Heeft u deze winter lekker warm bij de houtkachel gezeten? Die kans is groot want afgelopen winter heerste er een zogenaamde Siberische koudegolf in ons land. Tijdens deze koude dagen is een houtkachel voor veel mensen hun beste vriend: heerlijk warm en energiekosten besparend. 

Heb jij de mazzel dat je zo'n gezellige houthaard hebt, zo eentje waar je lekker voor kunt gaan zitten met een spannend boek en een lekker glas wijn? Dan kan je je geluk deze koude dagen vast niet op. Het kwik zakt komende week tot ver onder nul dus een extra stukje hout op het vuur is geen overbodige luxe!

De voornaamste reden om een houtkachel of haard aan te schaffen is de sfeer die deze warmtebron met zich meebrengt. Daarnaast speelt de lage energierekening ook een hele belangrijke rol. Houtkachels en haarden beschikken tegenwoordig over allerlei moderne technische snufjes. Deze kachels vallen onder het label Bewust Stoken.

Nederland telt ca. 500.000 verouderde (open)haarden die nodig aan vervanging toe zijn.  In januari start de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) met een landelijke actie waarbij je tot € 350,-  inruilpremie kunt ontvangen voor je oude (open)haard. Hiermee wil de NHK consumenten stimuleren om in het nieuwe jaar over te stappen op een nieuwe generatie kachels en haarden die energiezuiniger, milieuvriendelijker en meer comfort bieden dan de verouderde toestellen.

Geen zin om de kou in te moeten om je haardhout te pakken? Het is best fijn om een opslag binnenshuis hebben. Je haardhout blijft beter droog dan bij een buitenopslag. En je kunt lekker behaaglijk binnen blijven.

Het is al vroeg donker en soms ook guur weer. Dit betekent dat het tijd wordt om de haard aan te steken en het in huis warm en gezellig te maken. Heeft u geen haard of houtkachel in huis maar wel één onder de veranda? Ook onder de veranda of overkapping is het heerlijk toeven met een houthaard aan. Als u voor het eerst de haard aansteekt, check dan gelijk even hoe het met de voorraad haardhout is gesteld. Is uw houtvoorraad bijna op? Dan doet u er goed aan om alvast hout te bestellen zodat u voldoende heeft voor de komende maanden. Haardhout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. U bestelt het tegenwoordig heel eenvoudig online. Voor elke haard of kachel is er een geschikte houtsoort. Iedere houtsoort heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen en wij van 123hout.nl kunnen u daar alles over vertellen. Ons haardhout is goed voor vele branduren zodat u extra lang en gezellig geniet van sfeervol vuur.

Hout is stapelgek op Blockx. Het stoere stalen houtrek op maat geleverd. Mooi op maat Kijk ‘m daar staan: BRYCK Blockx. Stoer, stevig, 100% staal. Nederland fabricaat, in jouw ideale maten. Je hout is strak geordend en opgeborgen en laat zich van z’n mooiste kant zien. BRYCK Blockx strakt elke ruimte op en kan tegen een stootje. Het rek is niet van suiker, dus ook buiten kent hij z’n plek. Een tikje verwerend uiterlijk hoort er bij. Zo leer je z’n natuurlijke charme nog beter kennen.

Introducing BOX. De coolste haard sinds tijden. Hij is strak, hij is minimalistisch, hij is hot. Een design object dat in elk interieur past. it’s complete. it’s custom. BOX maak je zoals jij dat wilt: je kunt uit verschillende formaten kiezen, met of zonder houtopslagmodule. Wensen omtrent het plateau kunnen in samenspraak met de dealer worden gerealiseerd. Maar BOX heeft meer. Naast de vele combinatiemogelijkheden wordt BOX altijd besteld met het eigen rookgasafvoerkanaal in exact dezelfde kleur als BOX zelf. De buis is tot 1,95 meter lang en bevat geen onderbrekingen. Zo maakt BOX nog meer een statement in je woning.

Kaarsjes aan, gordijnen dicht, warme chocolademelk en…..een sfeerhaard van Wanders fires & stoves. De prachtige Black Pearl bijvoorbeeld, die nieuw op de markt is. Een uniek model, in eigen huis ontworpen en gefabriceerd en bijzonder door het glas aan alle zijden van de kachel waardoor je vanuit de hele ruimte het prachtige houtvuur ziet.