2261
Bedgeheimen van de Nederlander onthuld
Gepubliceerd: 12-03-2020 Laatste update: 20-03-2020

Een goede nachtrust of een leuke vrijpartij? Voor Nederlanders blijkt deze keuze helemaal niet zo lastig. In het kader van World Sleep Day vrijdag 13-03-2020 liet Swiss Sense onderzoeken hoe het is gesteld met onze slaapgewoontes. Uit dit onderzoek onder 1.000 Nederlanders blijkt dat slaap voor de overgrote meerderheid heel belangrijk is (91,3%). Zelfs zo belangrijk dat meer dan de helft (54,2%) een goede nachtrust verkiest boven seks. En bijna 1 op de 3 Nederlanders droomt weleens over een vrijpartij met iemand anders dan zijn of haar partner (32%). Vooral met een ex of collega. Is het voor jou een vrijdag of een vrij-dag?

 

Liever een goede nachtrust of een vrijpartij? 

inspiratiebrochures1.png

‘Ik verkies een nacht lekker slapen boven seks’. In opdracht van Swiss Sense legde onderzoeksbureau iVOX onder meer deze stelling voor aan 1.000 Nederlanders. Meer dan de helft van de respondenten (54,2%) stemden in met deze stelling en verkiest een goede nachtrust dus boven vrijen. Dat geldt met name voor vrouwen. Zo’n 61,4% van de vrouwen is het eens met deze stelling tegenover 47,1% van de mannen. Als we naar leeftijd kijken, zijn het jongeren onder de 34 jaar die het vaakst slapen boven seks verkiezen (60%). Onder 55-plussers kiest de helft (50,9%) voor een nacht goed slapen in plaats van een vrijpartij.   

4 op 10 mannen wil nachtrust opgeven voor seks

Wie verkiest er dan wel een vrijpartij boven een nacht lekker slapen? Meer dan 4 op de 10 mannen (43%) is bereid om wat minder te slapen als daar een stomende vrijpartij tegenover staat. Bij vrouwen is dat bijna de helft: 22,3%. Vrouwen lijken dus meer gehecht te zijn aan hun nachtrust dan mannen. Meer dan de helft van de ondervraagden (55,7%) vindt een vrijpartij overigens wel fijn, maar niet noodzakelijk voor een goede nachtrust. Zo’n 1 op de 10 (11,8%) zegt daarentegen een beetje stoeien voor het slapen gaan juist wel écht nodig te hebben om ‘s nachts lekker te kunnen slapen. 

Slapen zeer belangrijk bevonden

Slapen wordt door het overgrote deel van de respondenten zeer belangrijk gevonden (91,3%). Vrouwen geven net wat vaker aan slaap zeer belangrijk (93,6%) te vinden dan mannen (88,9%). Toch geeft 1 op de 10 ondervraagden (11,9%) aan juist niet graag te slapen. Dat geldt vooral voor mannen (14,5%).

Bijna een derde droomt weleens over seks met iemand anders dan partner

Tijdens de slaap is de bekende val-droom de meest voorkomende. Zo’n 42,7% heeft weleens gedroomd van een val van bijvoorbeeld een gebouw of een trap. Ook hebben we vaak het idee dat we worden achtervolgd in onze droom (38,2%). Op de derde plek komt een minder nare, maar licht onzedige ervaring. Bijna 1 op de 3 Nederlanders (32%) geeft aan ooit weleens gedroomd te hebben over seks met iemand die niet zijn of haar partner is. Bij mannen staat deze droom zelfs op plek één (33,6%), bij vrouwen op plek drie (30,4%).  

Dromen over die ene collega

Behoorlijk wat Nederlanders hebben dus weleens gedroomd over mensen in hun omgeving waar ze niet mee samen zijn. Als er romantisch gedroomd wordt, gaat dat het vaakst over een collega, ex-geliefde of beroemdheid. Mannen (22,2%) geven vaker aan ooit romantisch over die ene collega te hebben gedroomd dan vrouwen (11,6%).  

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Swiss Sense in februari 2020 onder 1.000 Nederlanders van 18 jaar of ouder, representatief op geslacht, leeftijd en diploma.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide