Omdat er zoveel keuze is, is het raadzaam om hiervoor de tijd te nemen en u goed te laten voorlichten. Ondersteuning van het lichaam is erg belangrijk en hier komt u maar op één manier achter! Ga gerust op diverse bedden liggen in de winkel, dan kunt u gelijk uw persoonlijke voorkeur en wensen kenbaar maken.

Uw matras moet uw rug ondersteunen. Voor een goede ondersteuning van uw ruggengraat moeten schouders en heupen voldoende ruimte krijgen. De holte van uw lende moet extra steun krijgen. Bij een (te) harde matras ligt u er letterlijk bovenop. Een te zachte matras daarentegen geeft dan weer geen steun. Dan zakt u daar in weg.

Kies uw bed op maat: minstens 40 cm breder dan uw schouders en 20 cm langer dan uw lichaamslengte. Bij Slaapgilde zijn alle afmetingen mogelijk. Hou er rekening mee dat bij een matrasbreedte van 140 cm of meer het matras wel uw huis inkomt en de trap opkomt.

Uw slaaphouding is ook van groot belang bij de keuze van uw matras. Buik-, zij- rugslapers vragen andere ligcomforts.

Last but not least: kies uw matras altijd in functie van uw bedbodem en verstelbaarheid. Voor meer advies vraag ernaar bij onze Slaapgilde comfort-specialist.

Bron: Slaapgilde.nlOok leuk om te lezen