1434
Zelf een waterbed repareren: stappenplan
Gepubliceerd: 12-05-2021

Zelfs bij de aller beste waterbedden kan er een lek ontstaan. Bijvoorbeeld door een scherp voorwerp of een stom ongelukje. Maar ook vuil dat tussen de rand van het bed terecht komt en hierdoor tegen het watermatras schuurt, kan een lek veroorzaken. Gelukkig is een klein lek eenvoudig zelf te repareren. Gebruik hiervoor het onderstaande stappenplan.

Stap 1. Pak de waterbed reparatieset

Het is belangrijk om altijd een reparatie setje in huis te hebben. Deze kun je kopen bij een waterbed winkel. In deze set zitten precies de juiste benodigdheden om een klein lek zelf te repareren.

inspiratiebrochures1.png

Stap 2. Trek de stekker uit het stopcontact

Voordat je op zoek gaat naar het lek, moet je de stekker uit het stopcontact halen. Zo zet je de verwarming uit en staat er geen stroom meer op het waterbed.

Stap 3. Haal het beddengoed van het waterbed

Haal al het beddengoed van je waterbed. De kussens, dekens, hoeslakens, molton en tijk. Pas als het hele watermatras vrij is, kun je verder naar de volgende stap.

Stap 4. Maak het waterbed goed droog

Als er een lek is ontstaan, is er ook water vrijgekomen. Maak daarom eerst het hele matras goed droog. Besteed extra aandacht aan het gebied tussen de veiligheidsvoering en het matras.

Stap 5. Ga op zoek naar het lek

Druk voorzichtig op het watermatras om het lek te vinden. Neem hier rustig de tijd voor. Vouw het matras nooit dubbel en ga er niet hard aan trekken, hierdoor kun je de ingebouwde stabilisatiematten verschuiven.

Stap 6: Repareer het lek met vinyl en lijm

Heb je het lek gevonden? Maak de plek dan droog en zorg ervoor dat je er goed bij kunt. Knip een stukje vinyl dat minimaal een centimeter groter is dan het lek. Zorg ervoor dat er geen scherpe hoekjes aan zitten om een nieuw lek te voorkomen. Plak het vinyl met de speciale lijm op het lek. Druk het voorzichtig aan en wacht tot de lijm is opgedroogd.

Stap 7: Controleer op nog een lek

Controleer voor de zekerheid of er niet nog een lek is op een andere plek.

Stap 8: Maak het waterbed klaar voor gebruik

Lijkt alles weer in orde? Dan kun je het waterbed weer klaar maken voor gebruik. Vul indien nodig het water bij, ontlucht het watermatras, maak het bed netjes op en steek de stekker weer in het stopcontact.

Niet gelukt? Schakel een professional in

Sommige lekkages kun je helaas niet zelf repareren. Denk aan een lek op de naad of bij de vultuit. Schakel in dat geval een professional in.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide