639
De fantastische voordelen van een donzen dekbed

Dons spreekt bij vrijwel iedereen tot de verbeelding. Dons is licht en luchtig, ook wel vaak fluffy genoemd. Of wat we vaker horen: “Het is alsof ik op wolken slaap.” Dons wordt al vele jaren gebruikt als vulling voor dekbedden. En met succes, want dons is een fantastische vulling voor een dekbed.

Wat is dons?

Dons beschermt vogels tegen de kou. Het is het pluizige gedeelte onder de veren van de vogel. Het bestaat uit kleine vlokjes die samen een hele goede isolerende werking hebben. In een dekbed vormen ze samen één grote laag van vlokjes en lucht die je enorm goed warm kunnen houden als het buiten (en ook binnen in je slaapkamer) koud is. De vlokjes zijn super licht en daarom is een donzen dekbed heerlijk licht en luchtig. Het geeft dat luxe gevoel dat met geen enkele andere vulling te vergelijken is.

Hoe lang gaat een donzen dekbed mee?

Dons is een zeer duurzaam materiaal. Het dons wat wij gebruiken voor onze dekbedden wordt op een diervriendelijke wijze gewonnen en is een bijproduct van de voedingsindustrie. Daarnaast zijn dons en veren biologisch afbreekbaar en zijn daarom geen belasting voor het milieu. Wanneer een donzen dekbed goed wordt onderhouden heeft het een levensduur van circa 10 jaar. Dons is daarom een zeer duurzaam en daarmee een voordelig vulmateriaal voor dekbedden.

Is een donzen dekbed warm?

Niet alleen voor de winter is dons fantastisch. Een donzen dekbed kun je met veel plezier het gehele jaar onder slapen. Houd dan wel rekening met de warmteklasse waar je onder slaapt. Elk seizoen heeft namelijk zijn eigen warmteklasse. In de zomer heb je maar een dun dekbed nodig, deze heeft warmteklasse 4. In het voorjaar en najaar is het fijn om over te stappen op een iets dikker dekbed, dit dekbed heeft warmteklasse 3. En wanneer het buiten vriest, het hartje winter is en het donzen voor-/najaars dekbed niet genoeg meer is, dan koppel je beide dekbedden aan elkaar en tover je het in een handomdraai om tot een 4 seizoenen dekbed.

Welk donzen dekbed is het beste?

Een 4 seizoenen dekbed moet niet worden verward met een all year dekbed. Een all year dekbed heeft namelijk warmteklasse 2 en kan heel lang gebruikt worden gedurende het jaar (tenzij je een continue temperatuur op de slaapkamer hebt van 15 tot 20 graden), maar voor de echte warme óf koude nachten zal het net niet voldoende warmte of juiste teveel warmte bieden. Daarom adviseren wij altijd een 4 seizoenen dekbed en dus maximale keuzevrijheid.

Met een donzen dekbed ben je dus verzekerd van comfort en luxe. En als je dat combineert met de eigenschappen duurzaam, licht en luchtig, dan kom je uit op puur genot en een fantastische nachtrust!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners