1274
Kun jij de slaap ook maar niet vatten?
Gepubliceerd: 21-04-2022

Slapen is iets waar een mens niet zonder kan. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een goede nachtrust te pakken. Vaak ga je te laat liggen, heb je stress of kun je slaap gewoon niet vatten. Je kunt echter een aantal dingen doen om te zorgen dat je toch beter tot rust komt. Je moet namelijk zorgen dat je je bed goed uitrust want dan zul je merken dat het veel eenvoudiger is om in een diepe slaap te komen. Het gaat hier vooral om het dekbed dat je hebt en het matras waar je op ligt. Waar moet je op letten wanneer je deze dingen wilt kopen?

Een goed dekbed zorgt voor een diepe slaap

In Nederland kan het weer heel wisselend zijn. Daardoor is het soms heel koud en soms weer heel warm. Geen wonder dat veel mensen liggen te zweten of te bibberen onder hun dekbed. Toch hoeft dit niet. Je kunt namelijk kiezen voor een dekbed dat het hele jaar voldoende warmte dan wel verkoeling biedt. Kies voor een vierseizoenen-dekbed en je kunt je deken eenvoudig aanpassen aan de weersomstandigheden. Slaap je met een partner onder hetzelfde dekbed? Dan kun je ook combineren. Er zijn speciale dekens beschikbaar voor koppels.

Lig je wel op het juiste matras?

Veel mensen liggen te slapen op een matras dat niet geschikt is voor hen. Zorg er altijd voor dat je een matras  kiest dat geschikt is voor jouw lengte. Op die manier krijgt je lichaam namelijk de ondersteuning die het nodig heeft om tot rust te komen. Lig je verkeerd, dan kan dit spanningen opleveren en daardoor kom je niet tot rust en kun je zelfs pijnklachten ontwikkelen. Een goed matras past zich aan jouw lichaam aan en biedt ondersteuning waar jij het nodig hebt. Lig daarom ook niet vele jaren achtereen op hetzelfde matras. Dat is niet alleen onhygiënisch, maar ook niet verstandig. Kies daarom regelmatig voor een nieuw matras.

woonstijlen-e-book.png

Waar kun je jouw nieuwe slaapcombinatie vinden?

Als je toe bent aan een nieuw bed, dan kun je het beste alles bij dezelfde leverancier kopen. Deze kan je goed laten zien wat voor jouw lichaam het beste is om goed tot rust te komen. Vraag daarom naar de mogelijkheden om een goed dekbed te vinden en informeer naar welk matras goed is voor jouw rug. Doorgaans krijg je omruilgarantie op je aankopen dus mocht blijken dat je de verkeerde keus gemaakt hebt, dan kun je alsnog voor een andere slaapcombinatie gaan. Zo weet je zeker dat je vol energie uit je bed stapt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide