2693
De 3 grootste sfeermakers in de slaapkamer!
Gepubliceerd: 17-09-2019

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis. We brengen er veel tijd in door, en de inrichting kan echt invloed hebben op onze nachtrust. Een opgeruimde, prikkelarme slaapomgeving helpt daarbij. Maar vergeet niet om aandacht te besteden aan de sfeer in de slaapkamer! In een gezellige ruimte voel je je veilig, thuis en ontspannen. Wij zetten de drie grootste sfeermakers in de slaapkamer voor je op een rij:

Dekbedovertrek

Je oog valt er metéén op wanneer je de slaapkamer binnenstapt: het dekbedovertrek. Zeker op een tweepersoonsbed vormen je kleurrijke lakens een belangrijk onderdeel van je slaapkamer. Dat maakt ze tot de ideale sfeermakers! Dekbedovertrekken bestaan in talloze kleuren, maten en dessins. Je kunt het dekbedovertrek dus precies laten aansluiten bij jouw smaak en woonstijl. Ben je een onrustige slaper? Kies dan een kalme kleur zoals groen, blauw of beige. Ook het patroon moet dan niet te druk zijn. Geen zorgen: er bestaan genoeg abstracte en natuurlijke dessins die een rustig gevoel oproepen zonder saai te zijn.

banner-woontrends-2024-mag.png

Heb je trouwens wel eens gehoord van een 4 seizoenen dekbed. Superhandig want dit zijn 3 dekbedden in 1. Een zomerdeel, een herfstdeel en voor de winter kun je deze delen gemakkelijk aan elkaar vastmaken voor een lekker warm winterbed.  Ook dekbedovertrek Flanel is aangenaam warm voor de koudere nachten.

Materialen

Vind je jouw slaapkamer ongezellig en kil? Kijk dan eens naar de materialen die je hebt gebruikt. Niet alleen de kleur van een materiaal draagt bij aan de sfeer, maar ook de structuur. Zo zijn katoenen gordijnen veel gezelliger dan kunststof lamellen. Een naturel houten vloer – of een vloer met houtlook- straalt veel meer warmte uit dan antraciet laminaat. En accessoires van natuurlijke materialen kunnen veel sfeer toevoegen! Hang bijvoorbeeld een plantjeaan het plafond in een net van touw, of leg een schapenvacht op de vloer.

Muurdecoraties

In de woonkamer heb je alles zorgvuldig uitgekiend: dáár moet een groot schilderij komen, en híer wil ik een foto op doek. Maar heb je ook zoveel aandacht besteed aan de decoraties op de muren van je slaapkamer? Om meer sfeer toe te voegen aan je interieur kies je warme kleurtonen zoals rood, oranje, geel en bruin. Ook hier kan structuur een rol spelen: een acrylschilderij heeft meer karakter dan een foto in lijst. Muurstickers zijn een betaalbare en speelse manier om je slaapkamer (verder) aan te kleden. Tot slot is het aan te raden je dekbedovertrek af te stemmen op de decoraties: zo creëer je een harmonieus en gezellig geheel!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide