916
Hoe anno 2022 ook in de slaapcomfort branche flink wordt gerecycled
Gepubliceerd: 10-05-2022 Laatste update: 02-11-2022

Recyclen is één van de maatregelen die we treffen om in de belasting van ons milieu tegen te gaan. Als consumenten zijn we massaal aan het recyclen geslagen. Zo leveren we onze koffiecups in, scheiden we ons afval netjes en zorgen we netjes dat onze lege batterijen retour gaan naar de afzender. Ook veel bedrijven zetten hun beste beentje voor om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zo ook in de slaapcomfort branche. 

Circulaire matrassen

Matrassen veroorzaken een enorm afvalprobleem. Matrassen bestaan uit een hoop materiaal en dienen regelmatig vervangen te worden, hierdoor krijgen we te maken met een enorm afvalprobleem. Echter zijn steeds meer fabrikanten, waaronder ook het bekende merk Auping, actief met het recyclen van matrassen om hiermee vervolgens nieuwe Auping matrassen te maken. Zo is het populaire model van Auping, de Auping Evolve het eerste volledig circulaire matras in de wereld. Het recyclen van matrassen is er goed mogelijk en hierdoor een goede maatregel tegen het afvalprobleem dat ontstaat uit oude matrassen.

Showroommodellen in de verkoop

Een ander initiatief dat steeds vaker voorkomt is het verkopen van showroommodellen van bedden en matrassen in de vorm van outlets. In het verleden werden in veel branches showroommodellen van producten door bedrijven weggegooid. Consumenten wilde nieuwe producten en waren niet opzoek naar licht gebruikte producten. Dit taboe is echter minder en minder geworden en de gemiddelde consument staat er nu voor open om, tegen een gereduceerd tarief, licht gebruikte producten over te nemen. Hier spelen veel speciaalzaken graag op in door hun showroommodellen tegen een fikse korting van de hand te doen. Zo doet ook beddingdiscounter.nl dit met hun Auping outlet. 'Wij kunnen onze showroommodellen een nieuw leven inblazen en de consument heeft een top product voor een lage prijs' vertelt Brandon van Bedding Discounter ons. 

inspiratiebrochures1.png

De milieustraat 

Bruikbare matrassen kunnen gedoneerd worden aan instellingen zoals de kringloop en het Leger Des Heils. Oude onbruikbare matrassen kunnen bij de milieustraat worden ingeleverd. Hier worden materialen uit het matras gehaald die kunnen worden gerecycled. Matrassen zijn tot wel 90% te recyclen en hierdoor zeker een rit waard!

Kortom de slaapcomfort branche is hard aan de weg aan het timmeren om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, Nederland is hiermee koploper in het recyclen van matrassen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide