Omdat er zoveel keuze is, is het raadzaam om hiervoor de tijd te nemen en u goed te laten voorlichten. Ondersteuning van het lichaam is erg belangrijk en hier komt u maar op één manier achter! Ga gerust op diverse bedden liggen in de winkel, dan kunt u gelijk uw persoonlijke voorkeur en wensen kenbaar maken.

Uw matras moet uw rug ondersteunen. Voor een goede ondersteuning van uw ruggengraat moeten schouders en heupen voldoende ruimte krijgen. De holte van uw lende moet extra steun krijgen. Bij een (te) harde matras ligt u er letterlijk bovenop. Een te zachte matras daarentegen geeft dan weer geen steun. Dan zakt u daar in weg.

Kies uw bed op maat: minstens 40 cm breder dan uw schouders en 20 cm langer dan uw lichaamslengte. Bij Slaapgilde zijn alle afmetingen mogelijk. Hou er rekening mee dat bij een matrasbreedte van 140 cm of meer het matras wel uw huis inkomt en de trap opkomt.

Uw slaaphouding is ook van groot belang bij de keuze van uw matras. Buik-, zij- rugslapers vragen andere ligcomforts.

Last but not least: kies uw matras altijd in functie van uw bedbodem en verstelbaarheid. Voor meer advies vraag ernaar bij onze Slaapgilde comfort-specialist.

Bron: Slaapgilde.nl

Swiss Sense heeft voor iedereen een passend antwoord op het gebied van slaapcomfort. Niet iedereen heeft hetzelfde wensenpakket voor zijn of haar nachtrust. De matraskeuze is onder andere afhankelijk van iemands gewicht. Maar als men kampt met slaap- en/of gezondheidsproblemen vraagt dat weer om een andere aanpak. Dit heeft niets met de stijl, kleur of uiterlijk van het bed te maken maar alles met het binnenwerk. Om aan ieders slaapwens tegemoet te komen levert Swiss Sense haar boxpring 333 in een Lifestyle variant en een Preventum variant. Deze laatste uitvoering is ideaal voor mensen die om medische redenen meer van een matras verwachten dan normaal.

Lifestyle 333
Een complete boxspring welke wordt geleverd met een gestoffeerd hoofdbord. Verder bevat het bed twee elektrisch verstelbare boxsprings met dubbele pocketveren in de kern. Het bed is verder voorzien van 5 ergonomische comfortzones en afgedekt met hoogwaardig comfortschuim. Daarnaast heeft het bed een luxe comfortschuim matrastopper.

Preventum 333
Wanneer men last heeft van slaapproblemen, rug- en nekklachten is de Preventum 333 een goed alternatief voor de Lifestyle 333. Qua vormgeving is de boxspring gelijk aan de Lifestyle 333, echter zijn bij dit bed hogere eisen gesteld aan het ligcomfort. De Preventum matrassen danken hun eigenschappen aan een combinatie van materialen. Elk matras bestaat uit een kern van hoogwaardig HR-schuim. Daarop ligt 8 cm drukverlagend viscoelastisch traagschuim. Het traagschuim reageert op gewicht en temperatuur en vormt zich exact naar de contouren van het lichaam. Het resultaat is direct voelbaar: ondersteuning waar nodig, minder belasting van onderrug en nek, verbeterde bloedsomloop, sneller inslapen, minder draaien en woelen, rustiger en meer ontspannen slapen. Verder bevat de tijk Coolmax, wat de vochthuishouding reguleert. Dit materiaal transporteert het vocht naar de buitenlaag van de tijk en droogt sneller dan welke stof ook. Het derde materiaal, Silverness draagt bij aan een hygiënische en rustgevende atmosfeer. Bacteriën en huisstofmijt krijgen geen kans om zich te nestelen in of op het matras. Geurtjes worden geneutraliseerd, allergieën onderdrukt en gevoelige luchtwegen ontzien. Net als de Lifestyle 333 is de Preventum 333 standaard voorzien van infrarood besturing. Hiermee kan men zonder inspanning of moeite het bed verstellen in de gewenste houding. De bekledingsstof is verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins.

In navolging op de succesvolle samenwerking met designer Paul Linse gaat Swiss Sense dit jaar op ontwerpavontuur met een andere Nederlandse Designer die eveneens zijn sporen heeft verdiend op interieurgebied. Het betreft hier Stefan Steenkist, een interieurontwerper pur sang met veel liefde voor detail. Met de ervaring die hij opdeed bij het ontwerpen van meubels voor gerenommeerde merken ontwierp hij voor Swiss Sense twee bedden.

Design Collection 441 Solo
Het meest opvallende kenmerk aan model 441 Solo is het gestoffeerde en zwevende hoofdbord. Dit geeft de boxspring een luchtig karakter zonder daarbij afbreuk te doen aan de strakke belijning van dit bed. Dit luchtige beeld wordt nog eens extra versterkt door de strak vormgegeven potenset waarop het solide frame rust, het bed lijkt in de ruimte te zweven.

Design Collection 442 Sentio
Design kenmerk van de 442 Sentio is eveneens het gestoffeerde hoofdbord. Hier valt dit element op door het contrasterende lijnenspel. De kleur van de verticale belijning op het hoofdbord komt heel subtiel terug aan de bovenzijde van het bed waar het matras op ligt.

Slaapcomfort
Het slaapcomfort is voor beide modellen gelijk. Door de uitzonderlijke kwaliteit van matras en topmatras zal men ook tijdens het rusten / slapen volledig tot rust komen. De boxsprings zijn opgebouwd uit een gestoffeerd pocketvering matras, welke is ingedeeld in ergonomische comfortzones en zijn voorzien van een talalay afdeklaag voor een optimale ventilatie. Ook de topper is van talalay latex welke bovendien is voorzien van het innovatieve Swiss Sense Safe.

De bedden van Stefan Steenkist zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten.

Een goed matras in combinatie met de juiste bedbodem zorgt voor een juiste slaaphouding. Zo kab uw lichaam zich voorbereiden op een nieuwe inspannende dag.

Op een té hard matras steunt uw lichaam teveel op de schouders en heupen. Bij een te zacht matras zakt u juist te ver weg. In beide situaties wordt uw lichaam in een verkeerde slaaphouding gedwongen. Uw spieren en wervelkolom ontspannen nauwelijks. Het resultaat is dat u stijf of zelfs met pijn opstaat. Bovendien ontstaat bij een te hard of te zacht slaapsysteem ongewenst hoge drukpunten. De vlak onder de huid liggende bloedvaatjes worden zo afgekneld. Door de gebrekkige doorbloeding staat u s morgens met zogenaamd slapende armen of benen op. Om de slaapcycli en dus de kwaliteit van de slaap niet te verstoren, moet de druk op het lichaam gelijkmatig worden verdeeld. Hoge drukpunten dienen voorkomen te worden. Deze leiden tot overmatig draaien tijdens de slaap. Het gevolg is dat u s ochtends minder fit en energiek opstaat.

Voor een juiste keuze kunt u gebruik maken van de unieke Slaapgilde Slaapgarantie. Daarnaast nodigen wij u van harte uit naar één van onze winkels te komen voor het proefliggen. Wij staan u graag terzijde met een professioneel advies.

Bron: Slaapgilde.nl

De slaapkamer neemt een belangrijke plaats in elk huis in. Je brengt er niet alleen ieder etmaal weer de tijd van slapen door, maar er gebeurt nog veel meer: ontbijten, lezen en tv kijken. Al met al ben je wel zon negen uur per dag in je slaapkamer.

Een goed bed is van groot belang, zowel bij het daadwerkelijke slapen als bij de voorbereiding daarop. Zo biedt een verstelbaar bed je de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het weekend te ontbijten, om nog een halfuurtje lekker te lezen, televisie te kijken of met je partner te keuvelen.

De sfeer en styling van de slaapkamer heeft een grote invloed op je gemoedstoestand waarin je vlak voor het inslapen verkeert. Dat betekent dat de slaapkamer rust en ontspanning moet uitstralen. Zorg dat je slaapkamer op orde is, dat rondslingerende kleding en voorwerpen die met werk te maken hebben verwijderd zijn. Neem de tijd voor het inrichten van de slaapkamer, de keuze van vloerbedekking, meubels, gordijnen, behang of muurverf zal door beide partners als prettig en ontspannen moeten voelen. Houd het kleurgebruik rustig.

Met licht in de slaapkamer kun je verschillende sferen creëren. Voor een slaapkamer is sfeer, intimiteit en ontspanning van groot belang. Gebruik warm licht. Probeer met de verlichting schaduwen op de vloer en muren te maken, waarmee je de slaapkamer verlevendigd, de fantasie prikkelt en rust en ontspanning brengt.

Wie geniet er nu niet van een plaats waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Een plaats die van jou is, waar geen andere mensen komen, jou eigen domein. Zodra de deur van de slaapkamer open gaat, komen de aromas van etherische oliën zoals bijvoorbeeld lavendel je tegemoet, waardoor je écht tot rust kunt komen. Neem een boek mee, steek een kaarsje aan en geniet.

Klinkt dit niet als jou slaapkamer? Is jou slaapkamer meer een plaats in huis waar de volle wasmand terecht komt, of een plaats waar je laptop permanent aan het stopcontact ligt, zodat je voor het slapen gaan toch nog even je e-mail kunt controleren? Vrees niet € bij veel mensen is dit het geval en natuurlijk verandert je slaapkamer niet vanzelf in een oase van rust.

Begin bij jezelf. Probeer de slaapkamer niet als multifunctionele ruimte te gebruiken – maar ook niet als een plaats waar je alleen slaapt. De slaapkamer kán een plek zijn waar je tot jezelf kunt komen. Zodra je deze balans hebt gevonden, ben je al een heel eind.

Bekijk het kleurenpatroon in de slaapkamer. Kies rustige kleuren die bij je persoonlijkheid passen. Kies stoffen die je niet alleen mooi vindt, maar ook jou karakter reflecteren. Deze keuzes zullen het gevoel van geborgenheid en genegenheid beïnvloeden, dus neem er de tijd voor. Neem eens een kijkje op de website van Groupon, misschien zijn er nog leuke aanbiedingen waar je wat mee kunt doen. Naast de kleuren, stoffen en de algemene inrichting kun je je richten op de wat kleinere accessoires. Overigens niet minder belangrijk!

Sfeer verlichting, kunst, foto's, maar ook kussens, kleedjes en etherische oliën kunnen de slaapkamer aangenamer maken. Ga op zoek naar kortingsbonnen op het internet of in magazines voor leuke aanbiedingen. Maak het gezellig voor jezelf.

Na alle zorgvuldige voorbereidingen is de ruimte klaar om er te genieten van een goed boek, of misschien naar je favoriete muziek te luisteren. Laad de laptop ergens anders op en laat de was tot morgen wachten. Geniet van je eigen plekje, geniet van de rust die je slaapkamer uitstraalt.

De Britse luxe beddenfabrikant Vi-Spring introduceerde voor het eerst twee nieuwe limited edition ontwerpen. Wegens het grote succes hiervan, komt Vi-Spring dit najaar opnieuw met twee exclusieve ontwerpen, bekleed met nieuwe stoffen in nieuwe kleuren.

De Limited Edition Zirkona combineert zuivere lamswol, paardehaar en mohair, en biedt zo het allerbeste op het vlak van comfort en steun. Deze natuurlijke vullingen worden vervolgens vermengd met zachte, zijdeachtige bamboevezels, die in de textielindustrie bekend zijn staan om hun antiallergische en antibacteriële eigenschappen.

De Limited Edition Aragoni is opgevuld met handgekaard paardenhaar, lamswol, katoen en kasjmier. Gecombineerd met de meer dan duizend veren in honingraatstructuur staat dit garant voor een perfecte nachtrust.

Beide limited edition bedden zijn verkrijgbaar met een bekleding in stoffen van topkwaliteit uit de collectie van Casamance. Aanvullend zijn er ook twee luxekussens en een dubbelzijdige plaid beschikbaar, met stof uit de collectie van Verilin, net zoals Casamance een belangrijke Vi-Spring partner.

Voor de Vi-Spring Limited Editions kan gekozen worden uit Casamance stoffen in twee verschillende patronen, en in een breed scala van eigentijdse kleuren. Mineral is een dik geweven linnen in vijf tinten: donkergrijs, wit, beige, nachtblauw en chocoladebruin. Houston is een fijn geweven linnen dat beschikbaar is in 10 verschillende aarde- en natuurkleuren, waaronder beige, zandtinten, chocoladebruin en antracietgrijs. De divans en het hoofdeinde worden bekleed met eenzelfde stof, in de kleur die zelf gekozen kan worden. Bij beide limited edition ontwerpen kan gekozen worden uit het gehele assortiment aan hoofdeinden. Het resultaat is een stijlvolle creatie, die gemakkelijk aan elke slaapkamer aangepast kan worden.

Joop Groos, directeur van Vi-Spring Europe: Vi-Spring heeft inmiddels meer dan een eeuw expertise en ervaring in het vervaardigen van bedden. Wij hebben de filosofie dat de keuze van het juiste bed een ervaring kan zijn die je leven echt verandert. Deze twee Limited Edition ontwerpen belichamen het luxueuze comfort, de steun en de stijl waar de bedden van Vi-Spring bekend om staan. Tegelijk bieden ze de consument een kans om te genieten van een exclusief en betaalbaar ontwerp. De ontwerpen zijn maar gedurende een beperkte periode verkrijgbaar, maar bieden gegarandeerd jaren perfecte slaap

Een goede nachtrust begint met een goed matras Dat we een goede nachtrust nodig hebben weten we allemaal. Uitgerust wakker worden is een goed begin van een prettige energievolle dag. Maar toch staan er nog zoveel mensen elke ochtend op met een vermoeid gevoel én stijve spieren en gewrichten. Niks is zo vervelend dan opstaan met dat (over)vermoeide en lusteloze gevoel.Studies hebben aangetoond dat een goede nachtrust bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Het is goed voor ons geheugen, onze bloeddruk, een goed humeur en zelfs voor een gezond lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat een goede nachtrust begint met een goed bed. En een goed bed begint met een goed matras. Je slaapt bijna 1/3 deel van je leven, daarom is het niet onverstandig om je matras eens wat vaker kritisch onder de loep te nemen. Gun jezelf een gezonde levensstijl en zorg dat ook jij elke ochtend uitgeslapen en energiek wakker wordt. Een nieuw matras kan al zoveel verschil maken.

Matrassen van de Beddenkampioen
Bij de online slaapspecialist de Beddenkampioen hebben ze een gevarieerd assortiment kwalitatieve matrassen. Aantrekkelijke bijkomstigheid is dat alle matrassen uit de collectie zeer laag geprijsd zijn. De Beddenkampioen streeft naar perfecte kwaliteit voor de laagste prijs. Bekijk

Wat maakt een matras een goed matras?
Een goed matras is een matras dat perfect ondersteund, goed ventileert en flexibel is. De meest populaire matrassen kun je onderverdelen in deze verschillende soorten; polyether, koudschuim, pocketvering, traagschuim en latex.

Polyether matrassen
Polyether zijn de meest voordelige en basic matrassen. Een polyether matras is prima. Belangrijk is om een matras te kiezen met een soortelijk gewicht (SG) van 35 of hoger. Daaronder is het weinig comfortabel en slap. Een polyether matras is ideaal voor de logeerkamer of de kinderkamer of voor volwassenen met een lichaamsgewicht van 75 KG of minder.

Koudschuim
Koudschuim matrassen ademen goed en nemen goed vocht op, voor de hygiëne dus een uitstekend matras. Ook is een koudschuim matras erg comfortabel doordat het zo veerkrachtig is. Nog een aangenaam aspect van het koudschuim materiaal is dat er geen kuilvorming ontstaat.

Pocketvering
Pocketvering matrassen zijn stevige en soepele matrassen die goede ondersteuning bieden. De meeste pocketvering matrassen hebben zogenaamde comfortzones die de verschillende zones van het lichaam extra ondersteuning geeft die het nodig heeft. Een pocketvering matras is lekker koel en ademt goed door het gebruik van de veren.

Traagschuim
Traagschuim is een materiaal dat de lichaamsdruk gelijkmatig verdeeld. Slapen op een traagschuim matras geeft je het gevoel gewichtsloos te zijn. Het traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door asa om de druk die astronauten ervaren bij lancering zo goed mogelijk te verdelen over het lichaam. Ook veel ziekenhuizen gebruiken traagschuim matrassen door de drukverlagende werking. Doordat traagschuim een open celstructuur heeft is de ventilatie goed.

Latex
Latex matrassen zijn erg veerkrachtig en rekbaar. Dit maakt een latex matras erg comfortabel. Echter is een latex matras minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Latex matrassen isoleren namelijk erg goed dus houden de warmte vast. Een heerlijk comfortabel matras dus voor de koukleumen onder ons.

Welk matras ook de voorkeur geniet, bij de Beddenkampioen ben je verzekerd van een perfecte prijs kwaliteit verhouding. Bekijk hier de matrassen van de Beddenkampioen.

Het bekende luxe beddenmerk Hästens introduceert de Lenoria, een bed dat het beste combineert van al zijn voorgangers qua materialen en keuzemogelijkheden én verstelbaar is. De Lenoria is het paradepaardje onder de Hästens bedden; een tweezijdig verstelbaar bed dat zeer geschikt is voor iedereen die het belang van een goede nachtrust inziet, maar ook comfortabel wil lezen, werken of tv-kijken in bed.