2330
Wanneer de cv ketel vervangen?
Gepubliceerd: 22-06-2017 Laatste update: 11-06-2023

De CV is er in de winter verantwoordelijk voor dat het lekker warm blijft in huis. Er wordt in die maanden heel wat gevraagt van de installatie. Natuurlijk is het dan geen optie dat de CV defect raakt en je letterlijk in de kou komt te staan. Een CV gaat vaker niet plotseling uitvallen, maar zal voor die tijd al wat signalen geven dat het aan vervanging toe is. 

Wordt je energierekening steeds hoger?
Het is altijd goed om het energiegebruik bij te houden. Indien je merkt dat het verbruik aanzienlijk aan het toenemen is zonder dat er daartoe een reden voor is wordt het tijd de installatie te laten nazien door een loodgieter. Bij een oude installatie kan het dan tijd zijn voor een vervanging. De levensduur van een CV ligt tussen de 12 en 15 jaar, maar is natuurlijk ook weer sterk afhankelijk van het onderhoud. 

De CV is niet meer berekend voor zijn taak
Bij de installatie van de CV was er van een bepaalde capaciteit uitgegaan. Door de jaren heen zalde huissituatie echter veranderen. Dit geldt vooral voor gezinnen die sterk zijn gaan uitbreiden. Een pas getrouwd stel 10 jaar geleden heeft nu misschien wel 2 kinderen erbij. Dit zorgt voor heel wat extra gebruik en kan er dus voor zorgen dat er een grotere verwarmingscapaciteit nodig is.Dit kan echter ook in de tegenovergestelde richting werken. Een grote installatie is overbodig wanneer de kinderen uit huis zijn.Een kleinere CV zal dus zeker helpen om heel wat energie te besparen. 

inspiratiebrochures1.png

Er komen vaker mankementen voor en het onderhoud wordt steeds duurder
Maar ook indien de installatie steeds vaker defecten vertoont en het onderhoud steeds duurder uitvalt wordt het tijd voor een vervanging. De kosten voor een nieuwe installatie zijn binnen een aantal jaren zo terugverdiend. Ook zal een nieuwe installatie direct ook voorzien zijn van de laatste snufjes. Denk maar aan de aansluitmogelijkheden voor een slimme thermostaat. 

Het vervangen van de CV ketel is dus een grote stap die ervoor gaat zorgen dat de kosten voor onderhoud omlaag gaan. Ook zal er dus flink worden bespaart op de rekening. Hierdoor zijn de kosten voor de aanschaf ook gauw terugverdient en stijgt het huis bovendien ook nog in waarde vanwege de nieuwe CV. Is de CV ketel plotseling defect geraakt, schakel dan een loodgieter met spoed in!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide