687
Het stappenplan tot het perfecte matras
Gepubliceerd: 16-04-2023 Laatste update: 17-04-2023

Slapen; niets lekkerder dan ’s ochtends uitgerust wakker worden na een fijne nacht slapen. Maar daar tegenover staat weer het gevoel van wakker worden na een brakke nacht. Wat van cruciaal belang is voor een fijne nachtrust? Een goed matras. Wat goed is, is per persoon verschillend. Het perfecte matras is echt een kwestie van maatwerk en persoonlijke voorkeur. Weten hoe jij tot het perfecte matras komt? Lees snel verder.

1. Persoonlijke voorkeur

Lang niet altijd mag je eigen belang voorop staan, maar bij de keuze voor het perfecte matras wel. Houd jij van een hard of juist een zacht matras? Wanneer je snel last hebt van je rug kun je bijvoorbeeld beter voor een iets steviger matras gaan. Dan is de kans op doorliggen minder groot. Ook speelt het feit of je snel zweet een rol. Bij bepaalde materialen is de kans groter dat je snel zweet dan op andere. Daarnaast lig je (hopelijk) niet altijd alleen in bed. Neem daarom ook de wensen van je partner mee. Lopen jullie wensen uiteen? Dan is een apart matras kopen aan te raden. Wellicht niet zo gezellig, maar je zult er wel meer uitgerust door opstaan. En dat komt de sfeer ook ten goede!

2. Budget

Matrassen zijn er niet alleen in vele soorten en maten, maar ook in vele prijsklassen. Het hoeft niet zo te zijn dat alleen dure matrassen goed genoeg zijn. Ook voordelige varianten kunnen prima volstaan. Het is vooral aan te raden diverse matrassen uit te proberen in de winkel. Zo kun je een inschatting maken of een matras bij jou past of niet. Wel is het aan te raden echt te gaan voor het matras wat jij fijn vindt en niet voor een variant die iets voordeliger is, maar nét niet lekker ligt.

inspiratiebrochures1.png

3. Afmetingen

Matrassen zijn er in verschillende maten, natuurlijk kies je altijd de maat die aansluit bij jouw bed. Qua comfort geldt toch wel, hoe groter hoe beter. Niks gezelliger dan op zondagochtend met z’n allen lekker lang hangen in bed. Een matras van 200 x 200 cm is absoluut geen overbodige luxe als, als je daar de ruimte voor hebt.

4. Allergieën

Naast alle aspecten van hierboven is er nog één ding wat goed is om in de gaten te houden, en dat is de gevoeligheid voor eventuele allergieën. Er zijn tegenwoordig al hele fijne matrassen op de markt die anti-allergeen zijn, vocht goed afdrijven en zaken als huisstofmijt buiten de deur houden. Deze speciale matrassen zijn een enorme aanrader wanneer je hier gevoelig voor bent. Het komt je nachtrust direct ten goede.

Kortom, je mag bij de keuze van een matras echt kieskeurig zijn. Let op bovenstaande punten en je komt tot de perfecte keuze. En als laatste; vergeet ook hier het belang van duurzaamheid niet. Ook bij matrassen speelt dit tegenwoordig een rol, zo word je nog net wat lekkerder wakker!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide