2366
Welke verwarming is de beste keuze voor jouw huis?
Gepubliceerd: 14-11-2018

Misschien heb je net een klushuisje op de kop getikt of je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; misschien wil je gewoon graag overstappen op een duurzamere en goedkopere manier van je huis verwarmen. Er zijn verschillende mogelijkheden – met de focus op duurzaam, of juist op efficiëntie. Wij zetten een paar vormen van verwarming voor je op een rij!

 

De bron van warmte
De meeste woningen worden momenteel verwarmd op gas – aardgas of propaangas. Dat is goedkoop, stil en efficiënt. Maar niet erg milieuvriendelijk en ook niet erg veilig. Stookolie is wat veiligheid betreft een mooi en goedkoop alternatief, maar vraagt veel onderhoud. Verwarmen op elektriciteit gaat erg snel en is dus heerlijk voor kleine ruimtes, alleen het is ook een dure manier van verwarmen: het vraagt veel vermogen. Een goede keuze in combinatie met groene energie die je zelf opwekt!

inspiratiebrochures1.png

Groene energie
Er komen steeds meer manieren om op duurzame wijze energie op te wekken: zonnepanelen en een warmtepomp zijn hier een mooi voorbeeld van. Op de lange termijn is dit ook voor je portemonnee een duurzame keuze – maar de begininvestering houdt veel mensen (nog) tegen. Laat je goed informeren, want vaak is het de investering wel degelijk waard.

Vloerverwarming
Je vindt het in steeds meer huizen: vloerverwarming. Niet alleen omdat het lekker is om in de winter op je blote voeten door het huis te kunnen trippelen. Maar vooral ook omdat je ermee kunt besparen op de stookkosten, ten opzichte van gewone radiatoren. Wel 10 tot 15 %! In plaats van de hele ruimte flink te verwarmen komt de warmte vanaf de grond, en dat is genoeg om je heerlijk comfortabel bij te voelen. De lage temperatuur van het verwarmingswater van de cv-ketel bespaart veel energie – daar moet je cv overigens wel geschikt voor zijn. Zie jij vloerverwarming wel zitten in je nieuwe of bestaande woning? Kijk dan voor vloerverwarmingsbuizen bij Cvkoopjes!

Warmtepomp
Ook de warmtepomp is de moeite waard om je in te verdiepen; het is de investering uiteindelijk meer dan waard. Een warmtepomp werkt als een soort omgekeerde koelkast, door warmte te onttrekken aan de buitenlucht, bodem of grondwater en daar je huis mee te verwarmen. Een elektrisch alternatief voor je cv-ketel! Al kun je ook voor een hybride warmtepomp kiezen, die niet alleen op elektriciteit werkt maar ook op gas. Zeker in combinatie met zonnepanelen is een warmtepomp geweldig duurzaam: dan gebruik je geen gas, en de energie komt van de zon. Goed voor het milieu én je portemonnee!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide