1366
5 tips om lekker te slapen tijdens een warme zomernacht
Gepubliceerd: 02-09-2020 Laatste update: 03-09-2020

De zomer is al weer een tijdje geleden van start gegaan en we hebben al meerdere dagen van heerlijk zomers weer mogen genieten. Hoewel dit voor de zonliefhebbers onder ons heerlijk is, zijn de nachten een heel ander verhaal. We liggen massaal te woelen in onze veel te warme bedden en kunnen slecht de slaap vatten. Wil jij ervoor zorgen dat jij de komende zwoele nachten toch goed kan slapen? Met de volgende 5 tips kan je voortaan toch nog een goede nacht pakken.

 

1.     Neem een lauwe douche voor het slapengaan

Na een hele dag zweten wil je niets liever dan nog even snel een douche pakken. Hoewel je voorkeur dan misschien naar een koude douche uitgaat, raden wij dit zoveel mogelijk af. Een te koude douche zorgt er namelijk voor dat de lichaamstemperatuur te snel daalt, waardoor je lichaam nog beter zijn best gaat doen om op te warmen. Hierdoor zal je het na je douchebeurt nog warmer krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om enkel een lauwe douche te nemen. Zo koelt je lichaam een klein beetje af, maar voorkom je dat deze in de ‘stress-stand’ schakelt en harder zijn best gaat doen om op te warmen. Zo kan je fris en afgekoeld in bed stappen, waarna je hopelijk snel de slaap zal vatten. Zorg ervoor dat je voor het douchen nog even een koude kruik in de bedden in huis legt, zodat iedereen op een heerlijk koel plekje kan slapen. Dat komt de nachtrust zeker ten goede.

inspiratiebrochures1.png

2.     Gebruik een klamboe

Muggen zijn misschien wel de grootste irritatiefactor gedurende de zomermaanden. Ze kunnen je nachtrust flink verstoren. En zeker wanneer de nachten al plakkerig warm zijn, wil je natuurlijk voorkomen dat je ook nog eens door dit eeuwige gezoem gestoord wordt. Maak daarom gebruik van een klamboe, zodat je muggen in de slaapkamer kunt weren. Let wel goed op bij het openen van de klamboe, want voordat je het weet heb je zo’n ongewenste bloedzuiger binnen gesloten, met alle gevolgen van dien.

3.     Zet de ramen open

Om zoveel mogelijk warmte buiten de deur te houden, kun je ervoor kiezen om de ramen en gordijnen overdag potdicht te houden. Zodra de zon onder gaat, is het verstandig om de ramen snel tegen elkaar open te zetten. Dit zorgt voor een fris briesje wat de temperatuur in huis en de slaapkamer zal laten zakken.

Let op: maak hierbij wel gebruik van horren, want anders is dit een fijne uitnodiging voor insecten en lig je de gehele nacht wakker van gezoem!

4.     Leg een nat washandje op je voorhoofd

Het is in de zomer belangrijk om je hoofd letterlijk koel te houden. Als je hoofd te warm wordt, zal dit ook effect hebben op de rest van het lichaam. Koel daarom flink af door een nat en koud washandje op je voorhoofd te leggen. Zo koel je je lichaam geleidelijk af en kun je direct beter slapen.

5.     Droog natte was in de slaapkamer


Wanneer het zonnig en warm is buiten, kiezen veel mensen ervoor om hun natte was buitenshuis op te hangen. Het kan echter ook slim zijn om dit in je warme slaapkamer te doen. De was droogt niet alleen heel snel, maar zorgt ook voor verkoeling en een hogere luchtvochtigheid in de ruimte. Hierdoor verbeter je het slaapklimaat.


Dit artikel geschreven door GMU | Data Driven Google AdWords bevat een samenwerking.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide