Vuur uit het stopcontact. Wie daarbij denkt aan kortsluiting heeft de jongste ontwikkeling op haardengebied gemist. Nieuw is de L.E.D.-haard. En nog nieuwer de Vario-flame. Een nipt ontwikkelde technologie om realistisch ogende vlammen te creëren met L.E.D.. Kost minder stroom dan een gloeilamp en brengt meer sfeer dan 20 schemerlichten. Een artificiële houthaard is geboren!

DRU, haardenspecialist, introduceert de haard van de toekomst. Venteo-e is de naam. De haard vlamt op L.E.D. en oogt als een houtvuur met een hoog en wervelend vlammenspel. Anders dan de haard ooit bedoeld was, hoeft Venteo-e echter geen warmte af te geven. Het sfeerbeeld voldoet. De vraag naar vuur neemt toe terwijl tegelijk die naar warmte afneemt. Centrale verwarming in combinatie met superisolatie maakt in nieuwbouw een toegevoegde warmtebron overbodig. Vaak zelfs ongewenst. Met Venteo-e kan worden gekozen, want elke kachel heeft een verwarmingselement dat naar believen wel of juist niet wordt aangezet. Wat in alle gevallen blijft, is de optische bron van vuur.

Verbondenheid met natuur en zorg voor het milieu zijn kernwaarden anno nu. Net-echt vachtjes en meubels van hout waarin groeiringen en takken nog herkenbaar zijn gaan samen met een lichte omgeving vol nieuwe technologieën die optimisme over de toekomst weerspiegelen. In die sferen past Venteo-e. Praktisch bezien past de L.E.D.-haard overal. Want behalve een stopcontact is niets nodig. Geen schoorsteen, geen gastoevoer, geen toestemming om hout te stoken en geen brandgevaar. Wel een breed wervelend vuurzicht. Plus het tevreden gevoel milieu noch portemonnee te belasten.

Venteo-e kan in een schouw worden geplaatst of bijvoorbeeld in een wandmeubel. Het standaard bijbehorende verwarmingselement zorgt ervoor dat DRUs Venteo-e niet alleen cool oogt maar desgewenst ook een hot item wordt.


Ook leuk om te lezen