668
Matrassen

Een goede nachtrust begint met een goed matras Dat we een goede nachtrust nodig hebben weten we allemaal. Uitgerust wakker worden is een goed begin van een prettige energievolle dag. Maar toch staan er nog zoveel mensen elke ochtend op met een vermoeid gevoel én stijve spieren en gewrichten.

Niks is zo vervelend dan opstaan met dat (over)vermoeide en lusteloze gevoel.Studies hebben aangetoond dat een goede nachtrust bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Het is goed voor ons geheugen, onze bloeddruk, een goed humeur en zelfs voor een gezond lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat een goede nachtrust begint met een goed bed. En een goed bed begint met een goed matras. Je slaapt bijna 1/3 deel van je leven, daarom is het niet onverstandig om je matras eens wat vaker kritisch onder de loep te nemen. Gun jezelf een gezonde levensstijl en zorg dat ook jij elke ochtend uitgeslapen en energiek wakker wordt. Een nieuw matras kan al zoveel verschil maken.

Matrassen van de Beddenkampioen
Bij de online slaapspecialist de Beddenkampioen hebben ze een gevarieerd assortiment kwalitatieve matrassen. Aantrekkelijke bijkomstigheid is dat alle matrassen uit de collectie zeer laag geprijsd zijn. De Beddenkampioen streeft naar perfecte kwaliteit voor de laagste prijs. Bekijk

Wat maakt een matras een goed matras?
Een goed matras is een matras dat perfect ondersteund, goed ventileert en flexibel is. De meest populaire matrassen kun je onderverdelen in deze verschillende soorten; polyether, koudschuim, pocketvering, traagschuim en latex.

Polyether matrassen
Polyether zijn de meest voordelige en basic matrassen. Een polyether matras is prima. Belangrijk is om een matras te kiezen met een soortelijk gewicht (SG) van 35 of hoger. Daaronder is het weinig comfortabel en slap. Een polyether matras is ideaal voor de logeerkamer of de kinderkamer of voor volwassenen met een lichaamsgewicht van 75 KG of minder.

Koudschuim
Koudschuim matrassen ademen goed en nemen goed vocht op, voor de hygiëne dus een uitstekend matras. Ook is een koudschuim matras erg comfortabel doordat het zo veerkrachtig is. Nog een aangenaam aspect van het koudschuim materiaal is dat er geen kuilvorming ontstaat.

Pocketvering
Pocketvering matrassen zijn stevige en soepele matrassen die goede ondersteuning bieden. De meeste pocketvering matrassen hebben zogenaamde comfortzones die de verschillende zones van het lichaam extra ondersteuning geeft die het nodig heeft. Een pocketvering matras is lekker koel en ademt goed door het gebruik van de veren.

Traagschuim
Traagschuim is een materiaal dat de lichaamsdruk gelijkmatig verdeeld. Slapen op een traagschuim matras geeft je het gevoel gewichtsloos te zijn. Het traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door asa om de druk die astronauten ervaren bij lancering zo goed mogelijk te verdelen over het lichaam. Ook veel ziekenhuizen gebruiken traagschuim matrassen door de drukverlagende werking. Doordat traagschuim een open celstructuur heeft is de ventilatie goed.

Latex
Latex matrassen zijn erg veerkrachtig en rekbaar. Dit maakt een latex matras erg comfortabel. Echter is een latex matras minder geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Latex matrassen isoleren namelijk erg goed dus houden de warmte vast. Een heerlijk comfortabel matras dus voor de koukleumen onder ons.

Welk matras ook de voorkeur geniet, bij de Beddenkampioen ben je verzekerd van een perfecte prijs kwaliteit verhouding. GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners