3576
Zo creëer je een gezellige sfeer voor de feestdagen
Gepubliceerd: 14-11-2018

De winterse feestdagen zijn bij uitstek een symbool van gezelligheid en samenzijn. Met de juiste versieringen en extraatjes geniet je véél langer van de aankomende feestdagen, in een huis met een warme en gezellige sfeer!

 

Verlichting: net dat beetje meer
Natuurlijk steek je in de herfst en winter een paar kaarsjes aan en branden de kleine lampjes in huis vaker dan de grote, felle plafondlamp. Maar met een beetje creativiteit kun je nog veel meer uit je sfeerverlichting halen! Hang bijvoorbeeld niet alleen een slinger lampjes in de kerstboom, maar wikkel er ook één om de stellingkast. Knutsel met de kinderen gezellige kaarsenhouders van een jampot en crêpepapier of verf. Stop een slinger hele fijne lampjes in een mooie glazen windlicht, eventueel met een paar dennenappels ertussen. Vergeet ook de tuin niet, en laat de gordijnen open om er lekker van te genieten!

inspiratiebrochures1.png

Haal de natuur in huis
Een kerstboom, plantjes, kerststukjes, maar ook een verzameling dennenappels en winterbessen met nepsneeuw eroverheen; genoeg winterse taferelen die je huis extra gezellig kunnen maken! Zet een kaarsje in het midden en geniet van het rustgevende, sfeervolle effect van een beetje natuur in je eigen woning.

Rondom het haardvuur
Wat is er lekkerder dan in de koude wintermaanden de open haard aansteken en gezellig bij elkaar kruipen op de bank? Zorg dat je goed voorbereid bent op de winter en bestel meteen 2 kuub haardhout via Berdihaardhout! Heb je geen open haard in huis? Met een vuurkorf of vuurschaal in de tuin, marshmallows op een stokje en een lekker dekentje creëer je evengoed dat knusse wintergevoel.

Creatieve kerstboom
Besteed dit jaar eens wat extra aandacht aan de kerstboom, met originele decoraties uit de winkel of juist zelfgemaakte kerstballen en slingers. Ook leuk: kies eens voor een alternatieve kerstboom! Er zijn duizenden leuke blikvangers te bedenken. Van een 3d boekenboom tot een boom van lampjes op je muur; en van een zilveren design kunstboom tot een fotoboom.

Knusser dan knus
De wintermaanden staan niet alleen voor gezelligheid in huis, maar ook voor comfort; als contrast met de kou en nattigheid buiten. Dat gevoel creëer je met extra veel kussens op de bank, een lekkere plaid voor over de beentjes en heerlijke huissloffen. Maar ook schaaltjes met lekkers of bekers warme chocolademelk zorgen voor die gezellige sfeer in huis!

Zelf knutselen
Voor de finishing touch knutsel je zelf nog wat heerlijke, huiselijke decoraties in elkaar. Een mooie slinger bijvoorbeeld, van zilveren en gouden vlinderpasta of dennenappels en gehaakte sterretjes. Een raamschildering doet het ook altijd goed. Ben je niet zo’n tekenwonder? Met krijt kun je prachtige teksten op het raam zetten die heel gezellig staan, en er zó weer af te halen zijn!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide