2741
Essenza voorjaar 2021: A Love Letter to Nature
Gepubliceerd: 18-02-2021

Dit voorjaar draait volledig om de natuur. In tijden waarin de wereld stilstaat en de toekomst onzeker is, hebben we meer dan ooit de behoefte om te aarden. We zoeken rust, stilte en balans en die vinden we in de schoonheid om ons heen. Met een collectie vol frisse blauwtinten, zachte groenen, luchtige zandkleuren en zomerse bloemendessins verklaart ESSENZA de liefde aan de natuur. Prepare to fall in love!

Rust in huis door natuurlijke materialen en kleuren

essenza-home-voorjaar-2021-001.jpg

Rust, stilte en balans zijn de pijlers voor 2021. Afgelopen jaar kwamen we tot stilstand en al snel ontdekten we hoe nodig dit was. Met meer tijd voor onszelf, meer aandacht voor onze geliefden en meer contact met de natuur kwamen we helemaal tot rust. Deze rust zal ook in 2021 belangrijk blijven. We brengen veel tijd in huis door en zoeken naar nieuwe manieren om het thuis gezellig en comfortabel te maken. Met dat in het achterhoofd ontwierp ESSENZA deze betoverende home collectie met natuurlijke materialen en kleuren: aangenaam en elegant comfort voor ieder interieur.

inspiratiebrochures1.png

Van zachtgroen tot frisblauw en zwoele terratonen

essenza-home-voorjaar-2021-5.jpg

Groen is en blijft een belangrijke kleur in de collectie van ESSENZA. Niet alleen vanwege de behoefte aan verbinding met de natuur, maar ook door het steeds grotere verlangen naar verduurzaming. De heldere blauwtinten weerspiegelen de vele kleurschakeringen van water en lucht en zorgen voor een frisse touch. Neutrale tinten laten je focussen op wat er echt toe doet: jijzelf en de natuur. Met warme terra tonen, zachtroze en lila krijgt het geheel een romantisch en zwoel tintje.

Van Bloemenveiling tot dekbedovertrek: Zo creëerden we onze eigen unike bloemendessins

GIULIA_ROSE_SFEER_CAMPAIGN_02_kopiëren.png

Kun jij ze nog herinneren, de allereerste digitaal geprinte bloemendessins van ESSENZA? Deze, destijds vernieuwende, dessins met gedetailleerde fotobloemen waren 20 jaar geleden immens populair en maakten ons merk groot. Alle reden tot een ode aan deze bijzondere heritage: de herintroductie van de digitale fotobloem! Maar dan wel op een unieke, moderne manier, met zorgvuldig uitgekozen en zelf gefotografeerde bloemen.

Bijzondere mix van dessins met een eigen verhaal

Dit seizoen zien we een beeldschone mix van dessins met elk een eigen verhaal en oorsprong. Van een klassiek getekende bloemenweelde tot uitdagende fotobloemen. En van nostalgische toile de Jouy tot antieke patronen uit een achttiende-eeuwse weverij. In de handen van ESSENZA worden ze weer helemaal van nu. De collectie krijgt lucht en zachtheid door de toevoeging van elegante uni’s en subtiele tone-in-tone dessins.

GRAZIE_ICE_BLUE_SFEER_CAMPAIGN_02_kopiëren.png

Rijke collectie woonaccessoires

ESSENZA maakt de collectie helemaal af met een rijke collectie aan woonaccessoires, uitgevoerd in de comfortabelste stoffen. Zachte, maar rijke accessoires in kleuren als kaneelbruin, groen en vanille maken de collectie compleet en zorgen voor behaaglijkheid tijdens een frisse zomerbries. Dit is de nieuwe romantiek.

Op naar een duurzame toekomst

Bij ESSENZA geloven we in buying less, but better. Wij zijn daarom continu bezig onze collectie verder te verduurzamen en ons productieproces meer transparant te maken. Alle premium dekbedovertrekken en de nieuwe badstoflijnen zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen, wat garandeert dat het katoen biologisch geteeld is én dat de productie op een milieubewuste en sociaal verantwoorde wijze plaatsvindt. Op naar een duurzame toekomst!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide