3417
COVERS & CO goes green!
Gepubliceerd: 22-01-2020 Laatste update: 09-07-2020

Droom jij ook van een betere en duurzamere wereld? Met COVERS & CO komt die droom uit! Vanaf 2020 gooien wij het roer om en gaan we volledig voor duurzaam. Met ons zijdezachte beddengoed van 100% biologisch katoen draag je bij aan een duurzame planeet, gewoon vanuit je eigen comfortabele bed. En wedden dat je nooit meer met het verkeerde been uit bed stapt? De vrolijke designs toveren elke ochtend opnieuw een glimlach op je gezicht − of je nu 2 of 102 jaar oud bent. Fun beddengoed met een serieuze missie dus.

 

Let's go green!

Ons beddengoed is gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Dit betekent dat het katoen is verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen én dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. De dessins worden digitaal op de stof geprint. Digitale printers verbruiken minder water, energie en chemicaliën dan conventionele printers. Beter voor je huid, beter voor de werknemers én beter voor het milieu dus!

Made with love in Pakistan

We produceren onze artikelen in Pakistan. De fabriek waarmee we werken is GOTS-gecertificeerd, waardoor we zeker weten dat deze voldoet aan onze eisen en aan die van GOTS. Dankzij de GOTS-certificering weten we ook precies waar het katoen vandaan komt. Voor iedere schakel in de keten (bijvoorbeeld van de katoenboer naar de spinnerij) is namelijk een transactiecertificaat nodig waarop staat waar het vandaan komt en naar wie het toe gaat. Wel zo fijn!

Giving back

1% van de omzet van COVERS & CO wordt jaarlijks gedoneerd aan projecten die ons nauw aan het hart liggen, zowel op het gebied van milieu als sociale arbeidsomstandigheden. In 2020 kiezen we onder andere voor de volgende projecten:

WWF - Project Plastic soep
Jaarlijks wordt er zo’n acht miljoen ton plastic in zee gedumpt, wat veel zeeleven schaadt en doodt en de oceaan verandert in een grote plastic soep. Dit project van het WWF richt zich op educatie, verbetering van afvalinzameling en de verwerking daarvan en het promoten van plastic smart cities.

Dar-Ul-Sukun
Een lokaal project in Pakistan, dat een thuis biedt aan ouderen en gehandicapten die geen familie meer hebben of verstoten zijn door hun familie. De medewerkers zetten zich met veel zorg en liefde in om deze mensen een beter leven te geven en ze weer een plek in de maatschappij te geven, o.a. door therapie en activiteiten.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide