2447
6 voorbeelden van paneelradiators
Gepubliceerd: 23-04-2018 Laatste update: 08-05-2022

Als je op zoek bent naar nieuwe verwarming, kom je het woord ‘paneelradiator’ zeker tegen. Heb je verwarming via de Cv-ketel? Dan heb je ze nu ook al in huis hangen. Maar wat is een paneelradiator eigenlijk? En welke soorten zijn er allemaal? Dit zijn 6 voorbeelden van paneelradiators.

 

De-standaard-paneelradiator.jpg

WIN-VLOERKLEED.png

1. De standaard paneelradiator

Dit plaatje herkent iedereen. Het is een paneelradiator van de eenvoudigste soort. De radiator bestaat uit één of twee geribbelde panelen. Hier gaat warm water uit de Cv-ketel in op- en neer stromen. Door het geribbelde uiterlijk kan de radiator de warmte goed kwijt in de ruimte. Soms zitten er achter het paneel nog metalen ‘ribben’ die de warmte nog beter verdelen en de luchtstroom bevorderen.

De-afgewerkte-radiator.jpg

2. De afgewerkte radiator

Deze paneelradiator is eigenlijk de nettere versie van de standaard paneelradiator. In dit geval is er een metalen afwerking bovenop de radiator gemaakt. Ook aan de zijkanten is het geheel netjes afgewerkt. Deze radiator heeft een wat netter en meer verzorgd uiterlijk. De werking is hetzelfde. En ook deze radiator kan bestaan uit één of twee panelen met ribben. Hoeveel radiators je nodig hebt in huis en hoe groot deze moeten zijn, kun je berekenen bij radiatoraanbiedingen.nl. Door de capaciteit van de verwarming goed af te stellen op wat je nodig hebt, kun je veel energie besparen. 

verticale-radiator.jpg

3. De verticale radiator

De meeste radiators zijn horizontaal. Dat komt omdat ze dan gemakkelijker onder de vensterbank passen of kunnen worden weggewerkt. Maar soms is een verticale paneelradiator een betere keus. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn op een plaats waar maar een smal stuk muur beschikbaar is. Ook in de badkamer komt deze paneelradiator voor, maar daar zijn buisradiators meestal toch populairder.

Paneelradiator-met-convector(s).jpg

4. Paneelradiator met convector(s)

Sommige paneelradiators hebben ook een of twee convectors. De convector zit achter het paneel in de vorm van een extra geribbeld systeem. De lucht wordt van onderen aangezogen, door de ribbels omhoog geleid en opgewarmd en stroomt dan aan de bovenkant weg. Convectiewarmte is erg efficiënt, maar is niet praktisch voor mensen met (stof)allergie, COPD of astma. De circulerende lucht zorgt namelijk dat er ook meer stofdeeltjes rond dwarrelen die vervelend kunnen zijn.

Gladde-designradiator.jpg

5. Gladde designradiator

De laatste jaren komt er steeds meer oog voor radiators die niet alleen praktisch, maar ook mooi zijn. Dit worden ook wel ‘designradiators’ genoemd. Het zijn in principe gewone paneelradiators in een chique jasje. Deze designradiator is bijvoorbeeld volledig glad en strak gemaakt. Zo past hij uitstekend in een moderne of minimalistische inrichting. 

geribbelde-designradiator.png

6. Geribbelde designradiator

Deze designradiator is ook een mooi alternatief voor de gewone radiator. Hij bestaat uit twee panelen met convector ertussen. De afwerking is gemaakt van dik metaal en hij is dus behoorlijk robuust en stevig. Met het strakke design is deze paneelradiator een echte eyecatcher in je interieur! 

Paneelradiators zijn al verschillende decennia een bekend verschijnsel in Nederland. Het is jammer dat de meeste mensen denken dat er zo weinig variatie mogelijk is. Op het gebied van paneelradiators is grote diversiteit. Je vindt er simpele versies die standaard in het assortiment zitten, maar ook prachtige designradiators om trots op te zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide