228
Maak de slaapkamer nog comfortabeler met deze tips

Verbeter jouw nachtrust door de slaapkamer zo comfortabel mogelijk in te richten. Dit doe je al met een paar simpele aanpassingen. Wil je het direct goed aanpakken? Maak er dan gerust een complete slaapkamer make-over van! Geef de muren een nieuw kleurtje en pas vervolgens een aantal van de onderstaande tips toe.

Tip 1. Investeer in een goed bed

Het bed speelt vanzelfsprekend de aller grootste rol in de slaapkamer. Voor een goede nachtrust is het belangrijk om te investeren in een comfortabel bed van hoge kwaliteit. Stel bijvoorbeeld jouw ideale boxspring bed samen via de website van Boxspring Xpert. Bepaal niet alleen de afmetingen en het materiaal voor de bekleding, maar kies ook een bedbodem en type matras dat echt bij je past. Een boxspring matras met bonellvering is een populaire keuze. Dit type matras heeft een goede ventilatie en vochtregulatie door de open structuur. Daarnaast biedt het geweldige ondersteuning voor optimaal comfort.

Tip 2. Schaf een matrastopper aan

Heb je al een fijn bed en een goed matras, maar wil je het slaapcomfort toch naar een hoger niveau tillen? Kijk dan eens naar een topper matras. Dit is een dun matras van schuim dat bovenop je gewone matras komt te liggen. Naast extra comfort zorgt deze topper er ook voor dat jouw matras een langere levensduur krijgt.

Tip 3. Koop zacht beddengoed van hoge kwaliteit

Kwalitatief beddengoed is echt het geld waard. Als je eenmaal bent gewend aan het aangename zachte materiaal, wil je niet meer terug. Mooi en hoogwaardig bedlinnen zorgt voor een luxe hotelgevoel in je eigen huis!

Tip 4. Kies voor verduisterende raambekleding

De meeste mensen kunnen het beste slapen in een donkere kamer. Het is daarom verstandig om verduisterende raambekleding aan te schaffen. Dit kunnen gordijnen, shutters, jaloezieën of rolgordijnen zijn. Kies raamdecoratie die qua stijl aansluit op de inrichting van je slaapkamer. Het heeft namelijk ook een hele decoratieve functie in de ruimte.

Tip 5. Koop dimbare lampen met een warme kleurtemperatuur

Creëer een gezellige sfeer door dimbare verlichting te gebruiken in de slaapkamer. Hiermee kun je gemakkelijk afwisselen tussen fel en zacht licht. Daarnaast zijn lampen met een warme kleurtemperatuur een hele goede toevoeging. Dit licht heeft een oranje/gele gloed en is net zo sfeervol als kaarslicht. De kleurtemperatuur van een lichtbron wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger het getal, hoe koeler de kleur. Lampen van 1500K tot 2700K vallen onder de warme sfeerverlichting en zijn dus een goede keuze.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners