375
Het belang van een goed en stevig matras
Gepubliceerd: 30-11-2023

Om de zoveel tijd is het verstandig om je matras te vervangen. Veel mensen liggen helaas te lang op een slecht matras en dat is erg jammer, maar ook wel weer te begrijpen. Je merkt het namelijk niet direct wanneer je matras verslechtert. 

Je kunt het vergelijken met een plant zien groeien. Je oog neemt het niet waar, maar toch is het duidelijk te zien op de lange termijn. Het is verstandig om te investeren in een goed matras, want het kan je leven namelijk een stuk mooier maken. In dit artikel leggen we je uit waarom dit zo is. 

Betere concentratie 

Het klinkt misschien gek, maar wanneer je aandacht aan je matras en andere zaken, zoals een goed dekbedovertrek van Hipdekbedovertrek, besteedt, dan zal je uiteindelijk profiteren van een betere concentratie. Met een goed matras verbeter je namelijk de slaapkwaliteit. Je wordt dan niet midden in de nacht wakker, omdat je onaangenaam ligt. Goed doorslapen zorgt ervoor dat je je uiteindelijk beter kunt concentreren in het dagelijks leven.

inspiratiebrochures1.png

En dat klinkt misschien niet heel relevant, maar op die manier krijg je zaken in je leven veel sneller gedaan. Je presteert bijvoorbeeld beter op je werk en ook bij andere activiteiten ben je succesvoller. Veel mensen kampen tegenwoordig immers met een slechte concentratie door social media en de vele andere afleidingen uit onze Westerse wereld. 

Dagelijks meer energie

Dit brengt ons direct naar het volgende voordeel van een goed matras. Een goed matras zorgt er namelijk ook voor dat je dagelijks meer energie hebt. Ook omdat je beter slaapt. Je bent ongetwijfeld wel eens wakker geworden na een slechte nacht slapen. 

Misschien ben je eerst wel een beetje fit, maar je zal na verloop van tijd merken dat je minder energie hebt. Dat is natuurlijk niet goed voor je, want dan kun je minder uit je dag halen. Je presteert dan slechter op het werk en hebt bijvoorbeeld ook geen zin om te sporten of iets anders te ondernemen. Met een goed matras voorkom je dergelijke problemen.

Minder fysieke ongemakken

Veel mensen kampen ook met fysieke klachten, omdat ze een lange periode op een slecht matras slapen. Dergelijke fysieke ongemakken kunnen ontstaan door een slecht matras, maar het matras kan bepaalde fysieke ongemakken zoals rugpijn en nekpijn ook verergeren. Het is natuurlijk vervelend om te kampen met nekpijn of rugpijn en ook om die reden is het van belang om in een goed matras te investeren. 

Een goed matras is duurzaam

Wanneer je investeert in een mooi matras, dan is het natuurlijk ook relevant om rekening te houden met de duurzaamheid. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar tegelijkertijd hoef je het matras dan minder snel te vervangen en dat is beter voor het klimaat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide