Heb jij wel eens rugklachten of hoofdpijn wanneer je wakker wordt? Slaap je vaak slecht? Misschien is het dan tijd om eens een kritische blik op je matras te werpen. Want een goede nachtrust begint bij een goed matras.

Een nieuw matras kopen, het kan een echte uitdaging zijn. Wanneer je al een tijdje op een slecht matras slaapt en hiervan last ondervindt in de rug, dan wordt het tijd voor een nieuw matras. Je wilt natuurlijk geen herhaling van de situatie waarin je je nu bevindt en wil dit keer kiezen voor een matras dat echt bij jou past. Maar hoe weet je nu wanneer je echt een goed matras bent tegen gekomen? Er zijn een aantal tips om het perfecte matras voor jou te vinden!  

Auping lanceert Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed ontworpen met een eenvoudige vorm, slimme details en natuurlijke materialen. Het luchtige ontwerp, gemaakt van sterk beukenhout met eikenfineer, heeft een ingetogen en zachte uitstraling. De naam Noa betekent letterlijk rust, troost en geborgenheid - een naam die goed weergeeft waar Auping en Noa voor staan.

Nachtrust en een goed bed zijn belangrijk voor je. Een goede nachtrust geeft je overdag meer energie. Een goede houding is daarbij een vereiste. Want bedenk maar eens, je kunt de hele dag op je houding letten maar de minimaal 6 uur of meer dat je slaapt dus niet zo bewust.

De keuze van je matras is een belangrijke. We brengen er heel wat uren op door, het beïnvloedt onze nachtrust en je matras kan lichaamsklachten verminderen of juist verergeren. Redenen genoeg dus om goed na te denken over wat voor matras je kiest. In dit artikel lees je over matrassen van natuurlijke en synthetische latex.

Een boxspring wordt door steeds meer mensen gekocht als alternatief voor een traditioneel bed met een lattenbodem. Meestal nadat zij op vakantie heerlijk in een boxspring hebben geslapen en benieuwd zijn of zo’n heerlijk bed een goede optie voor thuis is. Juist omdat een boxspring tegenwoordig zeer goed betaalbaar is stappen meer en meer mensen over op een boxspring.

Sta je ‘s ochtends op met rode bultjes die verschrikkelijk jeuken en je hebt geen mug gehoord of gezien? En dat duurt  nu al een week? Dan is het tijd om te kijken of je geen bedwantsen - ook wel bed bugs genoemd - in je slaapkamer hebt. Als dat het geval is, zit er eigenlijk maar één ding op: de ongediertebestrijder bellen. 

Het is één van de belangrijkste ruimtes in je huis: de slaapkamer. Dit is de plek waar jij tot rust komt na een lange dag, waar je in de weekenden heerlijk ontspannen wakker kan worden en waar jij op kan laden voor een nieuwe werkdag. Een goede nachtrust is cruciaal voor een energiek leven – daarom kan het nooit kwaad om extra aandacht aan je slaapkamer te besteden. Want heerlijk slapen in de perfecte slaapkamer, dat wil jij toch ook? In dit artikel vertellen we je alles over hoe je het beste die perfecte slaapkamer kunt inrichten.

Het ultieme comfort dat vaak geassocieerd wordt met vijfsterrenhotels en luxe penthouses is een waterbed. Deze is namelijk onontbeerlijk in een slaapkamer waarin men helemaal tot rust wil komen. Het hebben van het juiste matras is bevorderlijk voor een goede nachtrust. Is een waterbed wat voor jou?