1248
Tips goed slapen
Gepubliceerd: 11-10-2012 Laatste update: 27-04-2017

Wat is het belang van goed slapen? Tenminste één derde deel van je leven moet je slapen! Aldus slaapexperts wanneer je alert, in een goede stemming, creatief én de hele dag vol energie wil zijn. Voor de gemiddelde persoon betekent dit dat je ongeveer 24 jaar in bed ligt...

Een groot aantal meesten vindt het zonde om zoveel van je tijd te verslapen. We worden dan ook van alle kanten aangemoedigd actief te zijn en juist minder tijd te slapen. Er zijn mensen die denken met vier uur slaap per etmaal te kunnen functioneren. Op de lange termijn zal chronisch slaapgebrek je carrière of manier van leven negatief beïnvloeden. Wij stellen dan ook dat slaap geen luxe is, maar bittere noodzaak!

Mits je het slaapproces voldoende tijd geeft met de juiste omstandigheden geeft het nieuwe energie. Het herstelt, verjongt én voorziet je lichaam en hersens van nieuwe veerkracht. Wees bewust van het volgende: één derde deel van je leven dat je moet slapen heeft een doorslaggevend effect op de andere twee derde delen van je leven. Met goede en gezonde slaap verhoog je:

* energie

* stemming

* geheugencapaciteit

* creativiteit

* reactievermogen

* denkvermogen

* gezondheid

* alertheid

* prestaties

Het slapend brein speelt een belangrijke rol in het reguleren van de lichaamsfuncties (denk aan het immuunsysteem). Slapen laad je lichaam weer op én verscherpt de denkprocessen als je wakker bent. Volgens wetenschappers helpen dromen je problemen van overdag te verwerken. Kortom, redenen genoeg om het belang aan te geven van zowel de juiste hoeveelheid slaap als ook een goede en gezonde slaap.

Bron: Slaapgilde.nlWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide