3769
Wat past beter in jouw huis, een houthaard of gashaard?
Gepubliceerd: 01-07-2019

Niet alleen in de wintermaanden, maar ook in de rest van het jaar zoekt men naar leuke dingen in huis die sfeerverhogend zijn. Een haard in je huiskamer is zo’n toevoeging aan je huis. Het ziet er mooi uit en het vuur brengt extra sfeer met zich mee.

 

Een expert op het gebied van haarden kan in elk huis vrijwel altijd een haard op een mooie manier toevoegen. Als het gaat om haarden zijn twee soorten haarden het meest gekozen, de houthaard en de gashaard. Beide hebben andere eigenschappen waardoor de ene soort haard beter bij jouw wensen past dan de andere haard. Wij zetten de kenmerken voor je op een rij.

inspiratiebrochures1.png

Houthaard

Een houthaard wordt gezien als de meest sfeervolle haard. Het geluid van knisperend hout in de kachel en de geur van verbrand hout geven een extra dimensie aan de kachel. Om het vuur brandend te houden vul je de haard regelmatig bij met nieuw haardhout. Bij een houthaard is het wel van belang dat er een rookkanaal aanwezig is, waar de rook door afgevoerd kan worden. Het kan zijn dat dit aangelegd moet worden in jouw huis. Het is wat werk om het werkend te krijgen, maar het resultaat is verbluffend.

Gashaard

Van een gashaard een ander soort warmte welke nog steeds erg comfortabel is. Gashaarden worden veelal geïnstalleerd vanwege de sfeer. Het vuur brengt een bepaalde sfeer met zich mee (ook gashaarden geven veel warmte af). Je hebt bovendien geen zorgen over het brandhout dat regelmatig moet worden aangevuld, omdat er bij een gashaard geen hout nodig is. Ook bij een gashaard heb je een goed afvoerkanaal voor de rook nodig. Als je een echt meesterwerk van je huiskamer wil maken, kun je nadenken over een inbouwhaard die netjes in de muur is weggewerkt. Dat is een wat grotere klus, maar kan ook een zeer mooi resultaat opleveren.

Weet je niet zeker welk type haard het beste bij jouw wensen en bij jouw woning past? Laat je dan informeren door een expert op het gebied van haarden. Zo haal je het meeste uit je haard en krijgt jouw huiskamer een mooie toevoeging.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide