Hard, zacht, verstelbaar of vlak zijn slechts enkele ingredienten om een persoonlijk samengesteld bed te realiseren. Met de nieuwe Royal Class 777 speelt Swiss Sense in op de individuele wensen van iedere slaper.

De Royal Class 777 bevat een gestoffeerd hoofdbord, 2 (elektrisch verstelbare) boxsprings die zijn afgedekt met natuurlijke materialen. Verder bevat het bed 2 pocketvering matrassen die zijn voorzien van 5 ergonomische comfortzones en afgedekt met natuurlijke materialen. Het geheel wordt afgedekt met een luxe matrastopper van wol & katoen.

De luxe boxspring kan uitgevoerd worden in de herkenbare uni ruit welke verkrijgbaar is in de kleuren ivory, grey, coffee, darkblue en black maar er kan ook gekozen worden uit de overige Royal Class stoffen en kleuren. Het onderstel van het bed is uitgerust met soepele wieltjes. Verplaatsen gaat zo heel gemakkelijk. Erg praktisch bij het stofzuigen, de bedden kunnen zo even worden verschoven.

Preventum® Medical:

Met de producten van Preventum Medical behoren slaapproblemen, rug- en nekklachten tot de verleden tijd. De producten zijn geïnspireerd en ontwikkeld uit de medische sector waar zeer hoge eisen worden gesteld aan het ligcomfort. Het programma biedt matrassen, kussens en zelfs hele bedsystemen die de nachtrust voor iedereen bevorderen.

De Preventum Medical matrassen danken hun gezonde eigenschappen aan een combinatie van materialen. Elk matras bestaat uit een kern van hoogwaardig HR-schuim. Daarop ligt 8 cm drukverlagend visco-elastisch traagschuim.

Het traagschuim reageert op gewicht en temperatuur en vormt zich exact naar de contouren van het lichaam. Het resultaat is direct voelbaar: ondersteuning waar nodig, minder belasting van onderrug en nek, verbeterde bloedsomloop, sneller wegdromen, minder draaien en woelen, rustiger en meer ontspannen slapen.

Verder bevat het matras Coolmax, dit reguleert de vochthuishouding. Zelfs in een koele slaapkamer produceert een mens per nacht ongeveer een liter transpiratievocht. Coolmax transporteert dat vocht naar de buitenlaag van de tijk en het droogt sneller dan welke stof ook.

Het derde materiaal, Silverness, is te vinden in de afritsbare en wasbare tijk. Het is namelijk een tijk, waarin dubbel gebreid, Japans hightech zilvergaren is verwerkt (ook Silverness genoemd). Dat draagt bij aan een hygiënische en rustgevende atmosfeer. Zilver heeft vele wetenschappelijk aangetoonde eigenschappen: het werkt actief antibacterieel, antihuismijt, antistatisch en deodoriserend. Bacteriën en huisstofmijt krijgen zo geen kans in of op het matras. Geurtjes worden geneutraliseerd, allergieën onderdrukt, gevoelige luchtwegen ontzien.

Preventum Medical levert naast de matrassen nog twee soorten bedbodems, één normale en één verstelbare. Daarnaast omvat het programma drie kussens, Naast de speciale voorgevormd hoofdkussen 200 en 300 dat de vorm van het hoofd perfect volgt, is er nog een basis model, te weten type 100. Allen kussens hebben een afneembare, uitwasbare tijk voorzien van het Coolmax vezel en doorstikt met Silverness garen. Ze zijn voorgevormd en ondersteunen hoofd en nek waar nodig.

Elk matras wordt gemaakt en afgeleverd conform alle actuele keuringen en normeringen: CE, NEN, ISO en öko-Tex. Preventum Medical geeft standaard drie maanden omruilgarantie op elk matras en tien jaar fabrieksgarantie op de kern.

Integratie van een wellness wereld Steeds vaker zien we interieurs waarbij slaap- en badkamer één geheel vormen. Een wellness wereld, bedoeld om optimaal tot rust te komen. Niet alleen interieurarchitecten hebben deze nieuwe trend ontdekt. Ook het aanbod van bad- en bedmeubelen groeit qua vormgeving steeds meer naar elkaar toe. Op de sanitairbeurzen tekent deze trend zich al duidelijk af. Steeds vaker zien we ontwerpen waarbij slaap- en badkamer naadloos geïntegreerd zijn. Denk aan een douchecabine achter het hemelbed, of een verzonken ligbad in een verhoogde slaapkamervloer. Klassieke bad- en slaapfuncties worden tegenwoordig op zn minst gemixt, soms zelfs omgedraaid. Waarbij vaak ook de garderobekast verhuisd. Naar een apart kamertje in de vorm van een walk-in kast of als kleednis tussen slaap- en badgedeelte in. Veel van dit soort ontwerpen worden gerealiseerd in nieuwbouw onder architectuur. Maar ook in doorsnee rijtjeshuizen zijn er wel degelijk mogelijkheden. Kijk eens met andere ogen naar die standaardruimtes; een wandje doorbreken is immers zo gebeurd.

Welzijn
Het dagelijks leven is hectisch. De beslotenheid van bad- en/of slaapkamer is vaak de enige plek om je terug te trekken. Fabrikanten hebben die behoefte onderkent. Wellness is het toverwoord geworden. In het natte gedeelte is een echte Spa aan het ontstaan. Compleet met stoom- en saunacabines (soms gecombineerd), infraroodcabines, douchezuilen met massagekoppen en whirlpools die zelfs droge massagepunten hebben. Ook meerpersoons (4!) baden zijn duidelijk trend, voor het saamhorigheidsgevoel als in een Hamman. Naast het actieve fittness gevoel is contemplatie belangrijk. Vertaald in een vormgeving die inspiratie put uit de natuur. Voorbeelden zijn de grote regendouches die verkwikken als een tropische moesson, verzonken vijverbaden met overlopende rand en platte cascadekranen waaruit het water klatert als een bergbeek. Voor het ultieme relaxgevoel bieden badprogrammas soms bijpassende chaiselongues, kleedbanken of hocker. Het nieuwste item voor de aankleding van badkamer en sauna is het designerkarpet, speciaal gemaakt van waterbestendige kunststof garens.

Slaapsystemen
De slaapkamer krijgt steeds meer het beeld van een loungeruimte waar je evengoed lekker kunt lezen, tv kijken of ontbijten. Ondersteund door fraai design, zoals bedbanken en allerhande accessoires in en rond het bed. Ook de onzichtbare slaaptechniek is enorm verbeterd. Recente noviteiten zijn de matrassen met drukverlagend traagschuim, gelmatrassen en een slaapsysteem dat opgebouwd is uit een driedimensionaal vlechtwerk van ademde kunststofvezels. Daarnaast blijft het klassieke laag-op-laag comfort van de boxspring zeer gewild, het liefst nog afgedekt met een extra matrasdek. In het topsegment vinden we inmiddels ingebouwde massagefuncties, klimaatbeheersing (warmte én airco) en zelfs een gerichte hotspot voor de zere rugknik.

Multimedia
Je eigen ontspanningswereld betekent ook je eigen infowereld. De tv/dvd is allang onze slaapkamers binnengeslopen. Sommige bedden hebben standaard een console en/of tv-steun in de bedrand. Het bed zelf is uiteraard traploos elektrisch verstelbaar voor de juiste lees- of kijkpositie. Handig: sommige afstandsbedieningen sturen niet alleen het bed aan, maar zelfs de verlichting of tv. Ook tijdens het baden hoef je niets te missen. Stoomcabines met een ingebouwd audiosysteem waren er al een tijdje. Nieuw zijn de spatwaterdichte LCD schermen die vlak geïntegreerd worden in een tegelwand, bijvoorbeeld de douche. Met tuner voor tv, computer én dvd.

Kleur en geur
De opkomst van het LED-lampje heeft nieuwe mogelijkheden gebracht. Niet alleen zijn de minuscule lampjes mooi in een interieurontwerp te verwerken, bijvoorbeeld in tegelwanden, je kunt er ook alle kleuren van de regenboog mee maken. Van zwoel rood tot rustgevend groen of verfrissend blauw. Chromotherapie noemen de fabrikanten dat en verwerken LED lichtmodules nu in douche- en stoomcabines, regendouches, baden en hemelbedden. Hetzelfde idee biedt de aromatherapie met etherische oliën die natuurlijk vooral tot haar recht komt in stoomcabines. Maar ook al in beddengoed kan worden ingebouwd, in de vorm van capsules met ontspannende kamille- of lavendelgeur. En nog zijn we er niet. Sinds kort is er zelfs een bad op de markt dat hydromassage biedt met ontspannende ozonshots.

Totaalconcept
Twee aanvullende functies, één totaalconcept. Neergezet in een vormgeving die ook in de woonkamer niet zou misstaan. Zowel bed- als badmeubelen volgen het fusion design van nu: kubistische blokvormen die verzacht worden met afgeronde hoeken, ovalen en vloeiende lijnen. Het statische wastafelmeubel is veranderd in een luchtig componentensysteem van losse bergunits. Denk aan eenvoudige dressoirs en/of hoge kolomkasten aan de muur. Waarbij de wasbak een simpele opzetkom is of als een ware sculptuur vrij in de ruimte staat. Een nieuwe toevoeging aan het meubelarsenaal is de halfhoge kast als ruimtescheider tussen baden en slapen. Met aan de ene kant aansluitingen voor sanitair, aan de andere kant voor audiovisuele apparatuur. Het kleurbeeld speelt volop in op dit streven naar rust en harmonie. Alles draait om de materialen. Mooie houtsoorten als eiken, teak en donker wengé zijn definitief doorgedrongen tot de natte ruimte. Prachtig in contrast met ijzig porselein, sneeuwwit Corian en glanzend chromen accessoires. Waarbij het gecoördineerde bed- en badtextiel de kroon op het werk zet. In subtiele aardetinten als off-white, greige, beige, camel, lever en taupe - dé kleuren voor komend seizoen.

Bron: Perscentrum wonen

Puur natuur, meer dan 100 jaar vakmanschap, authentiek Nederlands en tegelijk maatwerk voor de hedendaagse mens. De combinatie van deze factoren heet Kuperus. Een puur Nederlands kwaliteitsproduct gemaakt om met open ogen van te dromen. Of om prinsheerlijk in te slapen.

Diep in landelijk Twente worden bedden nog handgemaakt. Alleen puur natuurlijke materialen zoals paardenhaar, gekaarde katoen en zuiver wol worden daarvoor gebruikt. Elk bed wordt afgestemd op de persoonlijke wensen van de toekomstige eigenaar. Hier is elke klant koning. En zelfs de koning klant, getuige het predikaat Hofleverancier.

Ambachtelijk vakmanschap
Trend is de nieuwe bewustwording. Bij bedden gaat het om het innerlijk en om een mens- en milieuvriendelijk product. Natuurlijke materialen en puur ambachtswerk staan daarvoor garant. En een bed met goed karakter is de basis voor een optimale productiviteit overdag. En wie voor het slapen gaan ook nog wat wil dagdromen kiest voor een bed dat helemaal past bij eigen idee en inrichting. De Kuperus bedden kunnen met een keur aan stoffen en leersoorten worden bekleed. Kwestie van kunnen kiezen. Of van zelf aanleveren, want ook dat is mogelijk.

Durver of dromer
Durvers wijken af in kleur en kiezen voor warm oranje, butterscotch of zelfs warm rood. Landelijke types kiezen blauw, bordeauxrood of zachte bruintinten. En voor wie houdt van het buitengevoel is er een mooie groenmelange. Licht grijs met pastels is voor de dromers onder ons. Voor iedereen de mogelijkheid om te kiezen voor een eigen combinatie, de setting voor het juweel waar het eigenlijk om gaat: Het handgemaakte binnenwerk van het Handgemaakte Kuperus slaapsysteem.

Opbouw bed en matras
Er zijn vier uitvoeringen. Basis is een degelijk massief houten frame, vervaardigd van de hoogste kwaliteit langzaam groeiend grenen, met maar liefst 25 jaar garantie op veer- en framebreuk. Op dit frame bevinden zich 2 lagen veren. De onderste laag is een Bonell veer, gescheiden door een jute drukverdeler volgen dan de pocketveren, leverbaar in soft, medium, firm en extra firm. Als toplaag wordt hoogwaardig zuiver paardenhaar verwerkt met daarop gekaarde katoen. Op de box volgt de keuze tussen drie topmatrassen: met een kern van paardenhaar een kern van natuurlatex in soft, medium, firm en extra firm, of met een kern van minipocketveertjes. De kern wordt afgedekt met paardenhaar en katoen. Superdeluxe en daarmee het paradepaardje uit de Kuperus-stal, bestaande uit een box, een losse matras met als kern pocketveren van 18 cm en daarop een topmatras naar keuze. Mede door die extreem lange pocketveer is dit slaapsysteem ongekend comfortabel. De afwerking is, karakteristiek voor Kuperus, van 100% natuurlijk paardenhaar en gekaarde katoen. Extra is de zuiver wollen tussenlaag, tussen box en matras die zo zacht en dik is dat elke nacht borg staat voor het optimale nestgevoel.

Natuurlijk Nederlands
Alle Kuperus bedden worden in Nederland gefabriceerd. Mochten zich - maar dat is bijna onwaarschijnlijk - problemen voordoen, dan is de service zo geregeld.

De Britse luxe beddenfabrikant Vi-Spring heeft op de prestigieuze IMM-beurs in Keulen twee nieuwe modellen geïntroduceerd: de Marquess Supreme en de Coronet Supreme. Deze modellen bevatten, zoals de andere modellen uit de Vi-Spring collectie, alleen 100% natuurlijke materialen en zijn volledig met de hand gemaakt.

De Marquess Supreme is uitgerust met twee lagen veren, van elk meer dan 350 veren/min ingenaaide pockets, en telt daarnaast ook drie rijen zijnaden. Het matras wordt met de hand gestoffeerd, waarbij een mengeling van de allerbeste natuurlijke materialen wordt gebruikt, waaronder lamswol, katoen en zijde. In de dubbele veren reeks, is de Marquess Supreme een steviger alternatief voor de comfortabele Tiara en Tiara Supreme modellen van Vi-Spring.

De Coronet Supreme is uitgerust met één verenlaag van meer dan 500 veren/min ingenaaide pockets en wordt gestoffeerd met pure lamswol en katoen. In de enkele veren reeks is de Coronet Supreme een perfect alternatief voor het Regal Supreme model van Vi-Spring.

Beide modellen bestaan, zoals alle Vi-Spring bedden, voor 100% uit natuurlijke materialen zoals katoen, kokosvezel, lamswol, kasjmier, mohair en zijde. De nieuwe modellen bevatten geen paardenhaar, maar dit is vervangen door een gelijkwaardige mix van materialen om te zorgen voor een zelfde comfort.

Mike Meehan, directeur van Vi-Spring: "Bij het ontwerpen van de Marquess Supreme en de Coronet Supreme hebben we opnieuw al onze expertise en ervaring toegepast, om te zorgen voor het beste comfort. Onze aanpak zorgt ervoor dat we bedden maken zonder concessies te doen. We streven er dan ook naar om al onze klanten slaapcomfort te bieden dat hun leven zal veranderen."

Om perfect comfort en ondersteuning te garanderen, worden de Marquess Supreme en de Coronet Supreme, net zoals alle andere Vi-Springs, met de hand gemaakt door ervaren vakmensen in het atelier in het Groot Brittannië. Vi-Spring staat voor service op maat: er is keuze uit meer dan 50 verschillende stoffen uit de Vi-Spring-collectie om de matras, de boxspring en het hoofdeinde te bekleden. Of, indien gewenst, kan een door de klant geleverde stof worden gebruikt, die volledig aansluit bij het eigen interieur

Bij Frieschen Bedden was al veel mogelijk op het gebied van maatwerk en nu is het zelfs mogelijk om je eigen bed te ontwerpen. Desgewenst met bijpassende nachtkastjes en linnenkast, in elke gewenste afmeting. Een eenvoudige schets is genoeg om jouw droomslaapkamer werkelijkheid te maken.

Het combineren van een waterbed en een boxspring in één tweepersoonsbed, speciale afmetingen, een extra dikke topper, eigenlijk was er al geen nee te koop bij Frieschen Bedden. Toch is het Frieschen gelukt om hun maatwerkmogelijkheden nog verder uit te breiden. Klanten kunnen voortaan hun eigen bedombouw ontwerpen. Van modern tot klassiek en van nostalgisch tot stoer, de mogelijkheden zijn eindeloos. "Een bed is niet alleen functioneel, het is ook het belangrijkste onderdeel van het interieur van elke slaapkamer", aldus Germ Hosper van het Friese beddenbedrijf. "Bovendien merken wij dat er behoefte is aan maatwerk tegen een scherpe prijs. Niet alleen als het gaat om de bedombouw, maar ook als het gaat om nachtkastjes of slaapkamerkasten. Bij ons is elk model en elke afmeting mogelijk. Schuine wanden, gekke hoekjes, hoe afwijkend ook, wij kunnen overal een oplossing voor bieden." De bedombouw en (nacht)kasten kunnen van elke gewenste houtsoort worden gemaakt, waaronder steigerhout. Consumenten die de meubelen liever willen laten voorzien van een kleurtje, hebben de keuze uit maar liefst 185 verfkleuren.

Maatwerk tegen standaardprijs
Frieschen Bedden heeft een ruim assortiment aan € veelal elektrisch verstelbare € boxsprings, waterbedden en matrassen. Uniek aan de Frieschen Bedden: in elk matras kan desgewenst een geïntegreerd massagesysteem worden ingebouwd. Ook wat de inhoud van de bedombouw betreft biedt Frieschen dus grenzeloos maatwerk. Toch vallen de prijzen reuze mee. "Wij kopen onze eigen materialen in en hebben een eigen productiefabriek. Hierdoor kunnen wij consumenten een bed op maat bieden tegen bijna dezelfde prijs als een standaard bed."

Wat is het belang van goed slapen? Tenminste één derde deel van je leven moet je slapen! Aldus slaapexperts wanneer je alert, in een goede stemming, creatief én de hele dag vol energie wil zijn. Voor de gemiddelde persoon betekent dit dat je ongeveer 24 jaar in bed ligt...

Een groot aantal meesten vindt het zonde om zoveel van je tijd te verslapen. We worden dan ook van alle kanten aangemoedigd actief te zijn en juist minder tijd te slapen. Er zijn mensen die denken met vier uur slaap per etmaal te kunnen functioneren. Op de lange termijn zal chronisch slaapgebrek je carrière of manier van leven negatief beïnvloeden. Wij stellen dan ook dat slaap geen luxe is, maar bittere noodzaak!

Mits je het slaapproces voldoende tijd geeft met de juiste omstandigheden geeft het nieuwe energie. Het herstelt, verjongt én voorziet je lichaam en hersens van nieuwe veerkracht. Wees bewust van het volgende: één derde deel van je leven dat je moet slapen heeft een doorslaggevend effect op de andere twee derde delen van je leven. Met goede en gezonde slaap verhoog je:

* energie

* stemming

* geheugencapaciteit

* creativiteit

* reactievermogen

* denkvermogen

* gezondheid

* alertheid

* prestaties

Het slapend brein speelt een belangrijke rol in het reguleren van de lichaamsfuncties (denk aan het immuunsysteem). Slapen laad je lichaam weer op én verscherpt de denkprocessen als je wakker bent. Volgens wetenschappers helpen dromen je problemen van overdag te verwerken. Kortom, redenen genoeg om het belang aan te geven van zowel de juiste hoeveelheid slaap als ook een goede en gezonde slaap.

Bron: Slaapgilde.nl

We slapen ongeveer een derde van ons hele leven. Waarom zouden we dit dan niet zo aangenaam mogelijk maken? Bovendien, voor een goed humeur, meer energie, alertheid en creativiteit is een goede nachtrust essentieel. Hoe we slapen is daarom belangrijk, ga voor het kopen van een nieuw bed, matras of deken dus goed voorbereid op pad!

Tip 1. Goede voorbereiding
Analyseer welk slaaptype jij bent. Slaap je veelal op je rug of op je buik? Heb je het vaker warm of koud s nachts? Transpireer je veel of weinig? Neem deze punten mee bij de aanschaf van een nieuw matras, bedbodem, dekbed of kussen.

Tip 2. Bepaal de sfeer
Met verf, behang, vloerbedekking, gordijnen en bedtextiel breng je sfeer in de slaapkamer. Knip plaatjes uit tijdschriften van kleuren, sferen, materialen die je aanspreken en maak daar jouw persoonlijke moodboard van. Dit voorkomt dat je, door het enorme aanbod, de weg kwijt raakt. Toets alles wat je ziet aan je moodboard. Stick to your plan!

Tip 3. Ga proefliggen
Ga uitgebreid proefliggen. In de meeste slaapkamerspeciaalzaken krijg je uitgebreid de gelegenheid om te proefliggen. Doe dit vooral s ochtends. In de loop van de dag raak je vermoeid en ligt alles lekker.

Tip 4. Laat je adviseren

In de betere slaapkamerspeciaalzaken kunnen ze je goed informeren over de verschillende slaapsystemen en hun eigenschappen. Ook geven ze advies over bijvoorbeeld de maatvoering van het matras. Ga altijd uit van je lichaamslengte en tel daar minimaal 20 cm bij op. Natuurlijk hebben ze in deze speciaalzaken altijd de nieuwste collecties bedtextiel en accessoires.

Een bed koop je met de intentie er een aantal jaren mee te doen. Het is dan ook erg zonde als je bed een miskoop blijkt te zijn. Voorkom dit, door bovenstaande tips op te volgen! Welterusten.

Bron: Perscentrum Wonen

GEZOND WEER OP
Het voorjaar is traditioneel dé periode om het huis van onder tot boven schoon te maken en te luchten. De zachte lentewind door de openstaande slaapkamerramen laten waaien, geeft direct het gevoel van fris- en reinheid. Dat effect kun je nu het jaar rond bewerkstelligen met de nieuwste generatie bedden, matrassen, dekbedden, kussens en bedtextiel waarin natuurlijke grondstoffen zijn verwerkt. In combinatie met bedtextiel in aardetinten, zonnige kleuren en een slim opbergsysteem voor kleding, sta je elke morgen fris en gezond weer op!

Bio-bed
Beddenspecialisten innoveren voortdurend hun matrassen en bedbodems tot ingenieuze slaapsystemen waarop het menselijke lichaam na een drukke dag volledig tot rust kan komen. Zo zijn er bedden met een ingebouwd massagesysteem dat pulserende of golfbewegingen kan maken. Een andere variant heeft een ingebouwd relaxsysteem waarbij het slaapoppervlak naar beneden kan zakken en het rug- en schoudergedeelte vloeiend mee kantelt. Optimale ontspanning voor het slapengaan! Voor mensen met rugklachten is er een boxspringlijn die gebruik maakt van de technieken uit de biomechanica en ergonomie. Dit systeem bestaat uit een pomp met daaraan gekoppelde luchtkussens die ervoor zorgen dat het bekken en de lage rug continu een minimale kantelende beweging maken. Dat sorteert hetzelfde effect als een wandeling of een stukje fietsen.

Opvallend is dat steeds vaker natuurlijke materialen worden toegepast, zoals paardenhaar, kameelwol, kasjmier, vlas, papiergaren, kokos en stro. Dit soort materialen zorgt voor een betere ventilatie, warmteregulatie en vochthuishouding in bed. Nieuw is de toepassing van biologisch ongebleekt katoen, schapenwol, linnen en tijk, ook voor het kinderbed. Zelfs het grenen waarvan het kinderbedje is gemaakt kan worden afgewerkt met speciale, composteerbare verf op basis van lijnolie, harsen en plantaardige pigmenten. En zo maken de slaapspecialisten ook een statement voor duurzaamheid.

Goede steun
De matras bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van de nachtrust. Immers het lichaam - en daarmee de geest - komt pas goed tot rust als het volledig kan ontspannen. Belangrijk in een tijd waarin we veel zittend werk doen, een houding die de belasting op de wervelkolom verhoogt. Traagschuim - of memory foam - is nog steeds een populair materiaal voor een goede slaaphouding. De nieuwste innovatie is de traagschuimmatras met een ondersteuningslaag van rasterwerk, waardoor de drukverdeling en vochtafvoer is verbeterd. Ook nieuw is de zogeheten gelmatras. Deze matras wordt ook toegepast in de medische sector om bijvoorbeeld doorliggen te voorkomen, en we kennen het van de speciale fietszadels. De gelmatras zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en er kunnen zich geen huidschilfers en huisstofmijten in nestelen. Kussen vullen

Er is niets lekkerder dan jezelf onder een comfortabel dekbed te nestelen, met je hoofd op een goed kussen. Als je lukraak een kussen heb meegepakt uit een woonwinkel, loop je de kans dat het niet lekker slaapt. Het maken van de beste keuze, als het gaat om kussens en dekbedden, vraagt om enig onderzoek. Hoe is je slaaphouding, wat is de hardheid van je matras, welke vorm vind je prettig en hou je van stevigheid onder je hoofd of juist niet? De antwoorden op dat soort vragen bepalen wat het best bij jou past. Je kunt de hardheid kiezen, de vulling, maar ook de mate van vochtregulatie en ventilatie, vooral van belang als je s nachts veel transpireert. Nieuw is een kussen dat de zachtheid heeft van dons, dezelfde drukverdeling als traagschuim en net zo gemakkelijk in onderhoud is als synthetisch materiaal. Tegenwoordig is het mogelijk de vulling van je kussen zelf te doseren en dus ook bij te vullen als je dat wilt. Voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor huisstofmijt zijn er speciale dekbedden, kussens en matrastoppers verkrijgbaar die na vele wasbeurten hun werking behouden. Door een speciale behandeling en vulling, krijgen mijt, bacteriën en schimmels geen kans. Een alternatief is de Raycop huismijt killer. Een revolutionair en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat helpt om bacteriën en huismijt uit je bed (maar ook andere meubels in huis, zoals stoffen banken) te verwijderen.

Kleurexplosie
Met de start van het voorjaar, spatten de kleuren van het beddengoed af! Levendig rood, krachtig paars, natuurlijk groen, fris geel, roze en spicy oranje typeren het gevoel van optimisme en positiviteit. Bloemendessins, grafische patronen, organische prints, tropische dessins, strepen en ruiten geven vorm aan deze uitbundigheid. Voor wie het kleurenpalet liever wat ingetogen heeft, zijn de zachte pastels als lichtblauw en roze gecombineerd met zilvergrijs en antraciet. Of bruin met taupe, blauw en fuchsia.

Het mondaine chic van de stad vertaalt zich in modieuze combinaties in bedtextiel, zoals een Pied de Poule dessin van 100 procent satijn, verfijnde jacquard geweven dekbedovertrekken met prachtige contrasten, brede krijtstrepen zoals in een herenpak, plissé, satijn en band. Het toppunt van elegantie zit in de hoezen waarop geborduurde wit met rode balletjes zijn verwerkt. Ofwel, glamour zonder dat het schreeuwerig is. De materialen katoensatijn, pure katoen en satijn blijven favoriet. Slim opbergsysteem

Je garderobe slim opbergen vraagt om vakmanschap, maar een interieurbouwer inhuren is lang niet de enige manier om een passende oplossing te creëren. Meubelfabrikanten leveren tegenwoordig complete programmas die tot op een millimeter kunnen worden ingebouwd. Het interieur kan zo worden ingericht dat er een logische en handige verdeling ontstaat, bestaande uit legplanken, verlichtingsplanken, hang- en verrijdbare boxen schoenenlades, met stof beklede ladebakjes, kledingroedes of een kledinglift. Je hoeft er overigens niet per definitie een grote ruimte voor te hebben; juist voor de klein behuisde is zon systeem een uitkomst. Een goed idee is vaak het creëren van een apart kastenkamertje, waarin niet alleen de garderobes, maar ook het beddengoed en de handdoeken een plaatsje krijgen.

Het exterieur van kasten is bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Vooral de hoogglans finishes en houtsoorten als walnoot en eiken kasten zijn favoriet. Luxe uitstraling blijft domineren en dat heeft in het hogere segment geleid tot een kastontwerp dat voor er zowel mannen als vrouwen aantrekkelijk uitziet. Zo openen de dames kastlades met Swarowski-handgrepen in zachte pastelkleuren en kan de heer des huizes zijn speciaal glazen schuifdeur gebruiken als projectiescherm. Aan de afwerking is ook gedacht: afgeronde hoeken, suède deurpanelen en met leer bespannen lades.

Betaalbaar biologischNaturel-beds is een handgemaakt slaapsysteem met een betaalbare hoogwaardige eco-kwaliteit. Een volstrekt natuurzuivere, composteerbare en recyclebare samenstelling staat garant voor ongekend comfort en een zeer duurzame slaapomgeving. De collectie bestaat uit boxsprings, matrassen, ledikanten en een kindercollectie. Voor meer informatie www.natural-beds.nl.

100% AVSDe AVS (actieve ventilatie en support) matrassen, boxsprings, spiraalbodems, dekbedden en kussens van Auping voeren het vocht, dat wij tijdens de nacht verliezen, op een natuurlijke wijze af. Het is dus nu mogelijk om 100% AVS te slapen, van bodem tot dek. Voor meer informatie www.auping.nl.

Ventilerende boxspring. De nieuwe boxspring van Auping is uniek met een AVS spiraalbodem die voor 80% open is. Deze open structuur draagt bij aan een goede ventilatie. De bodem kan uitgerust worden met een of meerdere motoren, waarmee de boxspring elektrisch verstelbaar is. Voor meer informatie www.auping.nl.

WereldprimeurHet kon niet uitblijven: een bed- en badcollectie van Piet Boon. Deze internationaal gerenommeerde designer staat bekend om zijn stoere en natuurlijke handschrift. Zijn oog voor detail komt tot uiting in de afwerking. De collectie is helemaal af met plaids en spreien. De verpakking is een cadeau op zich. Voor meer informatie www.vaneshome.nl.

Voorjaarskriebels in de slaapkamerDe Baseline dekbedovertrekcollectie van Cinderella komt dit voorjaar met 3 frisse streepdessins die met trendy kleuren als purple en grijs prachtig matchen bij de hedendaagse interieurs. Natuurlijk verkrijgbaar in combinatie met bijpassende hoeslakens. Voor meer informatie www.tencatehoustex.nl

textielDe sfeer in de slaapkamer is eenvoudig aan te passen met nieuw bedtextiel. Of het nu gaat om een maritieme of Oosterse sfeer, lekker basic of met een vleugje luxe (dessin Vannes op de foto). De collectie van Bedding House heeft het allemaal. Voor meer informatie www.beddinghouse.com.

Designbedden van bekende ontwerpersHet Slaapgilde heeft nieuwe designbedden op de markt gebracht waarvan de stof voor Kvadrat® is ontworpen door de internationaal vermaarde ontwerpers Hella Jongerius en Paul Smith. De boxspring bedden zijn uitgebracht onder het merk LeDorm en leverbaar in verschillende uitvoeringen. Voor meer informatie www.slaapgilde.nl

Huismijt vrijDe Raycop huismijt killer is een revolutionair en eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat helpt om bacteriën en huismijt uit je bed (maar ook andere meubels in huis, zoals stoffen banken) te verwijderen. Voor meer informatie www.sleepcool.nl.

Handgemaakt topcomfortVoor zijn handgemaakte bedden gebruikt Lavital alleen natuurlijke materialen als biologisch katoen en schapenwol, kameelwol, vlas en paardenhaar. De bedden worden helemaal op maat gemaakt waardoor een optimale persoonsgebonden slaapomgeving wordt gecreëerd. Voor meer informatie www.lavital.nl

. Speciaal voor vrouwenCabinet introduceert de Grande; een lijn om kleding, accessoires en schoenen niet alleen functioneel, maar ook stijlvol op te bergen. De Grande is verkrijgbaar in zowel een vrouwen- als een mannenlijn. Voor de dames zijn de lades voorzien van prachtige Swarovksi-handgrepen. Voor meer informatie www.cabinet.de/nl.

Op maat gemaaktDe Svedex Structura draaideurkast is op internet geheel naar wens te ontwerpen. Het formaat kan tot op de millemeter nauwkeurig worden bepaald en er is keuze uit maar liefst 200 kleuren en glaspanelen in 37 kleuren. Bestellen gaat natuurlijk via geselecteerde woninginrichting- en slaapkamerspeciaalzaken. Deze winkels zorgen ook voor een vakkundige montage. Voor meer informatie www.svedexkasten.nl/vera.

Bron: Perscentrum Wonen