Het bekende, Limburgse lifestyle bedrijf Berden blijft nog wel even de grootste Auping dealer van Nederland. Recent kwam alvast in het nieuws hoe de relatie tussen beide partijen weer versterkt werd. Deze keer gebeurde dat via een aantal ferme aankopen van de kant van Berden. Het bedrijf is nu immers eigenaar van maar liefst 3 voorname Auping Plaza's: Rotterdam, Amsterdam en Ede. Er is nu dus werkelijk geen Auping-item meer te bedenken dat je niet bij Berden vindt.

 

Auping nights, better days
De slogan klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren. Hij spreekt dan ook het credo uit van de koninklijke, Nederlandse slaapspecialist Auping. Het gereputeerde bedrijf dankt zijn autoriteit aan zijn constante toppositie, nu al gedurende meer dan 120 jaar. Vandaag is Auping misschien vooral bekend door zijn spiraalbodem, een dwars gespannen constructie die erg sterk is en goed ventileert. Maar naast die van spiraalbodems is Auping ook de Nederlandse marktleider voor wat betreft boxsprings en matrassen.

Johannes Auping
Het verhaal van Auping begint in 1888, met de visie van oprichter Johannes Auping. Op verzoek van het Sint Geertruiden Gasthuis ging die op zoek naar meer hygiënische bedden. In zijn smederij bedacht Auping daarom de stalen gezondheidsmatras, waarbij gevlochten ijzerdraden in een ijzeren frame werden gespannen. Prompt ontwikkelde de smid dan ineens ook maar een fabriek die zijn uitvinding kon industrialiseren. Auping was geboren. Een snelle bestelling van het Burgerziekenhuis te Amsterdam maakt veel mogelijk. Tien jaar later is Johannes hofleverancier. Honderd jaar later, op 7 oktober 1988, krijgt zijn bedrijf de titel 'Koninklijk'.

Auping bij Berden
Zo groeide Auping uit tot een absolute autoriteit in zijn vakgebied. Dat blijft de fabrikant tot op vandaag. Wanneer je een volledig overzicht wil van hun aanbod, dan kun je vandaag dus nergens beter terecht dan bij Berden. Als zij het niet hebben, dan heeft niemand het. Je vindt hier dus niet enkel de Auping-toppers, zoals de matrassen, de spiraalbodems en de boxsprings. Je vindt er ook minder bekende Auping-producten zoals kasten en hockers, en uiteraard ook kussens, dekbedden en aanverwanten. Woonideetjes bij Auping zoeken? Loop dan eens binnen in een van Berdens Auping Plaza's.

Ook leuk om te lezen