1478
Zo tover je jouw slaapkamer om tot een luxueuze ruimte
Gepubliceerd: 15-02-2021 Laatste update: 25-07-2021

De slaapkamer behoort tot de ruimtes waar we op dagelijkse basis de meeste tijd doorbrengen. Steeds meer mensen zijn zich hier bewust van en besteden daarom meer aandacht aan de inrichting van deze ruimte. Niet gek dat slaapkamers door de jaren heen een stuk luxer zijn geworden. Wil je jouw slaapkamer ook omtoveren tot een luxueuze ruimte? Wij helpen je in deze tekst op weg.

Begin met de uitstraling

Wil je jouw slaapkamer omtoveren tot een luxe ruimte? Overweeg dan de ruimte onder handen te nemen. Doe dit bijvoorbeeld als er al jarenlang hetzelfde behang of dezelfde kleur verf op de muren zit. Richt je overigens niet alleen tot de wandbekleding, maar overweeg ook de vloer te vervangen. Wanneer je direct de totale slaapkamer aanpakt, is het een stuk makkelijker om er een luxueuze ruimte van te maken. Je kunt eventueel ook andere of extra accessoires kopen. Met de juiste accessoires geef je jouw slaapkamer namelijk ook een luxe uitstraling.

Koop een mooi bed

Als je jouw slaapkamer onlangs nog onder handen genomen hebt, wil je dit mogelijk niet opnieuw doen. Gelukkig is dit ook niet noodzakelijk om jouw slaapkamer een luxueuze uitstraling te geven. Nee, want dit kun je bijvoorbeeld ook bereiken door een nieuw bed te kopen. Staat er nu nog een ledikant in jouw slaapkamer? Vervang deze dan door een boxspring. Een boxspring ziet er namelijk luxueus uit. Om het nog een extra luxe tintje te geven kies je voor een boxspring met tv lift. Je kunt jouw televisie in dat geval in het bed laten zakken.

WIN-VLOERKLEED.png

Zeg vaarwel tegen de saaie plafondlamp

In menig slaapkamer is de verlichting het ondergeschoven kindje. Veel mensen hebben in deze ruimte alleen een simpele lamp aan het plafond hangen. Daarnaast staat er mogelijk nog een lampje op de nachtkastjes. Als je een luxe uitstraling wilt creëren, raden wij je aan om de plafondlamp te vervangen door een stijlvolle hanglamp. Overdrijf niet met de lamp, want hij moet wel aansluiten bij de rest van jouw slaapkamer. Combineer de hanglamp eventueel met nachtlampjes. Op deze manier ontstaat er direct een samenhangend geheel in jouw slaapkamer.

Maak het comfortabel voor jezelf

Een luxe uitstraling is leuk, maar je moet het comfort niet vergeten. Het is namelijk belangrijk om tot rust te komen in jouw slaapkamer. Zorg daarom in ieder geval voor een goed matras. Koop je een nieuw bed? Dan is de kans groot dat er ook een nieuw matras komt. Verdiep je eerst goed in de verschillende materialen voordat je een matras koopt. Wil je extra lekker kunnen liggen in jouw bed? Kies dan voor een elektrische boxsrping. De bodem van dit bed is verstelbaar, waardoor je altijd de perfecte houding aan kunt nemen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide