2220
Zo zit je er tijdens de herfst er warmpjes bij
Gepubliceerd: 23-08-2018

De zomer nadert zijn einde, en wat was ie lekker warm deze keer! We zijn enorm verwend met de vele zonnestralen hoewel de natuur het er wel wat moeilijker mee had. Langzaam gaan de temperaturen weer wat naar beneden en het wordt steeds wat eerder donker. Voor je het weet is straks de herfst weer begonnen. Natuurlijk willen we er dan ook warmpjes bijzitten.

 

Heb je wel eens gedacht aan de aanschaf van een haard? Met een haard in huis creëer je een warme en gezellige sfeer. Er zijn diverse haarden op de markt zoals de gashaard, houthaard en elektrische haard die de meeste van ons wel kennen maar we hebben ook andere typen haarden zoals de bio-ethanol haarden en de gelhaarden.

inspiratiebrochures1.png

Welk type haard het meest geschikt is voor jou hangt natuurijk af van jouw woonsituatie. Is er bijvoorbeeld een schoorsteen aanwezig dan zou je kunnen kiezen voor een houthaard. Een houthaard geeft een nostalgisch effect en lekker veel warmte. Wanneer je stookt met een houthaard kan je ook nog eens je energierekening flink omlaag brengen. Let wel op dat je je houd aan de stookregels die gelden voor houthaarden zodat je geen overlast veroorzaakt met de rook voor je buren. Voor een houthaard heb je natuurijk wel kachelhout nodig. Maar tegenwoordig hoeft je hier niet meer mee te gaan sjouwen en bestel je dat gemakkelijk online.

Heb je geen schoorsteen dan zijn er genoeg alternatieven voor een houthaard. Bijvoorbeeld een gashaard. Vroeger was hier ook altijd een rookkanaal voor vereist maar tegenwoordig kan er ook gebruik gemaakt worden van een katalysator die de rookgassen onschadelijk maakt.

Een andere type haard is de elektrische haard. Deze sluit je aan op het stopcontact. Elektrische haarden zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze bijna niet meer van een echte haard te onderscheiden zijn.

Dan heb je ook nog gelhaarden, voor dit type haard heb je ook geen schoorsteen nodig maar ook geen gas of elektriciteit. Je steekt de gel in de haard aan met een lucifer en de gel brand langzaam op. Wel is het belangrijk dat je de ruimte goed ventileert omdat bij de verbranding van de gel ook een gas ontstaat dat je goed kunt ruiken. Ook voor haarden die stoken op bio-ethanol heb je geen aan of afvoerkanaal nodig.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide