Ondanks dat we de meeste tijd in onze slaapkamer doorbrengen met onze ogen dicht kunnen we er af en toe ook best een lekker rommeltje van maken. Zo nu en dan is het dan ook de hoogste tijd om de slaapkamer van een grondige opruimbeurt te voorzien. Wij zetten een paar slaapkamer opruimtips voor je op een rijtje.


1 Luchten

Een tip die niet voor af en toe bedoeld is maar gewoon voor iedere dag is het luchten van je slaapkamer. Gooi de ramen lekker open, of nog beter, slaap 's nachts met het raam open. Een slaapkamer die lekker gelucht is geeft al een schoon en fris gevoel. En vergeet natuurlijk niet je dekbed open te leggen zodat ook je bed weer lekker fris gelucht wordt

2  Stof opruimen..
We stofzuigen onze woonkamer vaak meerdere malen per week maar vergeet je je slaapkamer niet? Door het gewoel in bed ontstaan er al snel stofwolken onder je bed en deze verplaatsen zich gemakkelijk de hele kamer door, Vergeet ook achter je bed en de gordijnen niet mee te nemen. Wil je zo min mogelijk huisstofmijt in bed dan is het een goed idee om de stofzuiger ook regelmatig even over je matras te halen. En oja... vergeet je lampenkapjes niet...

3 Mest je kledingkast uit
Heerlijk... als het lente is ... eindelijk de winterkleding uit je kast en plaats maken voor je zomergardarobe. Een goed moment om de kast gelijk eens flink op te ruimen want voor die nieuwe zomerjurkjes heb je natuurlijk wel wat ruimte nodig. Kijk eens goed wat je lang niet meer hebt gedragen. Misschien kan je je vriendinnen er nog blij mee maken of  breng kleding wat je niet meer draagt naar een tweedehandswinkel. Voor die paar euro's koop jij weer een potje nagellak in een trendy zomerkleur.

4 Opzij opzij opzij met die spullen
Een opgeruimde slaapkamer geeft rust in je hoofd en dat zorgt weer voor de nodige dosis ontspanning. Stop rondslingerende boeken, brillen, tijdschriften en afstandsbedieningen in de kast. Heb je geen kast op je slaapkamer dan kan je deze spulletjes natuurlijk ook prima kwijt in je nachtkastjes.

5 en tenslotte... de stoel de deur uit
Heb jij zo'n stoel op je slaapkamer staan, je weet wel zo eentje die bomvol met kleding hangt dat je helemaal die stoel niet meer ziet staan? Hop, leeghalen die stoel, kleding in de kast of wasmand wen weg met de stoel. Verplaats hem lekker naar een andere ruimte zodat je niet in de verleiding kunt komen hem weer vol te hangen met jouw kostbare pronkstukken.

Ook leuk om te lezen