2493
Milieuvriendelijk verwarmen

Het is nog hartje zomer, hoewel de zon zich nog niet heel veel heeft laten zien beginnen de winkels al langzaamaan met de wintercollecties. Wij willen er nog even niet aan denken maar nog een paar weken en de vakantie is weer voorbij en we gaan weer richting het koude seizoen. Natuurlijk willen we er in de winter lekker warmpjes bij zitten en het milieu niet al te veel belasten. Wist je dat je je woning heel milieuvriendelijk kunt verwarmen met een pelletkachel? 

Wat is een pelletkachel?
Een pelletkachel is een kachel die brand op houtpellets. Houtpellets zijn onbewerkte stukjes hout en houtsnippers uit de bosbouw die machinaal tot kleine ronde staafjes worden geperst. Omdat dit een natuurlijk materiaal is, is de verbranding met pellets zeer milieuvriendelijk.

Hoe werkt een pelletkachel?
De verbranding van de pellets gaat middels een gesloten systeem. Hierdoor zal je geen rook of geur in de kamer krijgen. Je steekt de kachel aan door op een knop te drukken (of met een afstandsbediening) en met een thermostaat kun je de gewenste temperatuur instellen. De pellets hebben door een geavanceerde techniek een optimale verbranding en hebben een zeer hoog rendement. Hierdoor kan je woning op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmd worden.

Wat kost een pelletkachel?
De prijs van een pelletkachel hangt af van verschillende factoren zoals de uitvoering van de pelletkachel en het vermogen. De techniek van een pelletkachel is ingewikkelder als van een hout of gaskachel wat hem ten op zichte van deze kachels iets duurder maakt. Echter doordat een pelletkachel zeer zuinig is in verbruik en een hoog rendment heeft verdient een pelletkachel zich snel terug

Kan een pelletkachel op mijn cv installatie?
Ja, een pelletkachel kan ook worden aangesltoen aan een bestaande cv installatie. Hierbij wordt de warmte die wordt afgegeven niet afgedragen aan de lucht maar aan het verwarmingswater of een combinatie van beiden.

Is een pelletkachel veilig
Bij een pelletkachel moet je er rekening mee houden dat de kachel erg warm kan worden. Pas dus op met kleine kinderen.

Waar kan ik de pellets kopen
De pellets voor je pelletkachel kan je heel gemakkelijk online bestellen. Neem hiervoor maar eens een kijkje op de website van toppellets.nl. Zij bieden diverse hoeveelheden aan en de pellets worden binnen 2 werkdagen bij je thuis afgeleverd.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners