62135
Matras kiezen
Gepubliceerd: 12-07-2016 Laatste update: 07-05-2021

Een goede nachtrust is belangrijk. Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust maar goed slapen maakt je vrolijker, energieker en alerter! Daarnaast draagt een goede nachtrust bij aan het voorkomen van problemen met je gezondheid.

Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Niets is zo vervelend als wakker worden met een vermoeid gevoel, stijve spieren en een lusteloos gevoel. Wanneer je op een goed matras slaapt wordt je uitgerust wakker en kan je energiek aan de nieuwe dag beginnen.

We slapen bijna 1/3 deel van ons leven en daarom is het van belang om kritisch naar je matras te kijken. Een goed matras bied een goede ondersteuning, ventileert goed en is flexibel. Maar hoe bepaal je nu wat voor jou de beste matras is? Er zijn zo veel soorten matrassen verkrijgbaar zoals latex, traagschuim, koudschuim, pocketvering of polyether matrassen. En elke soort matras heeft weer zijn eigen eigenschappen.

De keuze voor een goed matras is dus heel persoonlijk. De ene persoon ligt het liefst op een harde matras terwijl de ander weer lekkerder slaapt op een zacht matras. Mensen die op hun zij slapen hebben vaak een wat soepelere matras nodig dan mensen die op de rug slapen en voor mensen die op hun buik slapen wordt vaak een wat hardere matras aangeraden omdat bij het slapen op je buik je rug meer wordt belast.

Maar niet alleen je slaaphouding is van belang. Kijk ook naar je lichaamstemperatuur. Heb jij het snel warm dan heb je wellicht meer baat bij een binnenvering matras omdat deze over het algemeen wat koeler is dan een schuimmatras. Daarnaast is ook je gewicht niet onbelangrijk. Over het algemeen wordt gesteld dat wat zwaardere mensen een stevigere matras nodig hebben. En wat dacht je van allergieën? Let ook daar goed op want in sommige soorten matrassen gedijen huisstofmijten beter dan in andere matrassen. Laat je hierover goed informeren!

En last but not least….. slaap je alleen of met een partner want als je samen in bed kruipt kan je naast alle gezelligheid ook last van elkaar hebben. Zeker wanneer je een van beiden een onrustige slaper is. Bij een matras met binnenvering merk je veel sneller als je partner ligt te draaien in vergelijking met een schuimmatras.

Het is dus best nog wel een puzzel om uit te vinden welke matras voor jou de beste is. Gelukkig kan je tegenwoordig een matras wat langer uitproberen dan die paar minuten in de winkel. Neem maar eens een kijkje op de website van Matrasaanhuis.nl. Zij hebben ontzettend veel soorten en maten en het mooie is dat je een matras 2 maanden mag uittesten. En bevalt het matras na 2 maanden onverhoopt toch niet dan mag je hem terug sturen en krijg je gewoon je geld terug! Welterusten!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide