragen uitstekend bij aan voorjaarsferen in je slaapkamer. Groen in je slaapkamer is niet alleen mooi, maar veel planten hebben ook nog eens een positieve werking op je gezondheid.

Klaar met het voorjaarproof maken van je slaapkamer? Trek er lekker op uit en geniet van het heerlijke voorjaarsweer. De zon op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D, een mineraal die essentieel is voor onze gezondheid. Na een heerlijke dag buiten kom je lekker moe thuis, maar blijf je dankzij je gerestylede slaapkamer gewoon in een echte lente stemming!

Stop waar je mee bezig bent: het is vakantietijd! Ook dit seizoen heeft COVERS & CO alles op alles gezet om iedereen in de vakantiemodus te krijgen. Voor KIDS betekent dat: ijsjes eten onder palmbomen of walvissen spotten in de grote oceaan. Maar je kunt natuurlijk ook speuren naar kleinere ANIMALS als schildpadden, krabben en vissen. Of trommel je besties op en houd je eigen FESTIVAL: organiseer een dagje naar het strand of ga voor zomerzo(e)theid als ijsjes of snoepjes. URBAN boys en girls gaan voor een actieve break en pakken hun surfplank om maximaal te zweten – en daarna te chillen.  

Uitgesproken botanische prints en rustgevende pastelkleuren. De lente brengt vrolijkheid, kleur en licht in huis. Net als tijdens het voorjaarsseizoen, ontvouwt de natuur zich  in de nieuwe collectie bedlinnen van Vandyck. Diverse prints, dessins en kleuren brengen de natuur tot leven in de slaapkamer. 

Een dekbed kiezen is zo eenvoudig nog niet. Want wat past nu eigenlijk bij joú? Een van de belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van een dekbed is welke vulling deze heeft. We nemen je mee op reis langs de voor- en nadelen van elk type dekbed!

Dit seizoen kun (en wil!) je er niet meer omheen: roze en groen are here to stay! Roze is de trendkleur du moment en heeft ons dit seizoen helemaal ingepakt. Groen heeft zich al bewezen en is still going strong – in steeds mooiere tinten. Reden genoeg om deze beeldschone lentekleuren een eigen thema te geven: Feminine Rose en Powerful Green.

Dit seizoen introduceert Beddinghouse weer een prachtige collectie bedtextiel geïnspireerd op de actuele trends. De collectie is opgedeeld in acht story’s met in iedere story een scala aan overtrekken, zo is er voor elk type klant een passend dessin. Zo komen in de story Classics Redefined klassieke invloeden terug, herkenbaar door onder andere veel symmetrie, natuurlijke vormen en kleuren en het gebruik van wit en een tikje goud. Summer Sunset geeft het gevoel van een zwoele zomeravond aan het strand met veel ronde vormen en rood tinten. In Roman Holiday zien we poederachtige tinten en retro invloeden. Story’s om in weg te dromen.

We slapen gemiddeld een derde van ons leven. En dat is maar goed ook, want tijdens onze slaap vinden belangrijke herstelprocessen plaats en krijgt ons lichaam de kracht om tijdens actieve momenten scherp en fit te zijn. Op zoek naar de ultieme nachtrust? Kijk dan goed welk dekbed bij jou past: want een dekbed heeft veel invloed op de kwaliteit van je slaap! In dit overzicht vind je een paar handige tips.

Is jouw slaapkamer al winterproof? Na de prachtige nazomer van afgelopen weken staat de herfst nu echt voor de deur. Dat betekent dat de dagen korter worden en we steeds meer tijd in huis doorbrengen. Oktober is daarom het perfecte moment om het interieur klaar te maken voor de donkere herfst- en winterdagen. En daar mag de slaapkamer natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom geven we vijf tips hoe je de najaarstrends gemakkelijk kunt toepassen in de slaapkamer. Laat de herfst maar komen!