2046
Essenza najaar/winter 2020
Gepubliceerd: 30-06-2020

Dit najaar vindt ESSENZA inspiratie in een verrassende hoek: food! De wereldwijde interesse in eten groeit al jaren en is inmiddels een belangrijke trend in onze maatschappij. Food is duidelijk leading – ook in de wereld van design. ESSENZA combineert dit met een moderne vormgeving en inspiratie uit haar rijke, kunstzinnige verleden en creëert zo een unieke dialoog tussen food, interieur en kunst. Get ready for a taste of art!Op zoek naar pure perfectie

Het proces van koken en ontwerpen lijkt veel op elkaar: we ontleden, blenden en experimenteren tot het eindresultaat gelijk staat aan pure perfectie. Zoals een chef klassieke, misschien wel vergeten recepten combineert met moderne technieken, mixen wij kunst en prints uit ons archief met nieuwe kleuren en patronen. Op zoek naar die ene magische combinatie en dat ultieme moment van betovering. Het resultaat? Een unieke home collectie die het interieur dit najaar een extra smaakvol sausje geeft!

inspiratiebrochures1.png

ANNECLAIRE_CHERRY_SFEER_CAMPAIGN_01.jpg

Van verleidelijk kersenrood tot krachtig denim blauw

Met een kleurenpalet van chocoladebruin, rabarber en kersenrood laat ESSENZA zien hoe verleidelijk de kleur van food kan zijn, terwijl krachtige blauwtonen als denim en indigo rust en frisheid in de collectie brengen. Cinnamon, leather brown en andere frisse bruintinten zijn de ultieme brug tussen deze kleurgroepen en zorgen voor verrassende combinaties. Dat wordt blenden dit seizoen!
ESSENZA Fall/Winter '20 Campaign: Florence Multi

FLORENCE_MULTI_SFEER_CAMPAIGN_03.jpg

Uniek nieuw spanningsveld

Ook in dessins maakt ESSENZA verrassende combinaties. We zoeken de grens op tussen oude ambachten en moderne technologie en creëren een nieuwe werkelijkheid: van schilderachtige en getekende bloemen uit eeuwenoude bloemstillevens tot gefotografeerde en gemanipuleerde exemplaren. Klassieke elementen worden gekoesterd, uitvergroot en gecombineerd met een moderne vormgeving. Zo ontstaat er een uniek, nieuw spanningsveld en een betoverend mooie collectie. Behalve bloemenprints zien we rijke, ornamentele patronen, moderne strepen en klassieke ruiten (op warm katoen flanel!).

LAUREN_CINNAMON_SFEER_CAMPAIGN_03.jpg

Uni’s en ingetogen prints als tegenhanger

Als reactie op deze rijke, uitgesproken prints komt ESSENZA – net als de modewereld – met een tegenhanger: in onze collectie vind je dit seizoen meer uni’s en ingetogen prints dan ooit. Ze brengen rust en balans in een tijd van snel veranderende en groeiende technologie en voldoen aan onze toenemende behoefte aan verbinding met de natuur. Zo kunnen we zorgeloos ontspannen en dagdromen te midden van zachte stoffen en een toned down kleurenpalet.
ESSENZA Fall/Winter '20 woonaccessoires

Rijke collectie woonaccessoires

ESSENZA maakt de collectie helemaal af met een rijke collectie aan woonaccessoires, uitgevoerd in de comfortabelste stoffen. Velvet sierkussens in verschillende soorten en maten, ultrazachte poefjes van fake fur, spectaculaire vloerkleden en fijne fluwelen dekentjes zorgen voor een nieuw gevoel van elegantie. Met recht de kers op de taart voor een warme sfeer in huis!

Op naar een duurzame toekomst

Bij ESSENZA geloven we in buying less, but better. Wij zijn daarom continu bezig onze collectie verder te verduurzamen en ons productieproces meer transparant te maken. Alle premium dekbedovertrekken en de nieuwe badstoflijnen zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen, wat garandeert dat het katoen biologisch geteeld is én dat de productie op een milieubewuste en sociaal verantwoorde wijze plaatsvindt. Op naar een duurzame toekomst!

De collecties zijn vanaf september 2020 online verkrijgbaar

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide