129
Technische overwegingen bij de aanschaf van een elektrische radiator
Gepubliceerd: 21-03-2024

Bij het verbouwen van een huis is de keuze voor het juiste verwarmingssysteem van groot belang. Elektrische radiatoren zijn modern en efficiënt, maar welke technische aspecten spelen een rol bij deze keuze? In dit artikel bespreken we deze overwegingen.

Waarom kiezen voor elektrische radiatoren bij een verbouwing?

Elektrische radiatoren bieden diverse voordelen die ze aantrekkelijk maken bij verbouwingsprojecten. Allereerst vereisen ze geen uitgebreide leidingen, waardoor ze flexibel zijn in installatie. Daarnaast maakt de individuele bediening van elektrische radiatoren zoneregeling mogelijk, waardoor verschillende kamers afzonderlijk kunnen worden verwarmd. In vergelijking met andere radiatoren bieden elektrische radiatoren het voordeel dat zoneregeling mogelijk is met slechts één gateway, wat zowel efficiënter als kostenefficiënter is.

Overwegingen bij het kiezen van een elektrische radiator

Bij het kiezen van een elektrische radiator zijn er enkele overwegingen die moeten worden meegenomen. De twee belangrijkste overwegingen hebben te maken met de energie-efficiëntie en het type verwarmingstechnologie. 

inspiratiebrochures1.png

  • Energie-efficiëntie: Controleer of de radiator voldoet aan de Europese ECO-Design richtlijn, wat wijst op duurzaamheid en energie-efficiëntie. 
  • Verwarmingstechnologie: Elektrische radiatoren kunnen verschillende verwarmingstechnologieën gebruiken. De twee meest voorkomende verwarmingstechnologieën zijn keramische of oliegevulde verwarmingselementen. De keuze hangt af van specifieke behoeften en voorkeuren bij het verwarmen van de ruimte. 

Keramische verwarmingselementen bevatten een keramische weerstand die elektriciteit omzet in warmte. Wanneer stroom door de keramische weerstand stroomt, wordt deze snel warm en begint warmte af te geven aan de omringende lucht. Elektrische radiatoren met keramische verwarmingselementen zijn bekend om snelle opwarming en zijn daarom ideaal voor ruimtes die snel opgewarmd moeten worden.  

Oliegevulde verwarmingselementen bevatten een reeks metalen lamellen die gevuld zijn met thermische olie. Wanneer er elektriciteit wordt toegevoerd, begint de olie warmte vast te houden en te circuleren door de lamellen, waardoor deze langzaam opwarmen. Elektrische radiatoren met oliegevulde verwarmingselementen staan bekend om hun warmte vast te houden, zelfs nadat ze zijn uitgeschakeld. Dit zorgt voor een constante en aangename stralingswarmte. Omdat er geen open elektrisch verwarmingselement aanwezig is, is de radiator geurloos en niet-allergeen.

Een voorbeeld van een oliegevulde elektrische radiator met geavanceerde functies is de Radson Yali, beschikbaar bij Benem. Deze radiator biedt wifi-connectiviteit voor slimme verwarmingsregeling via de Radson Unisenza Plus Gateway (afzonderlijk verkrijgbaar), waarmee bediening op afstand, monitoring en aanpassing van het energieverbruik mogelijk zijn via de Radson APP. Bovendien beschikt de Yali elektrische radiator over een nauwkeurige digitale thermostaat waarmee de temperatuur tot op 0,2 °C kan worden ingesteld. Daarnaast voldoet de Yali elektrische radiator aan de Europese CE-markering en de ECO Design-richtlijn, wat duurzaamheid en energie-efficiëntie bevestigt.

radson.png
De Radson Yali: een voorbeeld van een duurzame en efficiënte oliegevulde elektrische radiator. 

Kortom, bij de aanschaf van een elektrische radiator is het belangrijk om te kijken naar de energie-efficiëntie en het type verwarmingselement. De keuze voor een Radson Yali oliegevulde elektrische radiator biedt een uitkomst voor ruimtes die langdurig opgewarmd dienen te zijn en geeft een aangename stralingswarmte, ook nadat ze zijn uitgeschakeld.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide