Duurzaamheid is tegenwoordig een erg belangrijk begrip, waardoor steeds meer bezig zijn met het milieuvriendelijker verwarmen van hun woning. Veel huishoudens gebruikten eerst aardgas als warmtebron, maar aangezien dit bijdraagt aan de opwarming van de aarde en ook nog eens een prijzige verwarmingsmethode is, stappen velen hier vanaf. Er zijn een aantal alternatieven om een duurzame manier je woning te verwarmen, zoals een warmtepomp of een pelletkachel. Wat zijn de voor- en nadelen van deze producten? En wat zijn de mogelijkheden?

Je hebt een prachtige pelletkachel die zorgt voor heerlijk aangename warmte. Pelletkachels beschikken over een heel hoog rendement. Om dat zo te houden is het juiste onderhoud noodzakelijk. Hierdoor blijft je pelletkachel in perfecte staat en kun je blijven genieten van de sfeer en warmte. Kun je wel wat tips gebruiken voor je pelletkachelonderhoud? Krul Alltech, totaalleverancier van kachels en haarden, adviseert je graag.

Het wordt weer kouder in Nederland. De verwarming gaat langzaam weer aan en we zoeken de gezelligheid weer op binnenshuis. Maar er zijn natuurlijk ook alternatieven om de woning te verwarmen. Bijvoorbeeld met een houthaard, en gashaard of.. een pelletkachel.

De zomer is net begonnen, je zou denken dan gaan we het niet hebben over kachels maar wil jij er komende winter lekker warmpjes bij zitten dan is het helemaal niet zo gek om je nu al eens te oriënteren wat er allemaal te doen is op het gebied van kachels.

Het is weer aardig koud buiten dus een beetje extra warmte binnenshuis is geen overbodige luxe. Natuurlijk kunnen we onze verwarming een graadje hoger zetten maar niets is zo gezellig en knus als een lekker warm haardvuurtje tijdens de donkere en gure winterdagen.

Stûv, toonaangevend specialist in het ontwerpen, produceren en verkopen van hout-, gas- en pellet kachels en haarden, heeft met de Stûv P-10 pellethaard de hoog aangeschreven Red Dot Design Award gewonnen in de categorie Product Design. De Red Dot Design Award is één van de meest prestigieuze design-awards ter wereld, en staat wereldwijd bekend als een erkend keurmerk. De jury, samengesteld uit 41 internationale experten, koos voor de Stûv P-10 omwille van zijn innovatieve technologie, het minimalistisch design, zijn milieuvriendelijkheid en functionaliteit. De officiële prijsuitreiking zal plaats vinden op 4 juli 2016, in het Aalto Muziektheater te Essen in Duitsland.