961
Auping lanceert najaarscollectie bedtextiel 2021
Gepubliceerd: 04-10-2021 Laatste update: 03-10-2021

Auping presenteert de bedtextielcollectie van komend najaar. De collectie bevat - naast de voor Auping kenmerkende grafische dessins - vernieuwende dessins met organische vormen en patronen en ook mooie geweven dekbedovertrekken.

De overtrekken hebben geraffineerde kleurcombinaties: van zand, lila en mauve tot bruin, geel en rood. Ook bevat de collectie zachtere kleurtinten zoals roze, grijs en camel. Aan het overtrek Sydney Multi is lyocell toegevoegd. Lyocell is gemaakt van vezels van beukenbomen die minder water, bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig hebben om te groeien. Een duurzame optie dus, en door een combinatie met katoensatijn is het overtrek zijdezacht, glanzend en aangenaam om onder te slapen.

Alle overtrekken hebben een extra lange instopstrook waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een Auping dekbed vast te maken zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft. De najaarscollectie is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar bij alle Auping winkels en in de webshop. Alle overtrekken zijn beschikbaar in 1- en 2-persoonsuitvoeringen. Prijzen van de dekbedovertrekken beginnen bij € 79,-.

Duurzame productie

Auping droomt van een wereld waarin niks wordt verspild, maar waarin alles wordt hergebruikt voor de volgende generatie. Daarom kiest het familiebedrijf uit Deventer voor duurzame productie van de bedtextielcollectie, waarbij het katoen wordt geproduceerd volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). Het Better Cotton Initiative zet zich in voor betere economische condities, milieuvriendelijke productie en betere werkomstandigheden in de katoenindustrie. Concrete resultaten zijn: minder waterverspilling, vermindering van pesticidegebruik, meer gebruik van organische bemesting, verbeterde winst voor de boer en verbeterde oogstopbrengsten. De verpakking van de overtrekken is gemaakt van PET-materiaal en FSC-gecertificeerd papier dat met milieuvriendelijke inkt is bedrukt. PET is een kunststof die keer op keer gerecycled kan worden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide