2507
Het “waarom” achter hoeslakens
Gepubliceerd: 26-05-2019

Iedereen weet wel dat je een bed “hoort” op te maken met minimaal een hoeslaken en een dekbedovertrek. Maar waarvoor dienen hoeslakens eigenlijk? Wat zijn de voordelen en waar kun je uit kiezen?

 

Lekker slapen
Om te beginnen liggen hoeslakens van goede kwaliteit veel lekkerder dan het matras zelf. Hoeslakens zijn immers gemaakt van heerlijk zachte stoffen, variërend van katoen tot badstof of satijn. In tegenstelling tot je matras zijn de stoffen van hoeslakens speciaal uitgekozen om samen te gaan met het menselijk lichaam; zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de natuurlijke zweetproductie gedurende de nacht.

inspiratiebrochures1.png

Voorkom schimmels
En juist dat zweten is de belangrijkste reden om een hoeslaken te gebruiken. We zweten namelijk allemaal: 0.25 tot wel 2 liter per nacht! Hoeslakens nemen het grootste deel van dit vocht op, en voorkomen zo dat je matras kans krijgt om te gaan schimmelen. Schimmels houden van warme, vochtige plekken. Hoe meer vocht er je matras indringt, hoe sneller de schimmels groeien. Voor je het weet heb je een nieuw matras nodig.

Geen slijtage
Hoeslakens beschermen je matras ook op een andere manier: ze voorkomen slijtage. Het vormt een extra laagje tussen jouw lichaam en het matras, zodat je langer met hetzelfde matras kunt doen.

Lekker fris
Ook fijn: een hoeslaken kun je elke week in de wasmachine gooien. Je matras blijft dus niet alleen schoner met behulp van een hoeslaken, maar de hele kamer ruikt ook frisser. En daar slaap je goed op!

Een hoeslaken voor toppers
Wist je dat er ook een speciaaltopper hoeslaken bestaat? Deze lakens zijn ontworpen voor het dunne matras dat bovenop het standaard matras ligt. Toppers variëren in dikte, dus let op dat de hoogte van je topper matras niet hoger is dan de maximale hoekhoogte van het hoeslaken: dan trekt de topper krom.

Split topper hoeslaken
Een slimme keuze voor de tweepersoons, elektrisch verstelbare boxspring is het split topper hoeslaken. Dit type hoeslaken is aan de hoofdzijde in het midden voorzien van een inkeping, zodat je de beide helften van het topper matras onafhankelijk van elkaar kunt verstellen! Nog even een kopje thee drinken in bed, terwijl je partner al slaapt? Geen probleem met het split topper hoeslaken.

Kortom; hoeslakens vergroten je slaapcomfort, zijn hygiënischer én maken dat je matras langer mee gaat!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide