Wil jij je huis verwarmen op een milieuvriendelijke manier, terwijl je bespaart op je energierekening? Dan is infraroodverwarming een goed idee! Infraroodverwarming is vandaag de dag een belangrijke trend, en dat snappen wij wel. Met deze manier van verwarmen kan je namelijk heel wat kanten op. Benieuwd of infraroodverwarming iets voor jou is en hoe je de panelen in je woning kunt plaatsen? We vertellen je er in dit artikel graag meer over!

Jaga introduceert dit jaar de Strada Hybrid. Deze Strada Hybrid is een innovatie op de welbekende Strada van Jaga. Naast de LOW-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, heeft deze nieuwste radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen. Dat komt omdat de Strada Hybrid beschikt over veruit het snelst reagerende afgiftesysteem op de markt.

Slurpt jouw oude cv-ketel gas en zorgt hij voor onnodig hoge kosten? Tijd om hem te vervangen! Een nieuwe cv-ketel is een grote investering. Gelukkig gaat hij wel lang mee, zo’n 12 à 15 jaar. Het is dus zeker verstandig om je goed te laten adviseren welke cv-ketel bij jouw huis en woonsituatie past voordat je een nieuwe koopt. Benieuwd naar wat voor jouw de meest geschikte cv-ketel is? Bij het kiezen van de juiste cv-ketel kun je op de volgende punten letten:

Duurzaamheid is tegenwoordig een erg belangrijk begrip, waardoor steeds meer bezig zijn met het milieuvriendelijker verwarmen van hun woning. Veel huishoudens gebruikten eerst aardgas als warmtebron, maar aangezien dit bijdraagt aan de opwarming van de aarde en ook nog eens een prijzige verwarmingsmethode is, stappen velen hier vanaf. Er zijn een aantal alternatieven om een duurzame manier je woning te verwarmen, zoals een warmtepomp of een pelletkachel. Wat zijn de voor- en nadelen van deze producten? En wat zijn de mogelijkheden?

Radiatoren: ze zijn nog steeds de meeste gebruikte manier om een huis te verwarmen. Radiatoren hebben veel praktische voordelen, maar wist je dat ze ook een design element in je interieur kunnen vormen? Geen noodzakelijk kwaad, maar een stijlvolle aanwinst voor je badkamer. Met de mooie radiatoren van nu wordt je interieur er alleen maar beter op!

Steeds meer mensen zijn hun huis aan het verduurzamen en dat is ook iets waar we in de toekomst allemaal naar toe zullen moeten gaan, want als het aan de overheid ligt is Nederland in 2050 volledig aardgasvrij. En dat terwijl maar liefst 90% van de huizen op dit moment nog op het gasnet aangesloten is. Een huis zonder gas verwarmen vraagt echter bij de meeste huishoudens om heel wat aanpassingen en daarmee gepaard gaande ook een flinke investering. Ben jij wel al toe aan de volgende stap maar laat je budget het op dit moment nog niet toe om volledig te verwarmen zonder gas? We geven je graag een aantal tips waarmee je nu al stappen kunt nemen in het verduurzamen van je woning.

Bij de nieuwbouwwoningen is het vaak al standaard: een gasloze woning, ook wel een all-electric woning genoemd. met de hulp van een elektrische waterpomp, elektrisch koken én een inductiekookplaat wordt het gasloos wonen makkelijk gemaakt.

Misschien heb je net een klushuisje op de kop getikt of je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; misschien wil je gewoon graag overstappen op een duurzamere en goedkopere manier van je huis verwarmen. Er zijn verschillende mogelijkheden – met de focus op duurzaam, of juist op efficiëntie. Wij zetten een paar vormen van verwarming voor je op een rij!

Droom je van een huis waarbij alleen nog de architecturale essentie overblijft? Dan zijn de nieuwe designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono een goede keuze. Een onzichtbaar geïntegreerd aansluitblok resulteert in het minimalistische ontwerp van deze innovatie. Het enige wat je ziet, is het profiel