Een CV ketel heeft een beperkte levensduur, want een verwarmingsketel is aan slijtage onderhevig en verliest daardoor zijn rendement. Na 10 tot 15 jaar is een ketel aan vervanging toe. Naast de onderhoudskosten die voor een oudere ketel kunnen oplopen bespaart u flink aan stookkosten. Zeker als u kiest voor een HR-ketel kunt u in de wintermaanden zelfs al circa € 20 per maand besparen. Dat kan u op jaarbasis ongeveer € 300 euro opleveren. U heeft uw investering dan binnen 7 jaar terugverdiend. Wanneer u uw woning binnen enkele jaren zou wilt verkopen is het ook een voordeel. Een jonge ketel zorgt voor een hogere energielabel en daarmee voor een waardestijging van uw woning!

We begonnen met een druilerige zomer maar gelukkig konden we nog een flink aantal weken genieten van een lekkere nazomer. Nu, begin oktober zullen we er toch langzaam aan moeten geloven... de temperatuur gaat weer zakken dus tijd voor de warme winterkleding... en natuurlijk een aangename temperatuur in huis. Het is altijd weer eventjes wennen, de centrale verwarming die voor het eerst weer aanspringt na het zomerseizoen. Maar wat is het fijn dat we van een verwarming kunnen genieten. Dat was vroeger wel anders.. 
 
Tot aan de 17 eeuw verwarmde men de woning middels een open haard en werd er voornamelijk hout als brandstof gebruikt. Later werd de kachel uitgevonden en werd onder andere steenkool als belangrijkste brandstof gebruikt. Pas na de eerste wereldoorlog kwam de toepassing van centrale verwarming langzaam op gang. In eerste instantie werd de cv alleen in openbare gebouwen toegepast en in de villa's van de welgestelde gezinnen. Rond 1965 werden steeds meer woningen van het 'gewone volk' voorzien van een centraal verwarmingssysteem.
 
Een centrale verwarming is een systeem waarbij de warmte centraal wordt opgewekt. In een cv-ketel wordt het water door aardgas opgewarmt en stroomt zo via leidingen naar de diverse radiatoren in de woning. 
Naast de cv-ketel en de radiatoren is ook een thermostaat een belangrijk onderdeel van het centrale verwarmingssysteem. Het voordeel van een thermostaat is dat je gemakkelijk de gewenste temperatuur kunt bereiken. Met een klokthermosttaat kan je het systeem zelfs zo instellen dat de woning 's morgens als je wakker wordt, of 's avonds als je na je werk thuis komt een aangename temperatuur heeft.

Wil je in verschillende kamers de temperatuur afzonderlijk instellen dan kan je op de radiator een radiatorknop bevestigen. Hiermee regel  je de temperatuur naar wens per kamer.
Met een thermostaat kan de gewenste temperatuur worden geregeld.

Ben jij toe aan een nieuwe radiator of cv-ketel? Neem dan eens een kijkje op de webwinkel van CV Koopjes. CVkoopjes.nl doet al ruim 10 jaar haar naam eer. Via hun webwinkel bieden zij A-merk CV materialen tegen de laagst mogelijke prijs met een zo hoog mogelijke service. Kom maar op met die winter!

 

Alhoewel de buitentemperatuur het op dit moment niet doet vermoeden, start binnenkort het stookseizoen weer. De herfst brengt donkere, koude en regenachtige dagen, maar met de radiatoren van Jaga blijf je er gelukkig warmpjes bij zitten.

Het is nu nog lekker warm in Nederland. De meeste dagen wordt de cv ketel in deze maanden enkel nog gebruikt om het water van de douche te verwarmen. Voor de liefhebbers van koude douches is zelfs dit niet eens meer nodig. Echter komt de koude periode van het jaar weer dichterbij. De herfst periode is onvermijdelijk en op dat moment hebben we onze cv ketel weer hard nodig om ons huis lekker op te warmen. Het is daarom nu een goed moment om nog voor de herfst een nieuwe cv ketel aan te schaffen.

Een van de belangrijkste beslissingen bij het bouwen of verbouwen is het kiezen van je warmtesysteem. Ga je voor radiatoren, dan kun je perfect een passend design combineren met een hoge warmteafgifte. Vasco introduceert een nieuw concept. De FlatLine collectie bestaat uit een reeks paneelradiatoren die qua design herleid zijn tot de essentie, maar wél toekomstgericht zijn door de innovatieve warmtetechnologie. En daardoor ook budgetvriendelijk.

De Vasco FlatLine collectie dankt zijn pure look aan de vlakke voorplaat en afwerking met een hoogwaardige, witte structuurlak de S600 (FlatLine kleur). Strak design zonder franjes dus, en daarbij kan een radiator uit deze collectie uiterst flexibel ingezet worden als horizontaal, verticaal of plintmodel. Voor de badkamer of keuken zijn er ook bijpassende handdoekbeugels verkrijgbaar.

Flexibiliteit
Deze collectie bestaat uit drie modellen: Vasco FlatLine (horizontale paneelradiator), Vasco Flat-V-Line (verticale paneelradiator) en Vasco Flat-Plint-Line (plint-paneel radiator). Allemaal hebben ze tussen de zes en acht aansluitingen, waardoor de radiator vrijwel overal kan worden geplaatst en met de grootste precisie dankzij de unieke middenaansluitingen kan worden aangesloten.

Met zijn diverse vormen en uitvoeringen kan de Carré-collectie van Vasco meerdere ruimten in huis onderdompelen in één authentieke stijl. Deze collectie kenmerkt zich door zijn rechte, vierkante buizen en ritmisch lijnenspel en integreert daardoor vlot in elke kamer. De collectie is verkrijgbaar in verticale, horizontale en half ronde uitvoeringen. Daarbij heeft de Carré-collectie ook een nieuwe uitblinker in warmteafgifte in zijn reeks: Carré Plus.

Carré Plus is innovatief op het gebied van warmteafgifte. Bij deze radiator is aan weerszijden van de buizenrij een extra buis toegevoegd. Deze slimme verbetering stuwt de warmteafgifte naar nieuwe hoogtes. De extra warmteafgifte, schommelt, afhankelijk van de afmeting, tussen 15% en 30%. Daarmee is deze radiator onder andere geschikt voor lagetemperatuur-systemen. Door deze handige innovatie blijft de radiator compact, maar is het vermogen aanzienlijk beter.

Met Sentimo creëer je in één klik een nieuwe look voor je radiator. Dit merk heeft nu een nieuw ontwerp: Sentimo Groove. Het is een fraai vormgegeven designcover met een subtiele ‘groef’. Groove past op elke paneelradiator. Voor een modern accent in elk smaakvol interieur.

Het werkt eenvoudig en snel; je doet het helemaal zelf. Eerst plaats je een aantal sterke magneten op de radiator en vervolgens klik je de cover erop. Klaar. In een handomdraai maak je van een gewone radiator een echte designradiator. Sentimo Groove is verkrijgbaar in 17 eigentijdse kleuren.

Persoonlijk accent
Sentimo Groove, gemaakt van metaal, geleidt de warmte optimaal. Over warmteverlies hoef je je dus geen zorgen te maken. Met deze radiatorcover geef je elke woonruimte iets extra’s. Niet alleen een designkeuken of –badkamer, maar ook de living, hal of kinderkamer. Je kunt kiezen uit vele kleuren, zo krijgt elke woonruimte een persoonlijk accent.

De ideale oplossing voor L- en Z-kamerwoningen, zo kan de nieuwe radiator Iguana Angula van Jaga best worden genoemd. De Angula gaat namelijk letterlijk het hoekje om. Dat biedt de mogelijkheid om op twee binnenmuren die haaks op elkaar staan één radiator op te hangen die zorgt voor warmte-uitstraling naar twee delen van de ruimte. Met zijn moderne ontwerp is de Angula dan ook niet alleen bron van aangename warmte, maar ook figuurlijk het zonnetje in huis.

De Angula maakt aan zijn binnenzijde een hoek van negentig graden. Niet precies in het midden, maar op ongeveer een derde van de totale breedte. Daardoor is er op één van beide binnenmuren maar een relatief klein gedeelte van de radiator te zien. Het biedt de mogelijkheid om de oppervlakte van de wand ook nog voor andere doeleinden te benutten, terwijl dat deel van de kamer toch van aangename stralingswarmte wordt voorzien.

Met de introductie van de Angula voegt Jaga weer een nieuw model toe aan de uitgebreide serie Iguana-radiatoren. Deze kunnen onder meer in de hoek en rond pilaren worden geplaatst, en het is mogelijk om een aantal van de modellen te voorzien van planchets, handdoekhouders of kapstokken. Voor alle radiatoren in de Iguana-serie geldt dat ze in de meest uiteenlopende maten en kleuren kunnen worden uitgevoerd.

Iguana Plus

Sinds kort heeft Jaga de Iguana ook in een Plus-uitvoering. Door toevoeging van een zijplaat levert de radiator tot wel 40 procent meer warmte. Daardoor is voor hetzelfde vermogen een kleinere radiator voldoende, of kan de watertemperatuur drastisch omlaag. Iguana Plus is dan ook extra zuinig met grondstoffen, energie, water en ruimte, terwijl aan het comfort geen enkele concessie wordt gedaan. De Angula is alleen verkrijgbaar binnen het assortiment van de Iguana Plus.

Consumenten stellen nieuwe eisen aan klokthermostaten. Daarom hebben designthermostaten met meer bedieningsgemak de toekomst. Want de nieuwe generatie thermostaten wordt draadloos vanuit een zelf gekozen plaats in huis bediend.

De robuuste, vormeloze thermostaat aan de muur lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Design is in. Dat vraagt om afgemeten oplossingen voor ieder interieur.Want smaken verschillen nu eenmaal. Siemens is een van de eerste bedrijven die hierop inspeelt en heeft vier series fraai vormgegeven klokthermostaten op de markt gebracht. Met ontwerpen die uiteenlopen van klassiek tot futuristisch, van druktoets tot touchscreen. Men laat zien dat het vormgeven van de toekomst meer behelst dan design alleen.Want de nieuwe generatie thermostaten is eenvoudiger te installeren, biedt méér mogelijkheden en is bovenal gemakkelijker in gebruik.

De verwarming inschakelen met de afstandsbediening, gewoon vanaf de bank. Het kan met onder andere de REV23RF, waarbij RF staat voor radiofrequentie. De draadloze thermostaat communiceert in een veilige frequentie met de ontvanger die bij de ketel wordt geplaatst. Voor de installateur is dit een ideaal antwoord op de vraag van de consument naar meer bedieningsgemak.

Draadloze oplossing
Maar de voordelen moeten ook in praktisch perspectief worden gezien. Want met deze techniek wordt het inschakelen van de CV onafhankelijk van de thermostaatdraadjes, die vaak op een onhandige plek uit de muur komen. Zo onhandig zelfs, dat veel mensen de inrichting van hun huis erop hebben aangepast. Een onwenselijke situatie natuurlijk, die installateurs nu kunnen oplossen. Simpelweg door hun klanten te wijzen op de mogelijkheid van een zeer betaalbare, draadloze oplossing. Draadloze thermostaten zijn trouwens ook ideaal als er nog helemaal geen aansluiting is. Zoals in sommige vakantiehuisjes of wanneer wordt overgestapt van gaskachels op CV. Maar het biedt ook uitkomst in woningen waar bedrading niet wenselijk omdat er bijvoorbeeld speciale wandbekleding aanwezig is.

Gemakkelijke installatie
De nieuwe generatie thermostaten biedt nog een ander praktisch voordeel: veel meer gebruiks- én installatiegemak. Siemens ontwikkelde het gepatenteerde Push & Roll systeem, dat qua bediening sterk overeenkomt met die van mobiele telefoons. Dat maakt installeren niet alleen veel makkelijker, het levert installatiebedrijven ook tijdwinst op in het natraject. Want consumenten hebben de bediening snel onder de knie. Ook wat betreft functionaliteit bieden de verschillende thermostaten voor elk wat wils.Want er zijn klokthermostaten met relatief eenvoudige 24 uursprogrammering voor aan de muur.

Huis en Klimaat
Siemens is aangesloten bij de vereniging Huis en Klimaat. Deze vereniging bestaat uit producenten en leveranciers van comfortregelingen, zoals radiator- en temperatuurregelingen. Huis en Klimaat verstrekt objectieve informatie over optimaal wooncomfort en mogelijkheden voor energiebesparing aan consument, gebouwbeheerder, installateur, overheid en andere betrokkenen. Aangesloten leden/merken zijn: Itho-Van der Beyl (Cenvax), Comap, Danfoss, Durinck (Herz Armaturen), Siemens (Landis & Staefa), Honeywell, Itho (Theben), IMI Indoor Climate (Heimeier), Tour & Andersson bv en Nathan (Oventrop).