1683
TULP B-fire 60

Brandstof en het soort toestel zijn niet de enige afwegingen. Ook de beoogde plek is van belang: waar wordt de haard geïnstalleerd? De capaciteit van het stooktoestel moet passen bij de afmeting van de ruimte en bij de beoogde functie.

De ontwikkeling van nieuwe technieken en ontwerpen heeft niet stil gestaan. Tegenwoordig kan de haard overal in de ruimte worden geplaatst. Geïntegreerd in de wand, los in de ruimte of zelfs zwevend boven de vloer zijn een aantal van de mogelijkheden. Een superstrak resultaat bereik je met een inzethaard die naadloos in de wand wordt geïntegreerd. Heel anders wordt het effect met een vrijstaande of hangende haard. Omdat deze los in de ruimte worden geplaatst, nemen ze een prominente plaats in binnen het interieur.

Helemaal hot is de haard als ruimteverdeler. Denk aan een doorkijkhaard tussen de woonkamer en de keuken of eetkamer. Of tussen de badkamer en de slaapkamer, zodat je zowel vanuit het bad als vanuit het bed van hetzelfde vuurtje kunt genieten. Houd in ruimtes waar je doorgaans minder lang verblijft wel rekening met de regelbaarheid van het vuur. Voor slaap- en badkamers zijn haarden en kachels op gas en elektra een betere keuze dan hout. Een gashaard of elektrische kachel brandt immers in een oogwenk en kan met dezelfde snelheid worden gedoofd.

In Nederland worden de meeste haarden en kachels gebruikt als sfeerverwarmers en in het voor- en najaar om lekker bij te verwarmen, zonder de CV te hoeven inschakelen. Het is dus belangrijk om een toestel met niet teveel kilowatts te kiezen. Voor een huiskamer van 40m2 is een netto capaciteit van 5kW al snel voldoende. Bij een grotere woonkamer kunt u iets meer nemen. Een té grote capaciteit betekent dat u het haardvuur moet gaan temperen en dat er door onvolledige verbranding te veel schadelijke stoffen vrijkomen en er van de mooie vlammen niet veel meer overblijft. Bron: Uw haard. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners