981
Help, hoe overleef ik de warme nachten?
Gepubliceerd: 31-08-2022

De zomers in Nederland worden steeds warmer en vooral de nachten zijn zwaar. Bezweet lig je in bed te woelen. De slaap wil moeilijk komen, terwijl je die nachtrust zo hard nodig hebt. Hoe zorg je ervoor dat je deze warme nachten toch nog een beetje kunt slapen?

Koele slaapkamer

Deze tip lijkt voor de hand liggend, maar staat aan de basis van uw slaapcomfort. Houd daarom overdag ramen, gordijnen en deuren dicht. Als het ‘s avonds afkoelt kun je eventueel een raam openzetten om de kamer af te koelen. Heb je een airco in de slaapkamer, maar slaap je niet lekker met een airco? Zet deze dan een half uur voor bedtijd alvast aan. Zo stap je een heerlijk koel bed in. Heb je geen airco? Dan kan een ventilator met een fles bevroren water hetzelfde effect nabootsen.

Draag een katoenen pyjama

Veel mensen moeten er niet aan denken om ‘s avonds een pyjama aan te trekken in de hitte. Naakt slapen lijkt veel comfortabeler, maar schijn bedriegt. Naakt slapen zorgt ervoor dat je zweet niet weg kan, waardoor je midden in de nacht wakker wordt van het natte zweet op je lijf. Een katoenen pyjama neemt zweet op waardoor je lijf weer kan afkoelen. Als je dus lekker wilt doorslapen, trek je een katoenen pyjama aan.

Een waterbed

Een waterbed klinkt wellicht ook raar in je oren, want een waterbed moet toch opwarmen? Dat klopt. Alleen is de ideale temperatuur van een waterbed 27 graden. Dit is ruim 10 graden onder jouw normale lichaamstemperatuur, waardoor een waterbed in de zomer een verkoelende werking heeft.

Warm douchen

Douchen voor het slapengaan kan heerlijk verkoelend zijn, ook als dit een warme douche is. Door voor het slapengaan warm te douchen verwijden je bloedvaten zich. Zo kunnen je bloedvaten de warmte beter geleiden. Als je juist koud gaat douchen voor het slapengaan, bereik je het tegenovergestelde effect. Je bloedvaten vernauwen en kunnen de hitte moeilijker geleiden.

Alleen slapen

Twee warme lijven in een bed is niet ideaal tijdens een hittegolf. Daarom is het handig om apart te slapen als dit mogelijk is. Zo kan je lichaam jouw lichaamstemperatuur stabiel houden en heb je alle ruimte om te draaien, te woelen en met gespreide armen in bed te liggen. Het scheelt ook dat je het gewoel van je partner niet meekrijgt, waardoor jij rustiger in slaap kunt vallen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide