577
Wat is belangrijk bij het inrichten van je slaapkamer?
Gepubliceerd: 27-10-2023

Je slaapkamer inrichten lijkt zo gemakkelijk: een bed, één of twee nachtkastjes en klaar. Maar er komt toch wel iets meer bij kijken. Natuurlijk is je bed van het grootste belang in de slaapkamer, maar het is zeker niet het enige dat zorgt voor een goede nachtrust. Waar moet je nog meer aan denken? Waar kun je terecht voor een goed bed?

Hoe vind je het perfecte bed?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Waar de één het liefst een heel zacht bed heeft, slaapt de ander het liefst op een keihard bed. En dus is het belangrijk om er achter te komen welk bed goed bij jou past. Een bezoek aan de Beds & Bedding beddenspecialist is daarom een goed idee. Je kunt daar, tijdens een proefligsessie, verschillende bedden en matrassen proberen en meer informatie krijgen over de verschillende matrassen en de voor- en nadelen ervan. Kies bijvoorbeeld voor Treca de Paris boxsprings. Deze handgemaakte boxsprings zijn er in veel verschillende types. Zo kun je kiezen voor een elektrisch verstelbaar exemplaar maar ook voor verschillende kleuren qua afwerking.

Je vindt bij deze beddenspecialist ook kussens, dekbedden en alles wat je verder nog nodig hebt om van jouw bed het perfecte bed te maken.

inspiratiebrochures1.png

De kleur van je slaapkamer is belangrijk

Oké, over het algemeen zul je je ogen dicht hebben in de slaapkamer, maar voor je je bed induikt zul je toch echt het interieur van je slaapkamer zien. En dat kan maar beter een beetje rustig zijn. Ga je toch voor een knalkleur als brandweerrood of grasgroen? Dan kan dat best voor jou werken, maar over het algemeen zijn neutrale kleuren als beige, blauw en mosgroen een beter idee. Je voelt de vibe van rust, ook met je ogen dicht.

En het moet donker zijn

Echt donker. Je moet er dus voor zorgen dat je raamdecoratie kiest die het daglicht volledig buiten weet te sluiten. Dat is vooral belangrijk als je overdag moet slapen in verband met je werk, maar eigenlijk is het altijd beter om in het donker te slapen. Vind je het complete donker niet fijn? Kies dan liever voor een LED-nachtlampje dat niet op je bed schijnt.

Ook frisse lucht is belangrijk

Veel mensen slapen met het raam open. En dat is niet voor niets. Lekker slapen lukt pas echt als je kamer lekker fris is (en het onder de deken lekker warm is). Is dat niets voor jou? Zet dan het raam iedere dag een aantal uren open om de slaapkamer op te frissen. Regelmatig stofzuigen, stof afnemen en dweilen kan ervoor zorgen dat je lekkerder slaapt. Een stofvrije slaapkamer is wel zo fijn. Ook een luchtzuiverende plant als een (krul) varen, een Sanseveria of een Aloë Vera kan een positieve uitwerking hebben op jouw nachtrust.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide