630
Nieuwe radiator kopen voor in de woonkamer? Dit onderdeel mag je absoluut niet vergeten!
Gepubliceerd: 16-02-2023

Hoewel de afgelopen maand het energie plafond is ingegaan zijn de prijzen voor elektriciteit nog altijd torenhoog. Het lijkt daardoor wellicht onlogisch om nu te investeren in een nieuwe verwarming, maar niets is minder waar: door nu een radiator te kopen voor in de woonkamer kun je flink besparen op je energierekening. Zeker als je dit handige extraatje er direct bij koopt.

Waarom nu een nieuwe radiator kopen voor de woonkamer?

Hoewel radiatoren door de jaren heen weinig grote veranderingen hebben doorgemaakt, zijn de verwarmingen die tegenwoordig op de markt zijn wel degelijk zuiniger dan de oudere modellen. Dat zit hem met name in de werking. Nieuwere modellen zijn voornamelijk zuiniger in gebruik omdat ze sneller warm worden en de woonruimte efficiënter verwarmen. Ook houden ze warmte vaak wat langer vast. Je hoeft je radiator dus minder lang te laten stoken en houdt er meer warmte aan over. Om te besparen kun je dus beter een nieuwe radiator kopen voor in de woonkamer dan investeren in een radiatorombouw.

Radiator kopen voor woonkamer? Kies voor een slimme thermostaat!

Al helemaal ideaal is een slimme thermostaat. Deze apparaatjes kun je vrij eenvoudig in je meterkast installeren. Er bestaan veel verschillende soorten slimme thermostaten die je aan kunt schaffen wanneer je een radiator gaat kopen voor in de woonkamer. Zo zijn er zelflerende thermostaten die jouw levensstijl analyseren. Die houdt bijvoorbeeld bij wanneer je in huis aanwezig bent en tussen welke tijden je niet thuis bent, maar kan ook bijhouden wanneer je slaapt en dus geen verwarming nodig hebt. Dergelijke thermostaat is handig als je een vast ritme hebt, want hiermee kan je radiator zichzelf aan- en uitzetten afhankelijk van jouw levensstijl.

inspiratiebrochures1.png

Ben je iets onregelmatiger in je dagelijks leven? Dan kun je ook kiezen voor een thermostaat met bewegingssensoren of een thermostaat die je via je mobiel bedient. Daarmee vergeet je nooit meer om je radiator in de woonkamer uit te zetten, maar je kunt ook je huis alvast laten voorverwarmen terwijl je nog onderweg bent.

Radiator kopen en alleen in de woonkamer gebruiken: zo doe je dat!

Wanneer je een radiator gaat kopen voor in de woonkamer kun je kiezen voor een speciaal soort radiator met aparte knoppen. Deze knoppen, met ingebouwde temperatuurmeter, zijn gelinkt aan een bedieningspaneel met afstandsbediening (of telefonische app). Hiermee kun je er voor zorgen dat je radiatoren alleen aanslaan in de ruimtes die koud zijn én die je daadwerkelijk gebruikt. Zo stook je niet ruimtes warm die je eigenlijk niet gebruikt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide