Avek Simmer

We slapen ongeveer een derde van ons hele leven. Waarom zouden we dit dan niet zo aangenaam mogelijk maken? Bovendien, voor een goed humeur, meer energie, alertheid en creativiteit is een goede nachtrust essentieel. Hoe we slapen is daarom belangrijk, ga voor het kopen van een nieuw bed, matras of deken dus goed voorbereid op pad!

Tip 1. Goede voorbereiding
Analyseer welk slaaptype jij bent. Slaap je veelal op je rug of op je buik? Heb je het vaker warm of koud s nachts? Transpireer je veel of weinig? Neem deze punten mee bij de aanschaf van een nieuw matras, bedbodem, dekbed of kussen.

Tip 2. Bepaal de sfeer
Met verf, behang, vloerbedekking, gordijnen en bedtextiel breng je sfeer in de slaapkamer. Knip plaatjes uit tijdschriften van kleuren, sferen, materialen die je aanspreken en maak daar jouw persoonlijke moodboard van. Dit voorkomt dat je, door het enorme aanbod, de weg kwijt raakt. Toets alles wat je ziet aan je moodboard. Stick to your plan!

Tip 3. Ga proefliggen
Ga uitgebreid proefliggen. In de meeste slaapkamerspeciaalzaken krijg je uitgebreid de gelegenheid om te proefliggen. Doe dit vooral s ochtends. In de loop van de dag raak je vermoeid en ligt alles lekker.

Tip 4. Laat je adviseren

In de betere slaapkamerspeciaalzaken kunnen ze je goed informeren over de verschillende slaapsystemen en hun eigenschappen. Ook geven ze advies over bijvoorbeeld de maatvoering van het matras. Ga altijd uit van je lichaamslengte en tel daar minimaal 20 cm bij op. Natuurlijk hebben ze in deze speciaalzaken altijd de nieuwste collecties bedtextiel en accessoires.

Een bed koop je met de intentie er een aantal jaren mee te doen. Het is dan ook erg zonde als je bed een miskoop blijkt te zijn. Voorkom dit, door bovenstaande tips op te volgen! Welterusten.

Bron: Perscentrum WonenOok leuk om te lezen