2004
Voor- en nadelen van een waterbed
Gepubliceerd: 29-04-2020 Laatste update: 08-05-2022

Het ultieme comfort dat vaak geassocieerd wordt met vijfsterrenhotels en luxe penthouses is een waterbed. Deze is namelijk onontbeerlijk in een slaapkamer waarin men helemaal tot rust wil komen. Het hebben van het juiste matras is bevorderlijk voor een goede nachtrust. Is een waterbed wat voor jou?

 

Wat is een waterbed?

Een waterbed is een matras dat met water gevuld wordt. Het water kan zich bevinden in een enkele kunststof zak, maar de bedden van betere kwaliteit hebben vaak meerdere zakken voor ultiem comfort. Behalve het verschillende aantal kunststof zakken kan ook de rest van de opbouw per fabrikant verschillen. Het is dus altijd belangrijk de matrassen goed met elkaar te vergelijken.

inspiratiebrochures1.png

Belangrijkste voordelen

Geen enkel ander matras kan een lichaamsvorm zo moeiteloos aannemen als een waterbed. Je kunt er dus altijd op rekenen dat jouw gewicht optimaal verdeeld wordt, waardoor je optimale ondersteuning geniet. Rugklachten ten gevolge van een slecht matras zijn met een waterbed dus verleden tijd.

Thermische verwarming

In de wintermaanden kun je weleens het gevoel hebben dat al je lichaamswarmte zo in het matras verdwijnt. Als jij wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken om jezelf op temperatuur te houden, is een waterbed met thermische verwarming wellicht iets voor jou. Als je partner het vaak kouder of juist warmer heeft dan jou, kun je zelfs voor een bed kiezen dat de mogelijkheid biedt om de waterzakken op verschillende temperaturen op te warmen. Door middel van energieleveranciers vergelijken, kun je een goedkoop contract aangaan. Zo neem je de angst van een hoge energierekening weg, waardoor je zorgeloos en goed verwarmd kunt slapen.

Duurzaam

Zelfs al zou je voor een wat duurder waterbed gaan, dan zullen de relatieve kosten vaak behoorlijk meevallen. Waterbedden zijn namelijk zeer duurzaam. Je doet dus een goede investering, waarmee je uiteindelijk niet veel duurder uit bent dan met een normaal matras.

Anti-allergeen

Een waterbed heeft een gesloten opbouw, waardoor huisstofmijten bij je bed uit de buurt zullen blijven. Degenen die allergisch zijn voor deze ongenode gasten, zullen dus zeker profiteren van de aanschaf van een waterbed.

Nadelen

Natuurlijk hebben waterbedden ook enkele nadelen. Zo bestaat er risico op lekkage. Wanneer je voor een kwalitatief hoogstaand matras gaat, is deze kans echter zeer klein. Een andere factor waar rekening mee gehouden dient te worden is dat een waterbed zeer zwaar is. Het kan al snel 500 kilo wegen en een huis moet er dus wel op gebouwd zijn om dat gewicht te kunnen dragen. Ook je matras meeverhuizen kost iets meer moeite, want je zult eerst de kunststofzakken moeten legen, voordat je het kunt verplaatsen.

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide