Duurzaamheid is tegenwoordig een erg belangrijk begrip, waardoor steeds meer bezig zijn met het milieuvriendelijker verwarmen van hun woning. Veel huishoudens gebruikten eerst aardgas als warmtebron, maar aangezien dit bijdraagt aan de opwarming van de aarde en ook nog eens een prijzige verwarmingsmethode is, stappen velen hier vanaf. Er zijn een aantal alternatieven om een duurzame manier je woning te verwarmen, zoals een warmtepomp of een pelletkachel. Wat zijn de voor- en nadelen van deze producten? En wat zijn de mogelijkheden?

Radiatoren: ze zijn nog steeds de meeste gebruikte manier om een huis te verwarmen. Radiatoren hebben veel praktische voordelen, maar wist je dat ze ook een design element in je interieur kunnen vormen? Geen noodzakelijk kwaad, maar een stijlvolle aanwinst voor je badkamer. Met de mooie radiatoren van nu wordt je interieur er alleen maar beter op!

Steeds meer mensen zijn hun huis aan het verduurzamen en dat is ook iets waar we in de toekomst allemaal naar toe zullen moeten gaan, want als het aan de overheid ligt is Nederland in 2050 volledig aardgasvrij. En dat terwijl maar liefst 90% van de huizen op dit moment nog op het gasnet aangesloten is. Een huis zonder gas verwarmen vraagt echter bij de meeste huishoudens om heel wat aanpassingen en daarmee gepaard gaande ook een flinke investering. Ben jij wel al toe aan de volgende stap maar laat je budget het op dit moment nog niet toe om volledig te verwarmen zonder gas? We geven je graag een aantal tips waarmee je nu al stappen kunt nemen in het verduurzamen van je woning.

Bij de nieuwbouwwoningen is het vaak al standaard: een gasloze woning, ook wel een all-electric woning genoemd. met de hulp van een elektrische waterpomp, elektrisch koken én een inductiekookplaat wordt het gasloos wonen makkelijk gemaakt.

Misschien heb je net een klushuisje op de kop getikt of je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; misschien wil je gewoon graag overstappen op een duurzamere en goedkopere manier van je huis verwarmen. Er zijn verschillende mogelijkheden – met de focus op duurzaam, of juist op efficiëntie. Wij zetten een paar vormen van verwarming voor je op een rij!

Droom je van een huis waarbij alleen nog de architecturale essentie overblijft? Dan zijn de nieuwe designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono een goede keuze. Een onzichtbaar geïntegreerd aansluitblok resulteert in het minimalistische ontwerp van deze innovatie. Het enige wat je ziet, is het profiel

Als je op zoek bent naar nieuwe verwarming, kom je het woord ‘paneelradiator’ zeker tegen. Heb je verwarming via de Cv-ketel? Dan heb je ze nu ook al in huis hangen. Maar wat is een paneelradiator eigenlijk? En welke soorten zijn er allemaal? Dit zijn 6 voorbeelden van paneelradiators.

Met energiekosten die de komende jaren waarschijnlijk verder oplopen en duurzaamheid als steeds belangrijker thema, is het noodzakelijk om te besparen op de energierekening. Gelukkig zijn er een aantal alternatieve manieren om je huis te verwarmen anders dan via de cv-ketel en toch te besparen op de energierekening.

Honeywell (NYSE: HON), toonaangevend op het gebied van connected homes, voegt een nieuwe integratie met Google Home toe aan zijn ecosysteem van producten en diensten.
Vanaf nu kunnen consumenten in Europa die een Google Home hebben de temperatuur in huis aanpassen door hun Lyric™ T6- of T6R-thermostaat bedienen met de simpele woorden “OK, Google, …”. De Round connected en evohome-thermostaten worden spoedig toegevoegd.